Doelloos

De marathon van Rotterdam is alweer 2,5e week geleden, het verslag over mijn belevenis is ook alweer bijna een week oud en mijn enorme verkoudheid is gelukkig ook weer op zijn retour. Ik heb in Rotterdam ruimschoots mijn doelen behaald, maar wat nu?

Voor het eerst in tijden ben ik voor mijn gevoel een beetje ‘doelloos’. Ik ga er stiekem vanuit dat de 6 minuten die ik onder de kwalificatietijd voor Boston heb gelopen wel genoeg is. Ik ben tijdens de marathon van Rotterdam zo diep gegaan, dat ik op dit moment ook echt even niet weet hoe ik op die afstand nog sneller zou kunnen lopen. En heel eerlijk, ik heb er ook even geen zin in om weer zo diep te moeten gaan hahaha. Het wordt dus keihard duimen dat het genoeg is 😉

20x30-RMCP7257

Toch trekt het wel ergens om in het najaar een marathon te lopen, maar dan gewoon een marathon om weer een marathon te hebben gelopen. Dus niet voor een tijd, maar gewoon lekker ‘easy’. Alleen dan is de vraag, waar en wanneer? De marathon van Amsterdam zou ik ooit nog een keer willen doen, gewoon om een keer gelopen te hebben. Lekker makkelijk, dichtbij huis en daardoor ook goedkoop omdat er weinig reis aan vast zit. Maar goed, ik weet het dus nog niet. Stel dat ik Boston mag en kan lopen, dan zou dat marathon nummer 10 worden. Toch ook wel weer mooi symbolisch, maar dat betekend dat ik in de tussentijd geen marathon kan lopen. Keuzes keuzes keuzes.

De kortere afstanden trekken ook wel weer. Lekker knallen en goed voor de snelheid. Ik ben een echte ‘bling’ runner en vind het altijd jammer als er geen medaille/beker/vaantje na afloop van een run is. Sommige gooien die dingen weg, maar ik heb inmiddels een hele muur vol met al mijn medailles en herinneringen. Tussen die medailles hangt ook een zakje waar je water in kan doen. Deze kreeg ik na afloop van de VU polderloop in 2016, de loop waar ik mijn PR op de 5km liep. Omdat ik daar een PR liep heb ik deze ‘herinnering’ bewaart, maar eigenlijk zou ik graag een PR op de 5km met een echte medaille willen hebben. De tijd die nu op de 5km staat is 21:57 minuten, voor mij doen een scherpe tijd en dus eigenlijk ook wel een mooi doel om naar toe te werken.
IMG_1751-1050x1400

Om die snelheid weer te kunnen behalen, zal ik naast het hardlopen ook echt weer mijn beenspieren en de rest van mijn core moeten trainen. Nu is dat natuurlijk sowieso goed, maar ik merk dat het sporten in de sportschool en core oefeningen er echt de laatste maanden bij in is geschoten. Superslecht natuurlijk, zeker omdat ik voor een marathon trainde, maar goed.. het was nou eenmaal zo. De afspraak met de trainer is voor morgen al weer gemaakt en ook is er met mijn nieuwe hardloopschema rekening gehouden met extra krachttrainingen.

Ook ga ik regelmatiger de fiets pakken, want nu ik een nieuwe racefiets heb wil ik daar ook echt van gaan genieten. Maarrrrr ik blijf wel een mooiweer fietser en als het regent zal je er mij dan ook niet op zien. Dus hopen op mooi weer, zodat ik op die manier ook nog lekker wat kilometers kan maken.

IMG_2147
Terwijl ik dit nu allemaal schrijf denk ik dat mijn doel is gemaakt, weer werken aan mijn core en knallend de zomer door. Geen marathon (hoewel je het met mij nooit weet), maar lekker werken aan de snelheid op de kortere afstanden met af en toe een uitstapje naar een iets langere afstand. Het zal hard werken worden, maar dat zie ik als een uitdaging. En als ik door dit harde werken weer snel, sterk en fit ben kan ik supersterk de winter in met hopelijk een mooi vooruitzicht naar Boston. Ik heb er zin in!

Asics SAKURA launch Zout Fotografie (2 van 5)

Hoe staat het met jou doelen? Ik ben heel benieuwd.

A goal should scare you a little and excite you a lot

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *