De Aftershokz ‘ OPENMOVE’ een nieuw familielid

Vandaag lanceerde Aftershokz het allernieuwste lid van de Aftershokz familie, namelijk de ‘Open Move’. Het (betaalbare) instapmodel van de gehele lijn. Tijd om deze eens even nader te bekijken.

De Aftershokz zie je steeds vaker bij hardlopers verschijnen en dat heeft zo zijn redenen. Je hebt A muziek en B je hoort je omgeving nog. Wel zo fijn en veilig. Een puntje wat wel vaak word genoemd is dat ze zo prijzig zijn en laat Aftershokz daar nou net mee aan de slag zijn gegaan. Ze hebben namelijk met de open move een nieuw model op de markt gebracht, wat je dus eigenlijk als een instapmodel kan zien.  Maar wat krijg je dan allemaal bij dit instapmodel?

Eigenlijk krijg je nog steeds hetzelfde als de andere modellen, geluid via de speciale botgeleidingstechniek. De overdracht van de muziek vind ook gewoon nog draadloos plaats via bluetooth, maar dan nu wel via de allernieuwste bluetooth technieken. Door deze nieuwe chip is het mogelijk om met een afstand van 10 meter van de ‘bron’ te zijn zonder dat er storing optreedt. Handig als je een muziekje of podcast luistert terwijl je bijvoorbeeld in de tuin aan het werk bent en je telefoon binnen ligt. Je kan hem trouwens ook aan 2 verschillende apparaten koppelen en daardoor kan je makkelijk switchen.

Een vernieuwde functie van deze Aftershokz is dat je 3 verschillende geluidsstanden, de eerste is de standaard modus voor buiten. De tweede is een stem modus voor het luisteren van audioboeken en podcasts en de derde is voor als je in een omgeving met veel lawaai bent en er dus nog eens oordopjes bij draagt. Daarnaast kan je er zoals bij de vorige modellen ook gewoon mee bellen. De batterijduur van de Open move is 6 uur, lang genoeg voor de meeste hardlooprondjes en fietstochtjes. Een hele werkdag ermee ga je dus niet redden, maar je komt er wel een heel eind mee.

De Open move is net zoals de andere modellen ook waterdicht en kan je dus ook gebruiken in een enorme stortbui, maar kan dus ook tegen een enorm potje zweten. Zeker in Nederland is dat wel zo fijn hahaha. Qua model is die eigenlijk ook zoals je gewend bent van Aftershokz. Het zit tot net voor je oren en gaat via de achterzijde van je hoofd. Wel moet ik bekennen dat ik deze wat ‘stugger’ vind zitten dan de duurdere modellen. De haken rondom je oren zijn namelijk niet van het flexibele titanium, wat de rest van de koptelefoon wel is. Maar misschien komt dit omdat ik het andere model nu zo gewend ben en daardoor gewoon een beetje verpest of verwend ben.

Kortom… een mooie nieuwe toevoeging als je het mij vraagt, zeker voor de mensen die gewoon wat minder aan een goede koptelefoon willen of kunnen uitgeven. Hij doet wat hij moet doen en dat is namelijk jou voorzien van een lekker deuntje of fijne podcast tijdens het hardlopen/fietsen/klussen/werken of noem maar op. En dat voor een prijs van €89,95. De koptelefoon is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren (grijs, wit, roze en blauw) en wordt geleverd met een bijbehorend oplaadsnoertje en opbergtasje. Wil je meer info over deze nieuwe Aftershokz, klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *