Een week in het teken van kerst

HO HO HO Merry Christmas!

Voordat ik dit weekoverzicht begin wens ik jullie natuurlijk hele fijne kerstdagen! Misschien een beetje mosterd na de maaltijd, want het is inmiddels al tweede kerstdag. Ik had gister al een groot deel van dit weekoverzicht geschreven terwijl we in de auto zaten naar familie, maar ik kreeg het uiteindelijk niet meer af… dus dan maar vandaag. Dus nu snel een terugblik op de afgelopen week, de week die voor mijn gevoel toch wel al in het teken stond van kerst en dan vooral de laatste loodjes er naar toe…IMG_1340

Maandag
Na een vrij weekend was het weer tijd om weer aan de slag te gaan op het werk met een dagdienst. Deze verliep prima en na het werk kleedde ik mij thuis om en ging op de fiets naar de sportschool. Daar zou mijn nieuwe schema klaar liggen, maar helaas was deze niet te vinden dus deed ik wat oefeningen die ik nog wist van de personal trainingssessie van de week ervoor. Ook prima, alleen zo’n schema vind ik wel handig om te volgen. Maar goed, ik was lekker bezig en na een kleine 40 minuten had ik voor mijn gevoel wel genoeg gedaan en fietste ik weer lekker terug naar huis. IMG_1164

Eenmaal thuis even lekker een verfrissende douche om daarna fris en fruitig de keuken in te duiken voor een lekkere avondmaaltijd. Na het eten keken vriendlief en ik een serie en dook ik natuurlijk veel te laat mijn bed in.

Dinsdag
Vandaag een vrije dag die ik nuttig wilde besteden, ik had immers genoeg te doen. Dus ik had de wekker vroeg gezet, maar uiteindelijk stapte ik pas 2 uur later mijn bed uit… oeps. Na een lekker ontbijtje stapte ik op de fiets richting het winkelcentrum voor de boodschappen. Ik liep langs de kapper en tot mijn grote verbazing zat er niemand bij de kapper. Ik moest al een tijdje wat dode punten eraf laten knippen, dus ik pakte meteen mijn kans. Een half uurtje later stond ik verlost van de dode punten buiten. Ik kocht daarna nog wat kerstcadeautjes bij de action en deed de boodschappen. Bepakt en bezakt stapte ik weer op de fiets terug naar huis. Daar at ik een kleine lunch om daarna om te kleden voor een fartlek meets intervaltraining. 12 kilometer op basistempo van 5:20min/km stond er op het schema met daarin 6x 30 seconden versnellen naar tempo van 4:00 min/km. Enigzins met twijfels over de tempo’s stapte ik naar buiten en zou ik wel gaan zien hoe het zou gaan. Ik liep al vrij snel de polder in en zag ik dat het nevelig was. Grappig, want toen ik terugfietste van de boodschappen was het nog helemaal open. Tijdens het lopen ging de nevel over in mist en werd het steeds frisser. Ik was daardoor heel erg blij met mijn kledingkeuze van die dag. De tempo’s gingen verassend goed en terwijl ik de laatste 2 kilometer liep liep ik langs mijn oude huis en zag daar licht branden. Ik had nooit de kans gehad om de nieuwe bewoner te spreken over eventuele verdwaalde post. Ik besloot daarom om toch maar even aan te bellen en er bleek inderdaad toch wel een stapeltje te zijn. En zo liep ik de laatste 2 kilometers met een flinke stapel post in de hand richting huis. Moet er vast gek uitgezien hebben, maar goed hahahaha. IMG_1243

Na een lekkere verwarmende douche deed ik nog wat klussen in huis. De rest van de avond deed ik uiteindelijk niet zoveel meer en ging op tijd naar bed.

Woensdag
Vandaag weer werken, dagdienst 1 van de 3. De dienst ging snel voorbij en thuis at ik 2 krentenbollen als ‘avondeten’. Ik had op werk al warm gegeten omdat ik later op de avond naar de atletiekbaan zou gaan. Ik schreef in de tussentijd een blog over de winterkleding van ASICS, mocht je deze gemist hebben… dan kan je hem hier terugvinden.GabBerlijn_2280
Rond 19 uur stapte ik op de fiets richting de atletiekvereniging. Het waaide al behoorlijk en ook kwamen er al wat spetters uit de lucht. We liepen dit keer op de baan in en ik merkte tijdens het inlopen al dat mijn benen er geen zin in hadden. Hmmmm, dat belooft niet veel goeds, maar kom op doorzetten! Na het inlopen begonnen we aan de loopscholing om daarna weer wat rondjes te lopen om warm te blijven. Mijn benen gingen steeds meer protesteren en mijn hoofd begon ook steeds meer te denken aan gewoon even niks… dat hielp niet mee en voordat ik het wist zei ik de groep gedag en liep de baan af. De trainer keek een beetje vreemd en vond het raar dat ik stopte, maar mijn lijf juichte. IMG_1259

Ik fietste snel naar huis, deed wat oefeningen op de foamroller, pakte kerstcadeautjes in en bracht de rest van de avond door op de bank.

Donderdag
Na een gezellige dag werken deed ik nog een kleine boodschap, kookte ik en keek ik in de avond samen met vriendlief hoe Bertie expeditie robinson won. Fantastisch hoe zij dat heeft gedaan.

Vrijdag
Na de dagdienst wenste ik iedereen fijne feestdagen en begon voor mij een soort van mini-kerstvakantie. Door wat ruilingen hoef ik pas volgende week vrijdag weer te werken, wat vervelend zeg 😉 . Ik had vandaag krachttraining op het schema staan en had bedacht om dit maar meteen na het werk te doen. De sportspullen lagen al in de auto, maar ik moest eerst nog even wat bij iemand ophalen. Daarna reed ik door richting de sportschool en wilde ik iemand bellen en merkte ik dat mijn koptelefoon het niet deed. Ohwjee.. voor zaterdag stond een lange duurloop op de planning en dat kan ik echt niet zonder muziek hoor. Ik reed daarom eerst door naar het dorp om een nieuwe te halen. Eenmaal op dorp besloot ik nog wat kleine kerstcadeautjes te halen en vloog de tijd voorbij. Ik besloot daarom om de sportschool te skippen en eventueel thuis nog wat oefeningen te doen… je voelt het vast al aankomen, dat gebeurde niet meer hahahaha. Eenmaal thuis vond ik eindelijk mijn nieuwe telefoonhoesje, nog net op tijd 😉 IMG_1308
Na het eten maakte vriendlief en ik een boodschappenlijst en keken naar de voice.

Zaterdag
Veel te vroeg ging de wekker, maar we wilde op tijd de boodschappen doen vanwege de verwachte drukte. Rond 9 uur liepen we rond in de appie en niet veel later konden we zo onze bestelling ophalen bij de slager. Het was overal nog behoorlijk rustig dus alles was zo gehaald.IMG_1312

We hadden nog niet ontbeten dus besloten we om eerst maar even lekker te ontbijten om daarna nog wat anderen dingen op te halen. Ondertussen hield ik contant met loopmaatje Ron, wat mogelijk zouden we samen de duurloop gaan doen. Samen lopen is dan toch gezelliger dan alleen, zeker als er windkracht 5 staat. Ik had vrijdagavond een route uitgestippeld en dat leek Ron ook wel wat. Ikzelf had 24km op schema en Ron 27 dus dat kwam aardig overeen. En zo stapte ik uiteindelijk om 13 uur de deur uit en liep ik de eerste 5 kilometer alleen en tegen de wind in naar het afgesproken punt waar Ron ook naar toe zou lopen.. de nieuwe Maximabrug.IMG_1320 IMG_1321 De route werd iets aangepast en uiteindelijk liepen we tot ongeveer 8 kilometer vol tegen de wind in, om de wind tussen de 8 en de 11,5 km schuin tegen te hebben om hem daarna de hele tijd in de rug te hebben. Bij 24 kilometer stond ik bijna bij mijn huis en moest rond er nog 7 terug naar zijn huis. Het was fijn om weer zo’n afstand gelopen te hebben, ik zag er op voorhand toch een beetje tegenop, maar uiteindelijk ging het prima. Thnx Ron voor je gezelschap!IMG_1330
Terwijl ik onder de douche stond maakte vriendlief alvast de tafel klaar, want we zouden later lekker gaan gourmetten. Ik rommelde nog een beetje in huis en niet veel later zaten we lekker biefstuk te bakken op de bakplaat, jummie.IMG_1343

De rest van de avond pakte we cadautjes uit en keken we een mooie kerstfilm ‘christmas with Holly’ op Netflix. Na afloop was ik toch best wel moe en viel ik snel in slaap.

Zondag
En dan is het alweer 1e kerstdag… tijd voor familiebezoeken. Ook een soort van sport 😉 . Ik kan vandaag alleen maar aan sport denken en eventueel hoeveel kerstkransje kan ik naar binnen werken in 1 minuut… maar verder wordt er niet echt gesport. Druk druk druk… maar dan met familiebezoeken. Zoals ik al in het intro schreef heb ik dit weekoverzicht in de auto geschreven. Voor en tijdens de familiebezoeken moesten we best een stuk rijden dus kon ik dit mooi combineren. IMG_1342
Eerst naar Nicky zijn moeder en stiefvader voor de lunch om daarna door te rijden naar mijn vader en stiefmoeder. Dat werd een gezellige middag en avond waarbij we uiteindelijk tegen 0:00 uur de straat in reden. IMG_1345

Maandag
En dan is het alweer 2e kerstdag en blijven we lekker thuis. Hoewel.. ik ga/moet zo nog echt even naar de sportschool. Mijn moeder en stiefvader komen vandaag gezellig bij ons kerstvieren dus vriendlief duikt straks de keuken in om lekker te kokkerelen.

IMG_0472

Hoe was jou week?? Ook weer voorbijgevlogen? Leuke 1e kerstdag gehad? Geniet nog even van deze 2e kerstdag en maak er deze week weer een mooi feestje van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *