Een week in teken van de kerst

Zoheeeee deze week is voorbij gevlogen zeg. Oké het laatste weekoverzicht schreef ik op maandag, nog even snel voordat mijn nachtdienst begon en nu schrijf ik hem na een paar hele fijne vrije dagen. Die bijna allemaal in het teken stonden van de kerst. Boodschappen en de laatste kado’s halen, de kerstdagen zelf en dan vandaag de restje opmaken op ‘the day after’. Maar goed iedereen fijne kerstdagen gehad? Ik hoop het… en nu op naar de laatste loodjes van dit jaar. Maar nog even een terugblik op de afgelopen week, lees je mee?

Dinsdag deed ik eigenlijk heel de dag niks, behalve dan voor mol spelen. Ik kwam ‘s morgens na een nacht lang gewerkt te hebben in het donker thuis. Ging naar bed en kwam rond 17:30 uur mijn bed weer uit… in het donker. Daarna eten, tv kijken samen met mijn vriend en op naar nachtdienst 2.

Woensdag begon eigenlijk hetzelfde alleen deed ik eerst nog wat boodschappen voordat ik mijn bedje indook dus werd ik getrakteerd op een prachtige lucht voordat ik mijn appartementencomplex in wandelde. Het beloofde een mooie dag te worden, maar ik maakte er weinig van mee.IMG_1296
Ik sliep wederom best aardig en was op tijd wakker zodat ik nog mooi naar de baantraining kon gaan. Ik had eigenlijk een duurloop van 12 km op het programma staan, maar had geen zin om in mijn eentje te lopen dus dit kwam mooi uit. Ik schoof 2 krentenbollen als ontbijt naar binnen en schreef nog even de handleiding om een workout in garmin connect te maken en ging toen zoeffff naar de baan. Het was een heerlijke training, waarbij we na het warmlopen eerst even goed de core moesten aanpakken om vervolgens een kern met 3 pyramides (en vanwege de kerst werden het 3 kerstbomen) te lopen. Het ging best lekker, alleen merkte ik op het einde dat ik toch wel wat energie tekort kwam…. Denk toch een beetje te weinig gegeten vooraf. Daarna was het snel opschieten om fris en fruitig weer op het werk te kunnen verschijnen voor de laatste nachtdienst van 2015.IMG_1313
De nacht leek wel voorbij te kruipen, maar het werd dus donderdag en dat betekende dit jaar… de dag voor kerst… horror voor de kassa’s bij de supermarkten, slagers enz ;-). Vriendlief had vrij genomen vandaag dus gezellig samen deden we de laatste inkopen, gingen even naar het dorp om over de markt te gaan en eenmaal thuis merkte ik toch wel dat ik een beetje moe was… ja duhhhh je hebt toch ook nog niet geslapen gaby. Nee dat klopt. Ik besloot om dan ook maar even lekker 2 uurtjes te gaan slapen. Om te zeggen dat ik daar nou van opknapte?? Uhhhm nee, maar de kans dat ik na het avondeten in slaap zou vallen was een stuk kleiner geworden ;-).

IMG_1341

een hemels toetje

Na een heerlijk diner en toetje keken we de serie af die we volgde (mocht je Netflix hebben, Jessica jones, echt een aanrader) en niet veel later lag ik heerlijk op 1 oor te snurken (spreekwoordelijk dan he 😉 ).

 

Vrijdag… 1e kerstdag… wiehoeeee kerstmis…eerst heerlijk uitgeslapen, daarna ontbijten met warme broodjes, cake maken om vervolgens lekker te knallen op de hardloopschoenen. Het knallen ging wat zwaarder dan verwacht, want oeps… ik had behoorlijk wat spierpijn van de baantraining. De trainer had al gezegd…jullie zullen best wel je bovenbenen gaan voelen… en ik kan je bevestigen dat hij gelijk had. De opdracht voor vandaag was om 3 kilometer in te lopen gevolgd door 10 kilometer op tempo 4:52-4:55 min/km om af te sluiten met 1 kilometer uitlopen. Door de ‘zure’ benen duurde het even voor ik op gang was, maar toen ik eenmaal op gang was ging het best aardig. Lekker met kerstmuziek in mijn oren 14 kilometer genoten van het heerlijke loopweer. Jammer dat een aantal loopmaatjes geen gedag zeiden toen ik ze vriendelijk begroette.. lekkere kerstgedachte ;-).IMG_1470

Na de loop was het tijd om richting de moeder en stiefvader van mijn vriend te gaan om daar gezellig kerst te vieren. En de verbrande calorieën van de ochtend werden er weer dubbel en dwars aangegeten ;-). IMG_1478

Zaterdag,… 2e kerstdag… Na schandalig te hebben geslapen en lekker te hebben ontbeten was er eindelijk tijd en ‘goed’ weer om foto’s te maken voor de diverse items die ik getest heb de afgelopen tijd. Jullie kunnen de aankomende weken dus meerdere review’s verwachten ;-).

Daarna was het tijd om onder het genot van kerstmuziek even lekker ouderwets een spelletje Pisa te spelen en om een puzzel te leggen.IMG_1502 Ik had een leuke puzzel van 1000 stukjes gevonden van de minions, maar wow…. Die is moeilijk. Hij is nog lang niet af en ben bang dat dat nog wel even gaat duren ook hahahahha. Mijn moeder en stiefvader schoven uiteindelijk ook nog aan om mee te zoeken naar de juiste stukjes, maar tegen etenstijd zijn we toch maar gestopt.IMG_1504 Daarna hebben we lekker gegourmet en uiteindelijk was het tijd voor cadeautje’s. Enorm verwend door de kerstmannen en kerstvrouw keken we uiteindeijk nog een film op de tv. Een heerlijke 2e kerstdag!

En dan is het alweer zondag… ‘the day afther’. Wederom sliep ik schandalig lang… 11 uur??!! Ik heb het blijkbaar nodig hahahhaa. Zag allerlei berichten van kanjers die op dat moment al gelopen hadden of onderweg waren naar bijvoorbeeld de 3e kerstdagloop en ik liep nog rond te banjeren in mijn pyjama. De tijd tikte echter door en ik had een duurloop van 18 kilometer op de planning staan dus uiteindelijk hop hop omkleden en gaan met die banaan. Het duurde even voor ik in een lekkere flow zat, had het de eerste paar kilometers behoorlijk warm, maar door de enorme tegenwind (windkracht 5) werd de temperatuur uiteindelijk lekker en koelde ik een beetje af.

‘zoals je hoort waait het nogal, maar ja.. extra training.. daar worden we sterker van… toch?’ (ondertiteling 😉 )

Ik kwam steeds beter in mijn ritme, kwam nog een aantal bekende loopmaatjes tegen en liep uiteindelijk na 18km met een glimlach het huis in.IMG_1574
Tijdens de loop liep ik met 2 horloge’s. De garmin omdat ik daar natuurlijk altijd mee loop en de TomTom spark omdat die getest moet worden ;-)… aan elke arm 1. Ziet er toch wel een beetje gek uit hahahaha.IMG_1580
Na de loop een heerlijke verfrissende douche om weer lekker in mijn huiskloffie verder te gaan met rommelen in huis hahahaha alsof die 18 kilometers nooit gebeurd zijn.

Aankomende week is alweer de laatste week van dit jaar… jullie kunnen naast een review natuurlijk een terugblik op het afgelopen hardloopjaar verwachten (lekker origineel, NOT, maar toch doe ik het lekker wel). Probeer ik weer wat trainingen in de sportschool te doen, want dat is er deze week niet van gekomen. En staan er wederom 4 diverse hardlooptrainingen op het programma met onder andere de langste duurloop voor de halve van Egmond.

Heb jij nog plannen voor de laatste week van het jaar? Ik ben benieuwd.

2 Comments

  • Sonja Diane schreef:

    Tsja, de laatste week. Vandaag nog vrij geweest, drie dagen werken en dan weer vier dagen vrij. Van het weekend weer een loopje met mijn 13 jarige dochter die hardlopen toch stiekem ook wel leuk blijkt te vinden (dat geeft ze natuurlijk niet toe. Het enige dat ze zegt is dat het niet stom is en dat ze nog wel een keer mee wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *