De eerste helft is om

Zo de eerste helft van het jaar zit er alweer op en met een ‘score’ van 1060KM mag ik niet ontevreden zijn. Of ik dit kilometeraantal in de 2e helft ga halen? Ik denk het niet, maar je weet nooit hoe het nog verder gaat lopen. De afgelopen 2 weken liep ik in ieder geval niet zoveel kilometers. Dit had zo zijn redenen..

Maandag 19 juni
Na een weekend gewerkt te hebben had ik eindelijk weekend. Het zou een stralend mooie dag worden inclusief bloedhitte. Omdat ik nog mijn fartlek training wilde lopen had ik bedacht om op tijd weg te gaan. Mijn darmen hadden daar echter een andere mening over. Ik ging dus later dan gepland de deur uit en eenmaal buiten voelde je al de warmte. Toch ging ik op pad, en hoe stom, zonder ook maar iets van drinken. De eerste paar kilometers ging het prima, maar op een gegeven moment had ik zo warm dat ik aan niets anders dan een lekker koud glas water kon denken. Ik hoopte dat de boerderijwinkel open zou zijn, maar eenmaal daar bleek dat deze op maandag gesloten was. Balen! Ik had mijn fartlektraining inmiddels omgezet naar een gewone duurloop. Ik liep langs een rijtje huizen en zag ergens tuinstoelen buiten staan met en open deur. Brutaal als ik ben klopte ik aan en 2 oudere mensen waren mijn redende engelen voor die dag. Na 2 grote glazen koud water was ik weer een beetje afgekoeld. Ik kreeg natuurlijk meteen een preek ‘hardlopen in zulke warmte is levensgevaarlijk!’, maar kon weer een beetje verfrist op pad. Gelukkig was ik niet de enige gek, want ik kwam op dat dijkje gelukkig meerdere lopers tegen hahaha. Eenmaal thuis stapte ik meteen in het zwembad om even lekker af te koelen. IMG_8455
Na een verfrissende douche haalde ik snel de nodige boodschappen en sprong daarna in mijn bikini het zwembad in. GENIETEN! De dag bracht ik verder door in het zwembad of op het zonnenbed. Hier was ik echt even aan toe, lekker! IMG_8466

Dinsdag 20 juni
Vandaag nog een lekker dagje vrij. Het weer was een stuk minder warm dan de dag ervoor dus ik besloot om eerst in de ochtend het weekoverzicht af te maken en te posten. In de middag had ik een afspraak met personal trainer Arjun en werd flink afgebeuld. Tijdens de training vroeg ik mij af hoe ik dat vorig jaar toch allemaal deed, zoveel hardlopen, vaak 2x in de week fitness, werken en dan soms ook nog op de racefiets. De boog kan niet altijd gespannen zijn en op dit moment lijkt de boog wel dubbelgeklapt hahahaha 0,0 spanning. Volgens Arjun horen zulke periodes erbij en komt het allemaal weer goed… en dat denk ik zelf ook. IMG_8547

Na de training had ik een lekker ijsje verdient en fietste ik als een raket naar huis.IMG_8541

Woensdag 21 juni
Het weekend is weer voorbij, maar voordat ik naar mijn avonddienst zou gaan trok ik eerst de hardloopschoenen aan. Ik had eigenlijk een progressieve duurloop van 18 kilometer op de planning, maar omdat het wederom behoorlijk warm zou worden leek mij dat niet zo handig. Aangezien ik tot 23 uur moest werken en dan niet al om 7 uur mijn bed uit rol zou ik kijken hoeveel kilometer het zou gaan worden. Het was die nacht lekker afgekoeld en dat was goed te voelen toen ik naar buiten stapte. Toch scheen de zon al volop en voelde ik het tijdens het lopen steeds warmer worden. Ik maakte er uiteindelijk een rondje van 9 kilometer van, heerlijk! IMG_8673

Daarna maakte ik mij klaar voor de avonddienst en legde ook alvast de spullen voor de volgende dag klaar. De avonddienst was behoorlijk druk, maar gelukkig kon ik toch iets eerder naar huis, want de volgende dag stond er alweer een vroege dienst op het programma.

Donderdag 22 juni
Na een kort nachtje werd ik ruw uit mijn ‘coma’ gewekt door de wekker. Ohwja.. ik heb vroege dienst, hop hop. De dagdienst leek wel voorbij te kruipen, maar eenmaal om 15:30 uur sprong ik een gat in de lucht, VAKANTIE!!! Yeah!!FullSizeRender 2

In de middag deed ik wat huishoudelijke klussen en verbaasde mij over de flinke harde klappen van het onweer. In de avond deed ik niet zoveel meer, ik was best moe van die korte nacht.

Vrijdag 23 juni
Nadat ik een klein beetje had uitgeslapen schoot mij als eerste te binnen, foute vrijdag, yeah!! Vandaag staat namelijk de foute van Qmusic op de planning, maar eerst had ik een afspraak bij Everdien staan. Zoals ik zelf al dacht heeft mijn kleine dip van de afgelopen weken niet tot gewichtsverlies geleid. Gelukkig weet ik zelf precies waardoor het komt en was ik er dus al op voorbereid. Na de afspraak met Everdien wacht ik in Leiden op Petra, want zij gaat daarna gezellig met mij naar huis. Ze gaat namelijk met mij en vriendlief mee naar de foute party, dus we hadden besloten om er gelijk ook al een gezellige middag van te maken. Eigenlijk zouden we samen ook een rondje gaan hardlopen, maar nadat we de boodschappen voor de lunch hadden gedaan komen we allebei tot een conclusie…. we hebben allebei geen zin en zijn allebei best moe. Hahahahaha na de lunch zetten we daarom dan ook maar netflix aan en komen uiteindelijk uit bij peter pan. Allebei kijken we een deel met onze ogen dicht en als de film afgelopen is beginnen we vast met het lakken van onze nagels. IMG_8741Terwijl we hier druk mee bezig zijn komt vriendlief thuis van zijn werk. Ook zijn nagels worden gelakt en niet veel later duikt hij de keuken in. Na het eten hijsen we ons alle 3 in ons outfit en gaan op weg naar den Bosch.IMG_8758

Daar eenmaal aangekomen mogen we via de VIP ingang naar binnen en hebben zelfs collega’s van mijn vriend moeite om hem te herkennen hahahaha. Het is een geweldige avond en nacht en uiteindelijk om 4 uur in de ochtend stap ik mijn bed in.IMG_8825

Zaterdag 24 juni
En dan wordt je wakker rond 11 uur met het bericht dat je opa is overleden. Ik wist dat het eraan zat te komen, maar toch is het dan kl*te als je het hoort. En ik besef mij meer dan ooit hoe blij ik ben dat ik de week ervoor nog even ben langs geweest. Hij heeft een mooie leeftijd van 95 jaar mogen bereiken, dag lieve opa. IMG_8814

In de middag viert mijn (stief)zus haar verjaardag en vieren we het leven. Later die avond ga ik nog even langs mijn moeder en proosten we op mijn opa. De dag gaat (mede door het late opstaan) snel voorbij en ik ben kapot als ik mijn bed in duik.

Zondag 25 juni
Ik heb bewust voor vandaag even geen wekker gezet en als ik wakker wordt heb ik bijna klokje rond geslapen. Ik had het geloof ik nodig. Ik had eerst het plan om misschien met mijn nichtje mee te lopen tijdens de kikarun in Rotterdam, maar ben blij dat ik dit niet heb vastgelegd. Na een lekker ontbijtje besluit ik om in plaats van zelf een rondje te gaan hardlopen, maar even naar mijn oma te gaan. Daar is ook mijn tante en samen dragen we zorg voor de rouwkaarten. Mijn oma is natuurlijk hartstikke verdrietig, maar is ook blij dat mijn opa niet zo lang heeft hoeven lijden. Toch is het gek om daar in huis te zijn zonder dat mijn opa er is. Opa was er altijd. Wel staat zijn verrekijker nog op de plek waar hij altijd staat en omdat ik daar vroeger heel vaak samen met mijn opa doorheen zat te turen, krijg ik deze van mijn oma. Als herinnering aan opa. Eenmaal thuis krijgt ie een mooi plekje.

Omdat ik mij al een tijdje erger aan de megabuxus in onze achtertuin besluit ik niet langer meer te wachten. De nieuw gekochte grote schaar gaat erin. Samen met vriendlief knippen we al het groen eraf, wow dat scheelt een hoop ruimte!! Die struik kwam 2-2,5e meter de tuin in en nu is het weg. Oké de grote takken en stronk staan nog, maar dat komt later wel. Dit scheelt al zoveel, maar wow wat geeft het een troep! Omdat het al laat is besluiten we om de rest de volgende dag op te ruimen. Heb ik toch nog een beetje gesport vandaag 😉 .IMG_8886

Op naar een nieuwe week!IMG_6582

Maandag 26 juni
Na een klein beetje uitgeslapen te hebben hebben vriendlief en ik maar eerst eens een begin gemaakt aan die takkezooi. 8 puinzakken vol gingen er naar het grofvuil en nog lag de halve boom in de tuin. Na het grofvuil besloten we om eerst even lekker te lunchen op het dorp en om even kort te winkelen. Altijd als ik niet op pad ga kom ik de meest leuke dingen tegen en zo kwam ik thuis met een nieuw jurkje en een leuk t-shirtje. We genoten van het lekkere weer en omdat ik met de atletiekgroep wilde trainen aten we al op tijd. De groep ging dit keer naar Meijendel voor een trailrun van 10-15 kilometer. Het was heerlijk om te lopen en ik genoot van de prachtige omgeving. Ik was hier nog nooit geweest en ging zelfs een klein beetje stuk op de strand op en afgangen. IMG_8926
Zo bizar dat dit maar op 30 minuten rijden ligt en dat het zo’n compleet ander gebied is. Ik wil hier echt vaker gaan lopen, echt zo mooi!IMG_9017
IMG_9016
Dinsdag 27 juni
Na een beroerde nacht zat ik al redelijk vroeg achter mijn macbook. Ik moest nog even een presentatie voor school leren. Het was niet veel, maar toch wilde ik het nog even een paar keer goed doornemen. Rond 10:45 uur reed vriendlief mij naar school toe, waarna hij doorreed om te lunchen met zijn moeder. Op school ging de presentatie prima en kon ik weer opgelucht naar huis. IMG_9029
Samen met vriendlief reed ik weer naar huis. Hij had goed nieuws over zijn werk ontvangen en we besloten om spontaan uit eten te gaan bij de griek. Een jaar geleden zaten we nu nog in Griekenland en nu waande we ons een klein beetje terug daar.

Woensdag 28 juni
Na een betere nacht dan de avond ervoor was het vandaag tijd om echt afscheid te nemen van mijn opa. Het was een mooie, maar emotionele dag. Een dag met een lach en een traan.IMG_9052

Na afloop had ik graag mijn hardloopschoenen aan willen doen, maar eenmaal thuis was het al best laat en wilde ik maar 1 ding… relaxen IMG_7825

Donderdag 29 juni
Eigenlijk was het plan om vandaag de hardloopschoenen aan te trekken, maar uiteindelijk kwam er helemaal niks van terecht. Na lekker uitgeslapen te hebben, wilde ik eerst eindelijk die oude koeien uit de sloot halen. Eindelijk kwam het verslag van de Beemster Erfgoed Marathon op papier. Mocht je dit verslag gemist hebben? Klik dan hier om hem alsnog te lezen.IMG_3625

Vriendlief was ondertussen alvast begonnen met de rest van die takken fijn te knippen om uiteindelijk weer een auto vol met puinzakken te kunnen afvoeren naar het grofvuil. In de middag moesten er wat andere dingen gebeuren en reed ik uiteindelijk met mijn racefiets in de auto richting Rotterdam. Daar vond namelijk de LIV ride plaats georganiseerd door LIV ambassadrice Madelon Baans. Bij zo’n LIV ride kunnen mensen kennis maken met fietsen op een racefiets en dan met name op een LIV fiets. Zo’n tocht heeft er vorig jaar bij mij voor gezorgd dat ik nu in het bezit ben van een racefiets (helaas geen LIV, maar die komt er ooit nog wel) en er een nieuwe hobby bij heb. Levensgevaarlijk dus die LIV ride’s ;-). Liv-Glow-Ride-177
Er stond dit keer een rondje van 30 kilometer door en rondom Rotterdam op de planning. Best leuk om een keer ergens anders te fietsen en dat in gezelschap van ongeveer 30 vrouwen.Liv-Glow-Ride-165
Ook Meike was van de partij, dus dat was sowieso gezellig. Het was een gezellige avond met een mooi fietsrondje over de maasboulevard richting ‘oud’ Capelle om via het pontje naar Nieuwerkerk te gaan om uiteindelijk via Krimpen terug te fietsen richting de maasboulevard. Er hing de hele tijd een dreigende lucht met regen, maar gelukkig hielden we het droog. Voor en na het fietsen waren we allerlei lekkere hapjes en drankjes geregeld en na afloop gingen we niet zonder lege handen naar huis. Er werden deze avond mooie foto’s gemaakt door Vivienne Magalie Liv-Glow-Ride-134
Samen met Meike liep ik terug naar de auto, waar we weer mijn fiets in de auto propte. Het was een hele gezellige avond. Thnx Madelon en LIV voor de organisatie!IMG_9132

Vrijdag 30 juni
Yes vandaag had ik eindelijk de tijd om even lekker hard te lopen. Ik had expres mijn wekker op tijd gezet, zodat we de rest van de dag gewoon de tijd hadden om andere dingen te doen. Normaal ben ik niet zo’n vroege ochtend loper, maar dit keer ging het verassend goed. Ik ging weg voor minimaal 5 kilometer en kwam er met 6 thuis. Toen was mijn maag zo hard aan het roepen om eten dat ik echt naar huis moest. IMG_9240Daar gooide ik er een lekker bakje kwark in en stapte niet veel later onder de douche. Zo, laat de dag maar beginnen!

In de ochtend moesten vriendlief en ik even naar een afspraak om daarna als een tasmanian devil het huis schoon te maken. Zelfs de kozijnen buiten werden meegenomen, want daar irriteerde ik mij al een tijdje aan. Het huis was weer lekker fris en schoon, nu kon mijn schoonmoeder komen hahahaha. Uiteindelijk stond ze dik in de file en kwam ze ons alleen ophalen om sushi te gaan eten. De sushi smaakte weer heerlijk en het was een gezellige avond.IMG_9255

Zaterdag 1 juli
Redelijk op tijd ging de wekker, want vandaag was het ‘vaderdag’. Enigszins onverwachts plande we de dag ervoor een bezoek aan de vader van vriendlief rond het middaguur en in de avond stond er een etentje bij mijn vader op de planning. We reden ruim op tijd naar Roosendaal om daar eerst even bij de bakker waar mijn vriend vroeger een worstenbroodjes verslaving had wat echte brabantse worstenbroodjes te halen.

We lunchten bij zijn vader en stiefmoeder en reden daarna door naar mijn vader en stiefmoeder in het Belgische Rijkevorsel. Omdat het zulk vies weer buiten was, besloot ik om een lekker zonnig plaatje te delen op instagram.   IMG_7832

Eenmaal in België bleken ook net mijn (stief)zus, zwager en nichtjes binnen te zijn, dus het was al snel gezellig. We leerde mijn oudste nichtje het spelletje ‘Uno’ en voordat we het wisten was het alweer tijd om naar het restaurant te gaan.IMG_9274
Het eten was heerlijk en met een buikje vol reden we nog even terug naar het huis van mijn vader. Daar hadden we het nog even over hoe we ooit de tuin willen indelen en reden daarna rustig aan naar huis.

Zondag 2 juli
Heeeeeerlijk zo’n dag waarop er even NIKS gepland staat. Leuk hoor zo’n vakantie in NL, maar bijna elke dag staat al volgepland. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar vooruit. Wel had ik 1 doel voor vandaag, mijn achterstallige werkrapportages en reflectieverslag voor mijn studie te maken. Halverwege de middag had ik dit af, maakte ik de winnaar van de startbewijzen voor de pizzarun bekend en kon ik vriendlief nog even helpen met het opknappen van de voortuin. Deze was aardig verwilderd en beide waren we dat zat en vonden we dat er wat aangedaan moest worden. Het resultaat mag er uiteindelijk zijn! Nu nog wat kleur erin en klaar.IMG_9300

Daarna trok ik er nog wat planten uit de tuin en was het eigenlijk alweer tijd om te gaan eten. Het plan om te gaan hardlopen werd verschoven naar de dag erna, want na het eten kan ik er vaak slecht tegen. Ik maakte alvast een heel groot deel van dit weekoverzicht en pakte vast mijn tas voor de volgende dag.

En nu is het alweer maandag en gaat mijn 2e vakantie week in. Toch voelt het niet echt als vakantie, het weer zit niet echt mee en de dagen waren uiteindelijk nog best vol. Mede ook door het overlijden van opa, maar ook door andere onverwachte dingen. Wel ook leuke dingen, maar het was niet echt zoals ik mij vooraf had voorgesteld (met veel meer RUST). Maar goed.. nu week 2, een week waarin ik 2 (toen ik mijn vakantie plande was het 1) dagen naar school moet en whaaaaaa uiteindelijk toch nog een paar dagen naar het buitenland ga. Mijn schoonmoeder neemt mij en vriendlief mee naar zuid-spanje. Even een paar dagen weg, even naar de zon, vitamine D opdoen en eruit. Even mijn batterij echt opladen. Hela

Het hardlopen staat, zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt, een beetje op een laag pitje, maar na de vakantie pak ik dit weer op. Dan begint voor mij echt de Road to Eindhoven. Ik had toch even een kleine dip na de Leiden marathon, maar nu begint het toch wel weer te kriebelen om lekker ergens naar toe te trainen. Maar eerst nog even een weekje vakantie… daarna gaan we weer kilometers vreten en gaan we eens kijken aan hoeveel kilometers ik de 2e helft van dit jaar bij elkaar sprokkel 😉 .

Zo dat was weer een heel verhaal, maar uhm hoe gaat het bij jou tot nu toe? IMG_8284

2 Comments

  • Jacqueline schreef:

    Zojuist de (halve) 10 van Noordwijk gelopen. Klopt het dat ik jou in het startvak zag?

    Voorlopig even rustig met runs. Eerst maar eens even “back to basic” en rustig aan lopen: kortere loopjes, rustig temp. Het kost mij nu allemaal teveel moeite omdat ik eigenlijk teveel wil. Dat werkt niet; bleek ook vandaag weer.
    Ik wil weer genieten tijdens het lopen in plaats van zwoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *