En weer doorrrrrrr

Wat was het afgelopen week een chaos… vooral in mijn hoofd. Ik zat door de marathon zo enorm op een roze wolk dat ik wel probeerde om mijn verhaal/belevenis over de marathon van Rotterdam op papier te zetten, maar het gewoon niet lukte… Daarnaast ging het ‘gewone’ leven ook gewoon door en leek ik gewoon echt weer even in dat ritme te moeten komen. Het verhaal van Rotterdam komt dus wel, maar heb nog even geduld… ik neem je in ieder geval mee naar de hele afgelopen week… En voordat ik het vergeet… hele fijne paasdagen allemaal. 0000002889

Maandag
Na een echte after marathon nacht ben ik brak als ik wakker wordt. IMG_9304Het duurde even voor ik op zondagavond in slaap viel, maar rond 2:30 uur was ik klaar wakker…bizar eigenlijk, maar het zal de rondgierende adrenaline nog wel geweest zijn. Ik ben blij dat ik vandaag nog een dagje vrij ben en besluit lekker rustig aan te doen. De spierpijn valt mee, alleen voelen mijn grote tenen en een deel van mijn voervoeten een soort van ‘dovig’… oeps. Ik loop lekker heel de ochtend in mijn pyjama rond, heb de tv aan, maar kijk eigenlijk niet. Mijn hoofd loopt nog over van alle indrukken van de dag ervoor en ik ‘hang’ een beetje rond op social media. Ik plaats een foto van mijn held die de dag ervoor van hot naar her was gereisd om mijn aanmoediger, fotograaf en persoonlijke bevooradingspost te zijn en krijg superveel lieve berichtjes over hoe belangrijk zo iemand is.IMG_9323

In de middag stap ik onder een verfrissende douche en stap ik lekker op de fiets om boodschappen te doen. Eenmaal weer thuis is het tijd om te timmeren.. want mijn medaille moet bij de rest van de marathon medailles in het trapgat van de zolder.IMG_9310

Daarna doe ik een poging om dingen voor school, voor de dag erna, voor te bereiden. Gelukkig is het niet veel en ben ik er zo klaar mee. En wat ik heb opgeslagen is mooi meegenomen en de rest komt op school wel 😉 . De rest van de dag komt er niet veel uit mijn handen, maak een lekkere lasagne en ga in de avond nog even naar de atletiekvereniging. Niet om te trainen, maar om met de rest van de marathonners uit mijn groep een stukje taart te eten. Het werd al snel vrij laat, oeps…IMG_9371

Dinsdag
De wekker gaat alweer vroeg, want om 8 uur moet ik bij een collega/klasgenootje zijn om mee te kunnen rijden naar school. Ik moet een klein stukje fietsen en kom netjes op tijd aan. De hele dag hebben we les en in de middag heb ik eigenlijk geen zin meer en ben ik gaar… IMG_9422
De les is gelukkig iets eerder klaar en na een klein uurtje kom ik thuis en heeft vriendlief een heerlijke BBQ voorbereid… Nog even genieten van het zonnetje!IMG_9428

Ik ben best wel moe van de hele dag en duik vroeg mijn bed in en val snel in slaap.

Woensdag
Vandaag wederom school, maar vandaag niet al in de ochtend, maar pas aan het einde van de middag. Het plan was om in de ochtend het verhaal van de marathon op papier te zetten, maar er komt helemaal niks van terecht. Ook druppelen er die dag nog steeds foto’s van diverse fotograven binnen zoals deze van Seth Profet en je snapt denk wel dat ik zo’n toffe foto wel wil gebruiken in mijn verslag.IMG_9360

Uiteindelijk doe ik niet zoveel en omdat vriendlief vandaag thuis is besluiten we maar gewoon even een serie te kijken. Om 15 uur wordt ik opgehaald door mijn collega/klasgenoot en rijden we richting Rotterdam. De 1e les begint om 17:15 uur en door geringe pauze tussendoor zijn we genoodzaakt om vooraf al te eten… we hebben met een aantal klasgenoten afgesproken bij 1 van de vele restauranten met van die gouden boogjes 😉 . Om eerlijk te zijn, het smaakt niet echt, maar het vult wel… daarna nog even een flinke kop thee bij de starbucks en niet veel later zitten we geboeid te luisteren naar de 1e gastdocent. Bij de 2e gastdocent verslapt mijn aandacht en kijk ik de klok vooruit naar 21:00 uur…IMG_9474

Eenmaal thuis duik ik snel mijn bed in om nog even ‘het vervloekte kind’ van JK rowling te lezen.

Donderdag
Ik ben al vroeg wakker en besluit om er een productief dagje van te maken. Ik hoef pas om 13 uur op school te zijn en ga na een klein ontbijtje op pad om te checken hoe de beentjes voelen. Ik voel een het begin een klein beetje mijn kuiten, maar verder voelt het eigenlijk allemaal prima. Het is aan de ene kant heerlijk om weer even alleen te lopen, maar eerlijk is eerlijk… ik mis het publiek langs de kant. Het enige publiek wat ik vandaag heb is deze Fazant hahahaha.IMG_9502
Bij het zien van deze bloesemblaadjes moet ik aan de confettidouche van Petra en Eva denken en krijg ik een glimlach op mijn gezicht en ben ik in gedachten weer even terug in Rotterdam.IMG_9507

Ik hou het even bij een klein rondje en stiekem vind ik het ook wel even genoeg voor vandaag. Het was in ieder geval weer fijn om even een rondje te kunnen lopen.
IMG_9511
Rond 12 uur rij ik naar school toe en hebben we in de middag ‘praktijklessen’ door middel van scenario’s. De middag gaat snel en voordat ik het weet mag ik alweer naar huis. Eenmaal weer terug in Alphen haal ik de boodschappen en wil ik aan mijn blog beginnen en weet ik niet hoe ik moet beginnen. Daarnaast is het huis een smeerboel en besluit ik dat maar eerst aan te pakken. Voordat ik het weet staat vriendlief op de stoep en gaan we eten. In de avond doe ik niet veel meer en omdat ik de dag erna weer moet werken ga ik vroeg naar bed.

Vrijdag
Normaal gesproken ga ik bijna altijd met de auto naar het werk, maar omdat vriendlief al vroeg op zijn werk moest zijn en anders al om 5:30 uur de deur uit moest ging ik vandaag met de bus naar het werk. Eigenlijk best relaxt want zo kon ik gewoon Hotel syndroom terugkijken hahaha. Alleen was ik dus 2x zo lang onderweg dan normaal. Op het werk moest ik echt weer even schakelen…omdat ik daar al meer dan een week niet was geweest en door de schooldagen ook nog niet echt ‘opgestart’ was. Gelukkig begon het allemaal rustig en ging de middag lekker snel. Voordat ik het wist was de avonddienst er, kon ik overdragen en weer naar huis. WEEKEND!!!! Vriendlief kwam mij gezellig ophalen en wat was ik daar blij mee. Ik had knallende koppijn en gaandeweg richting huis merkte ik dat ik toch best wel moe was. Eigenlijk zou ik die avond de Leidsche singelloop lopen, maar ik hakte al vrij snel de knoop door.. ik ging niet. Samen met vriendlief deden we alvast de boodschappen voor het hele weekend en haalde we even een cadeautje voor mijn moeder haar verjaardag.

Eenmaal thuis maakte we een lekkere biefstuk ‘a la Loetje’ klaar inclusief jus en witte boterham en keken we een serie terug.IMG_9563
De hoofdpijn zakte gelukkig wat af, maar ik merkte wel dat het een goede keuze was om niet te gaan. Ik was erg moe en dook vroeg mijn bed in.

Zaterdag
Wat is het toch fijn om wakker te worden zonder wekker! Jammer dat het nog best vroeg was…ik besloot nog even te blijven liggen en wenste vriendlief veel plezier met het windsurfen vandaag. Ik voelde mij gelukkig een stuk beter dan de avond ervoor en leek wel of ik last had van voorjaarskriebels. Met een ontbijtje en lunch tussendoor heb ik de hele bovenverdieping schoongemaakt, inclusief mijn meest gehate klus ‘de badkamer’, de was gedaan, nog wat plantjes in de tuin gepot enz enz. Ik was dus lekker bezig.IMG_9591

Ik had voor iets een goede hardloopfoto nodig en omdat vriendlief nog niet thuis was besloot ik mijn rondje nog even uit te stellen, zodat er gelijk 2 vliegen in 1 klap geslagen konden worden. In de tussentijd maakte ik alvast mijn weekoverzicht voor zover klaar en maakte ik een klein beginnetje aan mijn marathonverslag. Toen vriendlief thuis kwam stond ik al klaar in mijn outfit en was het tijd om een lekker rondje te hobbelen. We reden met de auto naar een locatie in Alphen en tijdens het foto’s maakte voelde ik hoeveel wind er stond… ik besloot om niet nog een heel rondje te lopen om dan naar huis te lopen, maar alleen naar huis te lopen. Uiteindelijk stapte ik in de auto en reden we weer naar huis, oeps…. morgen een nieuwe dag toch? En de foto… helaas ook niet geworden wat we hoopte 🙁 Ben een beetje bang dat de camera van vriendlief toe is aan een verpleegtehuis…#bejaard.

De rest van de avond uberlui op de bank doorgebracht met een leuke serie.

Zondag
Mijn wekker vroeg gezet om een rondje te lopen, maar zoals de meeste wel weten ben ik echt geen vroege ochtend loper… wekker uitgezet en weer omgedraaid. Ach.. deze week mag het nog, maar vanaf morgen is dit geluiwammes klaar en ga ik er weer vol voor! Straks naar mijn schoonmoeder en aan het eind van de middag naar mijn jarige mama toe (mijn vader is ook jarig, maar die zit nu in Amerika om het te vieren). Misschien valt er tussendoor een gaatje waardoor ik alsnog kan gaan hardlopen 😉 .

Komende week ga ik dus wel weer echt gedisciplineerd aan de slag, op meerdere fronten! Ook zal ik ervoor zorgen dat ik mijn marathonverslag af krijg en online plaats. Ook zal ik jullie dan wat meer vertellen over mijn nieuwe doelen 🙂 . Maar voor nu… geniet van de paasdagen en voor de toppers die op Texel en in Boston (of eigenlijk voor iedereen die gaat lopen) gaan lopen morgen, veel succes en geniet ervan!!!

hazen_in_de_wei_1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *