CPC, voor herhaling vatbaar!

Gister liep ik voor de allereerste keer mee met de City Pier City loop en was me dat even lekkkaaahhhh zeg. Onder het genot van een strakblauwe lucht met een mooi zonnetje ging ik de strijd aan met de ruim 21km asfalt, samen met nog een heleboel anderen.

De start was pas om 14:30 uur dus ik had genoeg tijd om heerlijk uit te slapen en op het gemakje een paar pannenkoeken weg te werken. IMG_1320Omdat ik geen zin had om te stressen gingen we ruim op tijd de deur uit. Heerlijk samen met vriendlief op de fiets naar het station om vanaf daar de trein te pakken richting den Haag. Bij de overstap in Leiden zag ik her en der al meer mensen op hardloopschoenen door het station hobbelen richting het perron waar de trein naar den Haag zou vertrekken. Vlak voor den Haag centraal kwamen er nog eens success wensen namens al het N.S. personeel en kon het grote feest beginnen. Langs de Supporters van Bewegen richting het Malieveld.

Ohhhh wat is dat groot!! Maar wat staat alles duidelijk en goed aangegeven daar! Daar kan menig evenement nog wat van leren. Grote duidelijke borden, mooie tenten en bovenal…. Een heleboel dixie’s! Vooral dat laatste is mijn inziens heeeeeeeel belangrijk ;-).

Even een rondje over het Malieveld waar er nog een heleboel lopers finishte na hun 10km en waar tevens net de prijsuitreiking van de 10km begon. De prijzen werden uitgereikt door 1 van mijn grootste sporthelden…. En nee het is geen hardloper, maar wel 1 van de beste turners van de eeuw wat mij betreft… Epke Zonderland.

Daarna was het nog even wachten en kon ik mij langzaamaan gaan voorbereiden op mijn eigen race. Het windje was wel fris, maar eenmaal uit de wind en in de zon was het heerlijk! Ik zou deze loop als een mooie training gebruiken in aanloop naar de marathon van Rotterdam dus ik had bedacht dat ik mooi even mijn camelbag kon testen. Natuurlijk had ik deze al tijdens trainingsloopjes getest, maar nog niet tijdens een officiële loop en al helemaal niet ruim 21km lang.

Om 14 uur nog een laatste dixistop en toen was het tijd om op het gemakje te gaan inlopen. Daar kwam ik nog de trainer, Richard, van loopmaatje Michiel tegen en na een kort praatje ging ik snel verder. Na ruim 10 minuten werd ik verzocht om plaats te gaan nemen in het startvak en zocht ik snel startvak B op. Eenmaal in het startvak een praatje met een paar gezellige mensen en toen was het tijd voor de inmiddels bekende startvakselfie. Ik was er klaar voor!IMG_1327

Niet veel later was de officiële start en kwam de meute op gang. Het duurde even voor ik in een lekker ritme zat, zeker omdat ik mijn hartslag niet te snel op wilde laten lopen, maar ik wel van alle kanten werd ingehaald. En ja ik liep zoveel mogelijk rechts, maar dan willen er nog steeds mensen precies over de 10cm asfalt die tussen jou de stoep overblijft….. grrrr. Wacht maar… ik haal jullie straks wel in.

De eerste km ging voorbij en ineens zag ik een blonde dame in het roze voorbij stuiven…. Jawel… daar was @loopmaatje en topmodel uit Friesland Wietske,. Na even een gilconfersatie van ons beiden zwaaide ik haar uit en zat ik eindelijk in een lekker ritme. Niet veel later ineens een klap op mijn schouder… Daar was een ILH maatje van Facebook, John, die toevallig ook uit Alphen komt.

In gedachte verder en niet veel later ineens wild gezwaai… stond vriendlief langs de kant. Hij had de fiets meegenomen en zou langs een paar punten van het parcours gaan staan. Even lachen voor het vogeltje en succes wensen en weer door.
IMG_6742
Een kilometer later ineens weer een klap op mijn schouder….ik draai mij naar links en ik kijk vol in de brede glimlach van Linda. Oud-Gouda-loopmaatje Linda…. Gelijk even bijkletsen en voordat ik het wist zat ik op kilometer 5. Ik mocht een klein beetje gaan versnellen. Aangezien Linda het tempo wel goed vond zei ik haar gedag en ging ik er langzaamaan vandoor.

De km’s vlogen voorbij en ik merkte dat ik het stiekem toch wel warm begon te krijgen, gelukkig kon ik water nemen wanneer ik wilde en was ik niet afhankelijk van de drankposten onderweg. En wat een hoop publiek onderweg… bijna heel de route stonden er mensen, van jong tot oud. En natuurlijk… hoe kan het ook anders in verkiezingsperiode in den Haag… een aantal verschillende politieke partijen. Maar zo leuk… je naam op het startnummer en op mijn shirt…. Ik heb nog nooit zo vaak mijn naam tijdens een loop gehoord. Wow wat geeft dat een hoop energie!

Vanaf km 10 mocht ik nog een klein tandje er bovenop gooien qua tempo, want ik had daar qua hartfrequentie ruimte voor, maar ik merkte dat mijn benen het eigenlijk wel prima vonden. En aangezien het een training was en ik niks wilde forceren heb ik het lekker zo gelaten. Ongemerkt ben ik wel iets harder gaan lopen zag ik later in de uitslag.

Bij km 12 zag ik mijn vriend weer langs de route staan… even laten weten dat het goed ging en weer door… richting het mooie Scheveningen. Langs de haven richting de Pier, voor het Kurhaus eraf langs het casino en het circustheater.

IMG_6769

Bij km 18 zag ik Wietske in de verte, haar even bijgehaald en gevraagd of alles nog goed ging. Het ging nog allemaal goed en snel liep ik weer door. En ineens vanuit het niets bij ongeveer 19km … GO GABY!!! Stond daar mijn Losse veter maatje Iris!! Ze heeft helaas op dit moment een gebroken voetbeentje en moet daarom ook de marathon van Rotterdam laten schieten. Blijkbaar was ze hier alvast aan het oefenen met het aanmoedigen…. Goed bezig Iris…, maar hey.. dat kan nog harder 😉

De laatste 2 km leken wel eeuwen te duren, een lange rechte weg met al zicht op de laatste bocht…. De bocht voor de finish, langzaamaan begon ik toch nog een beetje te versnellen, gierde ik de bocht door en begon een klein eindsprint in te zetten. Het zal geen charmante-armen-in-de-lucht-finishfoto zijn geworden, maar ik was binnen! In 1:48:05! Prima training vond ik zelf. En de camelbag…. die is goedgekeurd 😉

Het uitloopgebied door, medaille om en daar stond ineens Susanne, de oprichtster van de website Suzydoesit.com Even gezellig gekletst en toen richting vriendlief. Snel wat aankleden, want ik begon behoorlijk af te koelen. Herstelshake erin en op het gemak richting het station. Daar nog even met de mensen van Supporters van Bewegen op de foto en op naar huis…. Op naar een welverdiende douche na een mooie dag!

Hoe was jou weekend?

IMG_6784

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *