Een heerlijke zomerse salade

Als ik iets lekker vind om te eten in de zomer, is het wel een salade. Vaak lekker makkelijk en gezond. Daarnaast zijn ze ook makkelijk voor op mijn werk als ik avonddienst, aangezien het daar regelmatig voorkomt dat ik in 5x moet eten. En om nou 5x mijn maaltijd in de magnetron te moeten opwarmen vind ik niet zo’n succes. Om een beetje variatie te hebben qua salades was ik vorig jaar op zoek naar nieuwe en gezonde recepten en stuitte ik op een receptje die ik laatste weer een keer maakte. Ik plaatste er een foto van op instagram en Facebook en werd overladen met de vraag ‘wat is het recept hiervan’. Eerlijk is eerlijk, ik heb het dus niet zelf bedacht, maar wel een kleine twist aan het origineel gegeven. Het is een eiwitrijke en koolhydraatarme salade en ik vind hem dus zelf heel lekker. Oordeel zelf.

298013A4-CA80-4CA1-AF3C-3539EB93BF6C

Wat heb je allemaal nodig?
De hoeveelheid ingrediënten is voor 1 persoon

 •  1 kipfilet
 • ½ mango
 • ½ komkommer
 • cherrytomaatjes zoveel als je wilt
 • 2-3 augurken
 • 50 gram verse geitenkaas
 • ongeveer 100-150 gram verse spinazie
 • kipkruiden (of gewoon peper en zout)
 • Klein beetje boter of olijfolie om de kip in te bakken

Bereiding

 • Snij de kipfilet in blokjes en kruid deze met de kruiden
 • Bak de kipfilet tot deze gaar is
 • Doe de spinazie in een kom of op een bord
 • Snij ondertussen de overige ingrediënten en verdeel deze over het bord of in de kom op een bedje van spinaziebladeren
 • Als de kip klaar is verdeel je deze ook over het bord of doe je het in de kom.

Mocht je het jezelf nog makkelijker willen maken kun je er ook voor kiezen om er gerookte kipfilet doorheen te doen in plaats van een ‘gewone’ kipfilet.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *