De hardloopschoenen zijn weer aan

Whoop whoop, i am back!! Oké nog niet helemaal op orde, maar wel weer een weekoverzicht op zondagavond 😉 . In ieder geval veel leesplezier en bedankt voor de lieve berichtjes die ik op mijn blog van maandag kreeg.

Maandag
Vandaag een lekker dagje vrij. Ik heb allerlei plannen, maar begin mijn dag met hardlopen. Door de voorspelde warmte had ik mijn wekker vroeg gezet, maar uiteindelijk sta ik een uur later op dan gepland. Snel trek ik mijn loopkleding aan, gooi een bakje kwark naar binnen loop naar buiten. Jaaaaa eindelijk weer hardlopen, whoop whoop. Ik had na de marathon van Leiden bewust even een weekje hardlooprust genomen, dus dan de voelt de eerste keer weer net alsof de koeien weer in de wei mogen na een winter binnen te hebben gestaan 😉 .IMG_5089

Het is al behoorlijk warm en met 6 kilometer ben ik eigenlijk wel weer blij dat ik thuis ben. De rest van de dag ben ik bezig met allerlei huishoudelijke dingen, schrijf ik een blog over de afgelopen 4 weken en doe ik dingen voor school.IMG_5108

Na het eten gaat vriendlief naar de sportschool en ik besluit om mee te gaan, ik moet toch een keer weer beginnen. Als ik eenmaal bezig ben zie ik Arjun (mijn personal trainer) lopen, ik besluit maar meteen een afspraak te maken en mag mij 2 dagen later om 8 uur ‘s morgens melden. Oefff zo vroeg.IMG_5121

Na afloop fietsen we lekker naar huis en maken we alvast een beginnetje aan mijn aanmeldvideo voor de actie van Vifit Sport en de Runner’s World.

Dinsdag
Vandaag mag ik weer naar school, maar omdat ik er pas om 13 uur hoef te zijn kan ik een beetje uitslapen. Toch wil ik nog wat dingen doen en zet ik op tijd de wekker. De ochtend vliegt voorbij en voordat ik het weet moet ik weg. Op school lijkt het eeeeeeuwen te duren, maar ik probeer zoveel mogelijk op te letten en actief mee te doen.

In de avond gaan we verder met het filmpje en probeer (lukt uiteindelijk niet) op tijd te gaan slapen, want morgen moet ik weer vroeg op. i-wm2xc5m-X2

Woensdag
Als de wekker gaat denk ik ‘why’??? Maar eenmaal op de sportschool ga ik als de brandweer en krijg ik uitdagende oefeningen voorgeschoteld van Arjun. Dik de verzuring in met de leg press drop set, oeiii. Wel leuke oefening trouwens, kende ik nog niet eerder. Ik merk wel dat ik al een tijd niet meer geweest en moet echt het ritme er weer in gaan krijgen. Ik voel mij na afloop als Bambi op het ijs en besluit om gelijk daar maar even de foamroller te gebruiken.IMG_5164

Eigenlijk was het plan om vandaag ook nog te lopen, maar ik besluit om dat maar te verzetten naar later in de week. Eind van de middag is er school en de rest van de dag werk ik aan een opdracht voor werk en een blog over alternatieve bevestigingsmaterialen voor je startnummer.8218d1462d7a0792d0d4190ff383941c

Het wordt misschien wat eentonig, maar in de avond werkte we verder aan het filmpje. Ik leer allerlei nieuwe termen en vind het leuk om de video zo opgebouwd te zien worden. Omdat ik de dag erna weer vroeg moet werken probeer ik echt op tijd mijn bed in te duiken, dit keer lukt het aardig.IMG_5369

Donderdag
Na een nacht in coma te hebben gelegen gaat eigenlijk alweer veel te vroeg de wekker. Het eerste wat ik voel is… spierpijn. Oh my… NIET GRAPPIG. Ik had het wel verwacht, maar zoveel??? Het lijkt wel of ik een marathon heb gelopen de dag ervoor. Op het werk is het superdruk en kan ik gelukkig de spierpijn een beetje eruit lopen (want er is geen tijd om te zitten). Als ik naar huis rijd, doe ik gelijk de boodschappen en kan ik thuis lekker even neerploffen in de tuin. Met een lekker koud watertje en een het nieuwe magazine over racefietsen Bicycling. Het blad wordt grotendeels door dezelfde mensen gemaakt als de Runner’s World en dat is duidelijk te herkennen aan de makkelijk leesbare stijl en opmaak. Het leest lekker weg en voordat ik het weet is het tijd om te koken.IMG_5208

In de avond werd er nog even aan de video gewerkt, plaatsen we een scene online die het NIET heeft gehaald in de eindmontage en is het daarna tijd om even lekker een serie te kijken.

Vrijdag
Eigenlijk had ik vandaag verwacht nog meer spierpijn te hebben, maar toen ik eenmaal opstond viel het enorm mee. Ik had wel voor de zekerheid (vanwege de warmte) mijn wekker gezet, maar ik had deze vakkundig nog even een paar keer laten snoozen. Toch besloot ik om wel te gaan hardlopen, ik zou vanzelf wel voelen of dat het zou gaan of niet. Na mijn outfit aangetrokken te hebben en er een klein ontbijtje in te hebben gegooid ging ik op pad. Ik zet verbaasd de eerste stappen, mijn benen voelen best goed en ik besluit om de interval die ik gepland heb gewoon te gaan doen. Ik zie wel of een beetje tempo draaien lukt. Na even wat gerommeld te hebben met mijn muziek (ik test de komende periode allerlei verschillende nieuwe oordoppen) kan ik lekker lopen en begin ik aan het versnelde stuk van 1,6km… oefff dat valt niet mee, maar gezien de omstandigheden ook niet tegen. Toch ben ik blij als ik weer even wat rustiger mag lopen, om vervolgens weer te knallen… dit keer over 1200 meter. Ik loop een soort van halve pyramide waarbij na de 1200 nog een snelle 800 en een snelle 400 meter voorbij komen. Daarna loop ik rustig nog 2 kilometer uit en besluit om er een mooi rond getal van te maken door door te lopen tot 10 km. Ik kom lichtelijk oververhit thuis, maar ben blij dat ik gegaan ben.IMG_5340

Na een verfrissende douche stort ik mij op dingen voor school. Wel lekker onder het zonnescherm en op de loungeset, maar zelfs in de schaduw is het warm. Of nee ik zeg het verkeerd, het was vooral benauwd. Na even wat korte pauzes ben ik aan het eind van de middag klaar met datgene wat ik echt van mijzelf moest doen. Ik ben behoorlijk gaar, heb hoofdpijn en besluit niet zoveel meer te doen. Beetje chillen en suf op social media kijken, heerlijk!

Vriendlief heeft op werk nog even het filmpje op de kleuren nagekeken en hij is goedgekeurd. Na het avondeten en het maaien van het gras upload ik hem naar youtube en Vimeo (je weet het bij youtube maar nooit met die auteursrechten). Met enigszins trillende handen vul ik het aanmeldformulier in. Nog 1 keer check ik alles en druk op verzenden, spannend!!!! Het lot ligt nu in handen van iemand anders, ik heb (samen met mijn vriend) in ieder geval mijn stinkende best gedaan en meer dan dat kan ik niet meer doen. IMG_5371

Mocht het filmpje hierboven het niet doen, klik dan hier om hem te kijken

We kijken de allerlaatste aflevering van Designated Survivor en niet lang daarna duik ik mijn bed in, ik ben zo moe.

Zaterdag
Na een gevoelsmatig onrustig nachtje, waarin ik veel heb liggen dromen ben ik al redelijk vroeg wakker. Vriendlief is ook al vroeg wakker en springt meteen onder de douche. We ontbijten gezellig samen en terwijl het buiten met bakken uit de hemel komt maken we een kleine planning voor deze dag. Ik moet namelijk later op de dag werken en we willen wel wat dingen doen, zoals lekker burgerlijk samen schoonmaken en boodschappen doen. Ik besluit om ook nog even snel naar de kapper te gaan en ga op tijd naar het werk. Daar is het uiteindelijk toch nog behoorlijk druk en zijn we lekker bezig. Ik duik na het werk snel mijn bed in, hoor in de verte nog het vuurwerk van het zomerspektakel, maar het duurt niet lang of ik in slaap val.

Zondag
Toch slaap ik weer een soort van onrustig en ben alweer wakker voordat de wekker gaat. Ik blijf nog even liggen, maar stap daarna in mijn loopkleding, gooi een ontbijtje erin en ga op pad. Ik begin mijn hardlooprondje met een dik pak wolken, maar halverwege komt de zon er keihard doorheen en is het meteen een soort van heet. De training voelt zwaar, of anders gezegd.. mijn benen voelen zwaar en ik neig er bijna naar om te vragen of vriendlief mij op komt halen. Toch loop ik door, ik hoef immers maar 12 kilometer en die 5 versnellingen moet ik ook kunnen… en 2 weken geleden liep ik nog een marathon, dus dit is peanuts. Ik loop over het parcours waar later op de dag een obstakelrun gehouden wordt en moet op sommige punten uitkijken waar ik mijn voeten neerzet.IMG_5431
Ik motiveer mijzelf, maar ben toch een soort van blij als ik voor de deur sta. Ik maak een vreugdesprongetje en klok daarna een groot glas water naar binnen, zo’n dorst!IMG_5509

Na het douchen maak ik snel een lekkere salade klaar voor later die dag op werk en werk ik verder aan dit weekoverzicht.

Aankomende week wordt weer een druk weekje waarbij ik weer een aantal dagen naar school mag, weer wat leuke trainingen voor de boeg heb en… een weekend naar Duitsland ga voor een internationaal ASICS Frontrunner evenement. Ik ben heel benieuwd naar vooral dat laatste en heb er vooral ook heel veel zin in! Ik ga jullie van alles op de hoogte houden, fijne zondagavond nog allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *