Getest: de sports pouch

Ik ga eigenlijk nooit hardlopen zonder mijn telefoon mee te nemen. Ik luister graag naar muziek onderweg, maak vaak foto’s en vind het gewoon een veilig idee dat ik iemand kan bellen mocht het nodig zijn. Toen ik net begon met hardlopen had ik mijn telefoon in een sportarmband om mijn arm, ideaal, totdat het zomer werd en ik een hele afdruk op mijn arm had van de zon en daarnaast schuurplekken ervan kreeg. Uiteindelijk dus toch niet zo ideaal. Ik keek verder dan die banden om mijn arm en kwam op een band voor rondom mijn heupen tegen. Geen afdrukken meer op mijn arm, vaak verstopt onder mijn kleding en geen schuurplekken meer. Halleluja!DSCN9263

Inmiddels heb ik van zulke banden om mijn heupen al meerdere geprobeerd en kreeg ik de vraag of ik de ‘sports pouch’ van de website smartphonehoesjes.nl wilde proberen. Voordat iedereen afhaakt, ja ik heb het product gekregen, maar mijn mening over het product blijft hetzelfde als dat ik het zelf gekocht zou hebben.

Zo, dat kan maar vast gezegd zijn ;-). Dan gaan we door, de sports pouch is een tasje waarin je makkelijk je telefoon, maar ook eventuele andere spullen zoals gelletjes en/of oordopjes in kan stoppen. Oké er zit natuurlijk een max aan hoeveel erin kan, maar een telefoon (iphone 6) in combinatie met 1 van deze spullen past makkelijk.

Wat ik een voordeel vind aan deze sports pouch is dat er een 1 zijde een doorzichtig venster zit. Je kan je telefoon er dus zo in doen, dat je alles nog ziet op je scherm en dat je je telefoon nog makkelijk kan bedienen. Maar mocht je liever gewoon je eigen (custom made) hoesje willen showen dan kan dat natuurlijk ook 😉 DSCN9255

Een ander voordeel van deze sports pouch is dat er al een uitsparing in gemaakt is voor het snoertje van je oordopjes. Oké het is even pielen om het snoertje erdoor heen te krijgen, maar als die eenmaal zit, zit het prima. Mocht je geen gebruik maken van oordopjes met een snoertje dan valt het gaatje door de rubbertjes die erin zitten mooi dicht.DSCN9258

Tijdens het hardlopen draag ik het zakje eigenlijk altijd op mijn rug. Ik vind het fijner zitten dan op mijn buik en voor mijn idee blijft ie dan ook beter zitten. Ik heb diverse trainingen ermee gedaan en elke keer bleef die prima op zijn plek zitten. Door de vorm was ik bang dat die op mijn rug zou gaan ‘stuiteren’, maar dat gebeurde niet. Zelfs niet tijdens enorm heftige intervaltrainingen.

Ook aan de veiligheid is gedacht, want er zit een reflecterend randje aan. Vaak zit ie bij mij redelijk verstopt onder mijn shirt, maar mocht ie erboven uit piepen heb ik net een paar streepjes extra zichtbaarheid in het donker, altijd fijn.DSCN9261

De sports pouch is verstelbaar zodat ie ook goed om jouw middel past en je klikt hem eenvoudig om met een kliksysteem. Easy does it.DSCN9254

Zijn er dan echt alleen maar voordelen??? Nee, ik heb 1 of eigenlijk 2 kleine nadeeltjes ontdekt, als je gaat lopen in de warmte dan wordt, logisch, het zakje warm. Daarnaast wordt je rug ook warm en gaat het een beetje zweten. De stof is best dun en door het ‘kijkvenster’ ontstaat er condens in het tasje. Ik weet niet in hoeverre daar een telefoon tegenkan, maar echt goed lijkt mij het niet. Daarnaast is die niet waterdicht en zal je als het keihard regent je telefoon eerst even in een plastic zakje moeten doen.

Al met al vind ik het wel een fijn tasje om mijn telefoon in mee te nemen tijdens het hardlopen. Hij blijft goed zitten, ik voel hem niet en dat vind ik uiteindelijk de 2 belangrijkste items waaraan een tasje moet voldoen. Het tasje is geschikt voor meerdere maten telefoons, maar wil je weten of jouw telefoon erin past… check dan even de website daar staat dit netjes uitgewerkt.

Ohw en de prijs €11,95, klik hier voor meer info over de Sport Pouch

DSCN9268

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *