Februari 2020: Wat een wind!

Oei, wat een woei!! Je kan toch wel zeggen dat de maand Februari in het teken stond van de wind. En niet zomaar een lekker briesje, nee een paar heuse stormen met namen. Ciara, Dennis en Ellen… ze kwamen allemaal voorbij. Desondanks werd er lekker gelopen, tijd voor een terugblik op de afgelopen maand.

In de maand Februari liep ik wederom meer dan 200 kilometer, om precies te zijn 207,6 kilometer. Door weer en wind! Evenement afgelast? Dan lopen we het toch gewoon hier thuis. En zo geschiedde.. 207 kilometers . Gingen ze allemaal even makkelijk? Zeker weten niet! En dat kwam natuurlijk mede door de wind, maar goed… je wordt er sterker van zullen we maar zeggen 😉 . Extra trainingsweerstand die zich vast later in wat moois zal uitbetalen.

Ik had deze maand 2 hardloopwedstrijdjes op de planning staan, namelijk de Duo-marathon bij de 2 Riversmarathon in Zaltbommel en de 30 kilometer bij de Lansingerlandrun. De eerste ging zoals, iedereen inmiddels wel weet, door storm Ciara helaas niet door. Last-minute werd het gecanceld en ging mijn ‘loopdate’ met Esther niet door. Toch liet ik mij niet kennen, legde contact met loopmaatje Ron en gingen niet veel later op pad voor onze eigen halve van Alphen. Ik had geen zin om alleen tegen de wind in te beuken en wist toevallig dat Ron ook een lange loop nog moest doen, dus wel zo gezellig. De halve van Alphen is een loopje die altijd in Oktober wordt gelopen, maar heeft een mooi parcours die je altijd kan lopen. De wind was pittig, maar in vergelijking met hoe het een paar uur later tekeer ging viel het achteraf nog best mee. Onderweg sloot Everdien ook nog aan voor een flinke lus van het parcours en zo gingen we met zijn 3 de strijdt aan tegen de wind. Haar loopevenement was ook gecanceld en ik had geopperd om stukje aan te haken en dat deed ze. Als echte stormjagers liepen we door de polders rondom Alphen en eenmaal met de wind in het rug vlogen we letterlijk de weg over. Dus ondanks dat het ene mooie evenement volkomen terecht werd afgelast wisten we er wat moois van te maken die dag.

Omdat ik vond dat we voor deze ‘stormy’ edition wel een medaille hadden verdiend liet ik een dag later een medaille voor ons maken als aandenken. Deze bezorgde ik een paar dagen later bij Everdien en Ron en de reacties waren geweldig.

De andere run was een weekje later en alsof de duvel ermee speelde kwam hier storm Dennis om de hoek kijken. Waar vele loopevenementen die dag werden afgelast ging de Lansingerlandrun wel gewoon door. En oef die wind.. die was zwaar!! vanaf 20 kilometer leek het wel of ik stil stond in de polder. Pal tegen de wind in, was het echt niet te doen. En dan af en toe nog een regenbui erbij… geloof mij, ik vond het lopen toch echt even niet zo leuk meer en vroeg mij af waarom ik dit ook alweer deed. De laatste 3 kilometers verdwenen deze gedachtes als sneeuw voor de zon omdat ik de wind pal in de rug kreeg en gewoon over het parcours vloog. Ik haalde last-minute behoorlijk veel mensen in en werd na afloop door een aantal ‘ Beest’ genoemd omdat ik zo hard ging. Hahahahaha ik durfde niet te zeggen dat ik de middag ervoor nog 12 kilometer had gelopen en dus al aardig wat kilometers in de benen had. Het was wel een prachtige omgeving, maar volgend jaar graag iets minder wind. Voordat Ron en ik weer terug gingen naar Alphen plunderde we nog even de plaatselijke jumbo en kwamen we weer een beetje tot leven hahaha. Ohw en de tijd.. 30 kilometer in een tijd van 2:38:11 minuten.. dik tevreden!

De trainingen gingen ook niet allemaal even makkelijk. Grotendeels kwam dit zoals ik hierboven schreef door de wind, maar ik zat ook even een paar dagen niet zo lekker in mijn vel. En waar ik normaal mijzelf echt kan oppeppen en motiveren was het gewoon even op.


Gelukkig was dit na 2,5e dag over en voelde ik mij weer beetje voor beetje de oude worden en keek ik uit naar HET evenement van deze maand… namelijk de lancering van het Brooks Run Happy Team in Rotterdam. Waar ik begin vorig jaar uit het ASICS Frontrunner team stapte, besloot ik eind vorig jaar om aan te sluiten bij het Run happy team van Brooks. Je kan er wat van vinden en dat mag, maar ik word er Happy van en dat is denk ik het belangrijkste. De dag was superleuk en bruisend van energie sloot ik daarmee de maand Februari af.

Maar er werd niet alleen gelopen, ik zat ook op de fiets. Maar dit keer geen bikkel rondje buiten, maar binnen op de Tacx. En uiteindelijk zat ik dus maar 2x op de fiets… veel minder dan vooraf bedacht, maar ja soms was het even niet anders en vond ik mijn rust ook even belangrijk. Verder ben ik samen met de lokale fietsenwinkel mooie plannen aan het maken voor een social ride later dit jaar en kreeg ik tof nieuws. Op beide kom ik later terug zodra er meer bekend is. Doel voor de maand maart… meer uren op de fiets, want tja… die Amstel Gold Race… die fietst zich niet vanzelf 😉

En dan komen we bij het toppunt van schaamte… Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik stond maar 1x in de sportschool deze maand. Keigrote OEPS! En ik weet hoe belangrijk het is voor mij in verband met blessurepreventie, maar ik kreeg het gewoon niet rond met alle trainingen. Rust is ook belangrijk. Wel probeerde ik thuis wat oefeningen te doen en netjes wat rekoefeningen na het lopen, maar dit moet echt meer!

Wel deed ik mee met een bootcampclubje, het clubje wat mij mee op sleeptouw gaat nemen met de Alphense Obstakelrun in juni. Het was stiekem best pittig, maar wel heel leuk om te doen. Hopelijk lukt het om in Maart nog een paar keer aan te sluiten.

En nu is het dus alweer Maart… de maand van onder andere de 20 van Alphen (die op het moment van schrijven al geweest is. Verder ga ik lekker door met trainen en eens even een planning maken qua loop en fietsevenementen voor de komende maanden. Ik sta nog niet voor heel veel ingeschreven, maar de weekenden vullen zich langzaamaan wel met werken en weekendjes weg. Zo ga ik komende maand ook een paar dagen naar mijn schoonvader in Duitsland en kan ik daar hopelijk nog wat mooie (fiets/hardloop) kilometers maken.

Het totaal voor dit jaar staat nu op 432,1 hardloopkilometers.. op naar nog vele mooie en blessurevrije kilometers. Maak er weer wat moois van en mocht je nog een mooi evenement weten dan hoor ik het graag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *