Feel African Running, Review Lornah Sports

In Oktober 2014 lanceerde top atlete Lornah Kiplagat haar eigen kledinglijn. Geinspireerd door haar Afrikaanse roots ontwierp zij unieke en elegante sportkleding voor dames. Kleding die niet alleen mooi is, maar ook nog behoorlijk functioneel. Want door haar jarenlange ervaring als topatlete weet zij als geen ander wat wel en wat niet fijn zit. En waar een vakje voor je sleutel handig is en waar niet. Je ziet de kleding uit deze lijn steeds meer terug tijdens hardloopevenementen, het valt meteen op door de prachtige kleuren!

Tijdens de marathonexpo van de marathon van Amsterdam 2014 kocht ik een setje van deze lijn, Daar was Lornah zelf ook aanwezig, want dat was namelijk het  lanceermoment van de kledinglijn. Gehuld in mijn setje mocht ik met deze heldin op de foto.gaby meets lornah kiplagat
Ruim een jaar later kreeg ik de mogelijkheid om nog een aantal artikelen uit de lijn van Lornah sports te testen. En je begrijpt het vast al…. dat heb ik de afgelopen weken gedaan en is het nu tijd voor mijn mening over deze kleding.

Setje 1: Hardloopshirt Habiba gecombineerd met korte tight Siti IMG_9926

Het shirt heeft een prachtige kleur paars met een gave Afrikaanse print. In het boordje van het shirt zit een printje die geinspireerd is op de Maasai stam. Deze print is ook in andere kledingstukken van deze lijn terug te vinden. Het is shirt is van een glad stofje wat soepel valt en fijn zit. Het shirt heeft aan de voor en achterkant extra ademende inzetstukken (mesh) waardoor die op dat punt ook enigzins doorschijnt. Maar op afstand valt die eigenlijk helemaal niet op. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iedereen ziet wat voor sportBH je aanhebt ;-). De mouwen zijn makkelijk omhoog te schuiven, mocht je het warm krijgen tijdens het lopen. Een eigenschap die ik zelf altijd test als ik shirtjes aanschaf. Er zit in het shirt een vakje waar je je sleutel en zelfs telefoon in kan stoppen en hoe grappig.. de eerste paar keren dat ik hem droeg was mij dit niet eens opgevallen. Mocht paars nou niet echt jou kleur zijn, goed nieuws… Het habiba shirt is ook in een donkere uitvoering verkrijgbaar, alleen zit er dan wel een andere print op. Maar die is ook heel erg gaaf!_MG_9951

Het broekje wat ik draag op deze foto is de korte tight Siti. Een simpel zwart kort broekje, maar wel met een iets bredere rand aan de bovenkant waardoor die net even wat meer steun geeft. Tevens zit er touwtje in, dus je kan hem goed aantrekken. De pijpjes kruipen bij mij ietsjes op tijdens het lopen, maar het beperkt zich dusdanig dat ik er geen schuurplekken ofzo van krijg. Aan de achterkant van het broekje zit een vakje met rits waar je je sleutel in kwijt kan.

Setje 2: Hardloopjack Zena gecombineerd met hardloopshort Desta.

IMG_9870
Mocht je Lornah ergens tegenkomen en dan bedoel ik niet alleen in reallife, maar ook online zie je haar vaak in haar eigen ontworden hardloopjack Zena. En ik snap nu waarom! Want naast dat het heerlijk zit is het ook nog eens een prachtig jasje. Allerlei diverse Afrikaanse printjes maken van dit jasje een waar kunstwerk! Het jasje is gemaakt van een stretchstof en dat voel je als je hem aanhebt, het valt soepel om je bovenlichaam. Je kan dit jasje prima als 2e of zelfs als 3e laag gebruiken mocht het wat frisser zijn. De zakjes in dit jasje zijn heel subtiel weggewerkt in de naad en vallen daarom ook bijna niet op. De mouwen van het jasje zijn iets langer dan dat je misschien gewend bent, maar dat komt omdat er uitsparingen voor je duimen inzitten zodat je het jasje nog beter kan laten aansluiten als het koud is. Het jasje zit niet alleen lekker tijdens het hardlopen, maar kan ook prima als jasje fungeren voor bij evenementen. Voor als het wat warmer weer is, maar je vooraf en na het lopen een shirt/jasje aanwilt. Je moet overigens dit jasje niet zien als een ‘jas jas’, maar meer een ‘shirt jas’. Dit jasje is namelijk niet wind en waterdicht, maar houdt het wel eventjes tegen.

Het broekje is de Desta. Dit broekje had ik zelf al in het grijs en kreeg ik nu ook nog eens in het rood opgestuurd. Het broekje bestaat uit 2 lagen, 1 iets strakkere laag als onderlaag en 1 lossere laag eroverheen. De strakke onderlaag is van een stof waaraan ik gelijk aan Afrika moet denken. Ook zit er in deze laag op je rechterbeen een vakje voor bijvoorbeeld je sleutel of telefoon. De bovenlaag is van een egale kleur met aan het randje het zelfde randje als aan het hardloopshirt Habiba. Het broekje heeft een tailleband die iets breeder is dan van de meeste broekjes en een touwtje waardoor je hem goed kan aantrekken._MG_9876

Helaas blijft bij mij het onderste laagje tijdens het lopen niet altijd heel goed zitten waardoor ik er jammer genoeg geen lange stukken mee kan lopen zonder mijn benen open te schuren. Ik weet dat ik toen ik dit setje tijdens de beurs aanschafte geen last van had, maar nu dus wel. Het kan natuurlijk zijn dat mijn bovenbenen qua maat en vorm zijn veranderd door het vele lopen en die daardoor niet meer goed zit, maar dat weet ik dus niet goed. Ik weet wel van andere loopsters dat hetzelfde broekje bij een aantal wel goed blijft zitten en dat anderen helaas hetzelfde probleem ervaren. Het is dus heel persoonlijk of je dit broekje wel of niet fijn vindt zitten. Desonkdanks blijft het een prachtig broekje wat ik toch zal blijven dragen, maar dan in de sportschool.

Ik kon natuurlijk niet de gehele collectie testen, maar op de website van Lornah Sports kan je de gehele collectie terugvinden. De items die ik mocht testen kan je hier terugvinden.

Mocht je overwegen om iets aan te schaffen.. 1 kleine tip het valt over het algemeen iets kleiner dan dat je gewend bent. Hou daar rekening mee.

Even kort samengevat

De collectie van Lornah sports is prachtig, zit lekker en valt op! Het is vrouwelijk en functioneel. Je voelt de kracht en inspiratie ervan afspatten! Ik ben fan!

Ik weet dat ze achter de schermen druk bezig zijn met het maken van de nieuwe collectie, deze zal in 2016 uit gaan komen en ben dan ook heel benieuwd wat voor prachtige ontwerpen hier weer uit zullen gaan komen.

Wearing Lornah is feeling the spirit of Africa. On your skin, in your soul, in your life. Feel freedom, red soil and endless inspiration. Lornah offers unique feminine African designs, fine fabrics and an exceptionally elegant fit. You wear Lornah to perform, to feel good, to enjoy life. Lornah. Feel African running.

*ik heb de kleding van Lornah Sports gekregen, dit verandert echter niks aan mijn mening*

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *