Ik haat hardlopen, dacht ik

In November 2015 zagen we elkaar voor het eerst en liepen we een stukje samen… en dat tijdens de NYC marathon. Mijn 3e marathon en die van Hedwig haar eerste. Beide niet wetende wat we in de jaren daarna nog allemaal voor moois zouden gaan lopen. Inmiddels weten we dat wel en schreef Hedwig een boek over haar hardloopcarrière. Het boek ‘ ik haat hardlopen, dacht ik’, lag op 1 april op mijn deurmat.

Ergens in 2014 of 2015 begonnen we elkaar te volgen en tijdens de marathon van NYC zagen we elkaar voor het eerst. Onze eerste ontmoeting staat zelfs in het boek beschreven. Tijdens het lopen zag ik ineens voor mij ergens rechts een shirt met daarop RUNHEDWIGRUN en voordat ik het wist liepen we al gezellig kletsend door New York. Helaas raakte we elkaar in de drukte van een drankpost kwijt.

Helemaal links in het felblauw Hedwig en ikzelf links van het midden ter hoogte van het zebrapad.

Een dag later ontbeten we toevallig samen met een aantal bekenden van mij en jawel… Hedwig zat daar samen met haar man Eelco ook bij.

Sindsdien zien we elkaar regelmatig bij de diverse hardloopevenementen, liepen we een aantal keer een duurloop samen, zaten we beide in het ASICS Frontrunner team en volgen we elkaar op de voet

Hedwig hield in eerste instantie niet meteen van het hardlopen, daar ging een weg aan vooraf, maar eenmaal eraan verslaafd was ze niet meer te stoppen. Ze liep alle marathonmajors (een enorm groot bucketlist ding voor mij) en heeft een droomtijd van 3:15 uur op de marathon staan.

Dit alles ging niet zonder slag of stoot en staat allemaal beschreven in haar boek. Het boek wat onwijs makkelijk en lekker wegleest. Het boek waar ik meermaals zelfs een traantje bij heb weggepinkt en gevoelsmatig regelmatig in het looprugzakje van Hedwig meeliep. Gaat het boek alleen over hardlopen? Nee! Het gaat ook over Hedwig zich heeft ontwikkeld gedurende de jaren toen zij thuis kwam te zitten als (haar o zo gehate woord) thuisblijfmoeder voor haar prachtige gezin.

Het boek had een enorm grootste boeklancering verdiend, maar helaas door de ‘coronacrisis’ het niet kreeg. Vandaar een kleine bijdrage op deze manier. In het boek zitten mooie begeleidende foto’s en ook de kaft is rijk geïllustreerd. Kortom… kopen en lezen maar! Het boek is voor €18,95 onder andere te koop via de website ikhaathardlopen.nl maar ook te bestellen bij de lokale boekhandel of bol.com.

En lieve Hedwig, ik snap dat je nu even klaar bent met schrijven, maar ik kan niet wachten op een vervolg… ‘ het leven na het worden van een 6 major finisher’ ofzo 😉  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *