Een stormachtig Zandvoort

Gister liep ik voor het eerst de Zandvoort circuit run, ben je benieuwd hoe ik dit heb ervaren? Lees dan snel verder, veel leesplezier!

Piep-piep-piep— 7:00 uur, de wekker gaat. Gevoelsmatig is het 6 uur, maar helaas door de zomertijd is het ecIMG_1891 2ht al 7 uur. Snel eruit en hop de hardloopkleren aan. Hooooooo, wacht even hoor ik je denken…. Je ging toch lopen op het circuit?? Ja dat klopt, maar ik had in mijn trainingsschema eerst nog ’s morgens een loop van 40 minuten. Gelukkig was het al aardig licht en het belangrijkste… het was nog droog. Niet veel later stond ik buiten en begon ik aan mijn rondje. Vanwege de voorspelde koude wind iets te dik gekleed dus mijn jasje ging voordat mijn horloge aangaf dat ik 1km had gelopen uit. Zo hobbelde ik verder met de wind in de rug tot aan 2,5km. Daarna draaide ik een bocht om en BAM! Halloooooo wind…. De kilometers daarna gingen vol tegen de wind in en ik dacht… hmmm dat wordt nog leuk vanmiddag. Na ruim 40 minuten kwam ik thuis en had ik het heel warm. Ik dacht nog op dat moment…. Ik ga vanmiddag in korte broek…

Na de nodige tradities, met onder andere pannenkoeken, stonden we een paar uur later bepakt en bezakt (met stiekem toch een lange broek in mijn tas) bij het circuit van Zandvoort. Vriendlief en mijn moeder zouden starten bij de 5km businessrun dus die gingen zich snel omkleden en begaven zich naar het startvak. Ruben (vriend van mijn moeder) en ik haasten zicht door de inmiddels stromende regen richting het hok voor de ‘genodigden’ om te wachten tot wij mochten starten. Daar kwam ik al vrij snel een heleboel bekenden tegen en was het leuk om ook een hoop instagrammers en bloggers in het echie te kunnen zien & spreken. Inmiddels druppelden al een paar lopers van de 5 km binnen en was mijn eerste vraag, hoe is de temperatuur? Lange of Korte broek? Ik was namelijk behoorlijk gaan twijfelen aan mijn kledingkeuze i.v.m. de harde wind en de regen. Uiteindelijk besloot ik toch maar mijn lange broek aan te trekken en achteraf was ik heel blij met deze keuze. Vriendlief was inmiddels ook binnen en onder veel succes wensen van hem en ook een uitgebreid cheerleadersdansje van Marius (mariusworld.nl) ging ik richting de start.

Even na 13 uur mochten wij starten en kon ik meesneaken in het businessrun vak (i.p.v. het vak voor de Le Champion leden). In dit vak stond namelijk ongeveer iedereen die ik kende dus dat was wel zo gezellig. Mijn opdracht was rustig starten en eigenlijk gedurende de loop maar lichtjes te versnellen. Nog even zwaaien vanuit het startvak naar de ruimte met genodigden en toen de startstreep onderdoor. Snel mijn poncho uit en hop de eerste bocht door, de tarzanbocht. Ik merkte dat ik te snel wegliep dus de rem erop…. Rustig aan het tempo naar het gewenste tempo en toen door. Gezellig even samen gelopen met Patricia en Zelia van justkeeprunning.nl en daar liep ook de vriend van mijn moeder. Even een selfie en toen door.selfieNiet lang daarna liep ik even samen met Henriette, de prijswinnares van het startbewijs die ik verlootte op mijn blog. We hadden het nog even over het lopen op het circuit, dat het toch wel even wennen is. Je loopt regelmatig schuin dus ik vond het wel een beetje spannend of mijn benen dit wel leuk zouden vinden. Iets verderop zag ik Jasmin lopen dus daar nog even bij aangehaakt, even wat foto’s en toen in de verte Demi. Jasmin liep nog even gezellig mee, maar als snel liep ik weer alleen. Ik merkte dat ik iets te snel ging, maar het liep eigenlijk wel heel comfortabel.

Het circuit zat erop en de stroom met mensen begaf zich richting de uitgang… op naar de echte uitdaging… het strand! Met volle bak tegenwind 2,5km beuken over het zand. Ik had er zin in ;-). Heerlijk Hollands weer, regen en wind. Ik was op dat moment al aardig doorweekt en merkte dat ik het op het strand heerlijk vond dat ik een lange broek aan had. Ik liep een beetje in gedachten toen Niels voorbij liep. Ik heb nog heel even aangehaakt, maar omdat ik mij echt in moest houden heb ik hem snel weer laten gaan. Stapje voor stapje kwam de strandopgang dichterbij en kon het laatste deel beginnen.

IMG_1917

Het deel waarin ik iets wilde versnellen, maar het duurde heel even voordat mijn benen op gang waren na de strandopgang. Nog een stukje tegenwind en toen mochten we keren, heerlijk met de wind in de rug met op een gegeven moment een stukje boulevard. Vanaf daar kon je de hordes andere lopers nog zien ploeteren over het strand, heel gaaf gezicht. Even genieten en toen het centrum van Zandvoort in. Ondanks het beroerde weer was het daar erg gezellig en waren er nog best veel mensen om aan te moedigen.

Ik merkte dat mijn rechterveter los zat, maar ik zat heerlijk in de flow dat ik eigenlijk niet wilde stoppen om hem vast te maken. De finish zou niet lang meer op zich laten wachten, dus ik hoopte dat het goed zou gaan. Langs de supporters van bewegen #HUP door richting het circuit. Even een stukje over gatenkaasasfalt en toen kwam de finish in zicht. Even nog een lichte sprint/versnelling erbij, de armen de lucht in en wiehoeeee de finish onder door. Eindtijd 1:06:30. Dik tevreden voor een training met een heerlijke opbouw.

Na de finish stonden Running Lau en Marlous & Nikki (Halfcrazyrunnerscrew) uitgebreid foto’s te maken, dus nog even gezellig aangehaakt. Daarna snel naar binnen, want brrrr ik kreeg het al snel koud.

Binnen was het al een gezellige boel. Na even (nou ja lees een paar uur) gezellig bij gekletst met iedereen was het tijd dat we moesten gaan. De wind was inmiddels nog heftiger geworden en ik was blij dat we richting huis konden. Nog even de laatste loper aangemoedigd en toen snel de auto in na een geweldige dag!

IMG_1940

Dan nog even een kort dankwoord

  • Hulde voor alle vrijwillgers die de gehele dag in de regen en kou hebben gestaan! Zonder jullie had dit evenement niet kunnen bestaan.
  • Lieve medewerkers van de Runner’s World en Le Champion, bedankt voor jullie uitnodiging en de V.I.P. behandeling.
  • En iedereen die ervoor gezorgd heeft dat ik een TOP dag heb gehad, BEDANKT! Het was leuk om jullie te hebben gezien en gesproken! Ik zeg, tot snel!!!

Hoe was jou weekend?? Heb jij ook de storm getrotseerd op je hardloopschoenen of heb je even lekker iets anders gedaan? Ben benieuwd…. laat je reactie even achter hieronder bij de reactie’s (en don’t worry.. je mailadres wordt niet openbaar)

x

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *