Berlijn, het gaat nu echt gebeuren!

Oké de marathon nog niet, want die is natuurlijk pas in september, maar met nog maar 11 weken op de teller is de ‘Road to Berlin’ nu echt begonnen. Oké oké, ik was hier al een aantal weekjes mee bezig, maar elke keer dacht ik… ‘ na mijn vakantie begint het echte werk’. En dat is dus nu!

Met de vakantie mocht ik nog even genieten van al het lekkers wat daar voorbij kwam, maar vanaf nu is dat weer klaar. Tuurlijk mag ik ook af en toe best een beetje genieten van een stukje chocola of een bakje chips, maar de nadruk gaat wel op gezonde voeding gegooid worden. En ook de vakantiekilo’s + kerstkilo’s zullen nu toch echt moeten gaan verdwijnen 😉 .

Voor mijn vakantie was ik hier al weer heel goed mee bezig, maar tijdens de vakantie heb ik dit even laten varen. Nu de vakantie weer voorbij is gaat de focus ook echt op Berlijn! Naast de focus op voedingen zullen de kilometers nu echt omhoog gaan en zal ik proberen om het schema echt aan te houden. Rust te nemen waar kan en ook lekker door blijven bouwen met de kracht. Alles om zo sterk en fit mogelijk aan de start van de marathon van Berlijn te verschijnen.

Ook vind ik het wel weer spannend, want het is dus AL over 11 weken en zoveel dagen… Zeker na de deceptie van mijn vorige marathonavontuur.., maar ik ben sterker dan toen, lichamelijk in ieder geval wel. Mentaal misschien ook wel, hoewel ik de lange afstanden nu nog echt wel heel ver vind. Waar ik voorheen fluitend de deur uit ging voor 20 kilometer, moet ik nu toch wel even slikken. Uiteindelijk gaat het allemaal prima en kom ik fluitend de straat in, maar daar tussen de oren moet de knop nog wel even om. Maar die gaat om! Ik weet het zeker! Ik heb in ieder geval wel beter leren luisteren naar mijn lijf en ik denk dat dat wel zo zijn voordeel op gaat leveren. Niet meer stug doorgaan, maar dingen omdraaien of zelfs skippen als het even niet gaat. Dat moet toch voordeel op gaan leveren.

Ik heb er in ieder geval zin in! Ik zeg… kom maar op met die laatste 11 weken! Met volle focus op naar Berlijn!

Heb jij nog een specifiek doel waar je voor traint dit najaar?

berlijn-marathon-2016

17 Comments

 • Jeroen schreef:

  Heel veel succes de komende 11 weken! Ik train voor de halve van Eindhoven komende oktober. Als die goed gaat dan gaan we april 2017 voor de eerste marathon in 10,5 jaar tijd. Toevalligerwijs was Berlijn 2006 mijn laatste marathon tot nu toe.

 • Nico schreef:

  Mooi doel. Ik heb hem vorig jaar gelopen en het was genieten (zie link). Een onvergetelijke ervaring door de route langs vele highlights van de stad en het fantastische publiek. Vergeet vooral de Frühstückslauf op zaterdagmorgen niet. Een gezellig opwarmrondje van zes km door de stad vanaf Schloss Charlottenburg naar het Olympiastadion. Daarmee kom je zeker in de stemming voor de marathon een dag later. Heel veel succes over 11 weken!

  Zelf heb ik in het najaar de marathon van Amsterdam op de planning staan. Kwam de afgelopen jaren steeds niet goed uit, maar dit jaar wil ik hem toch eindelijk eens lopen.

  • Gabriëlla schreef:

   wat een prachtig verslag! En die ontbijtloop was ik idd van plan om te doen. Ben zoo benieuwd naar daar, ben nog nooit in berlijn ook geweest… spannend! Ohhh Amsterdam lijkt mij ook nog leuk om een keer te doen, ben benieuwd hoe die je bevalt. Veel succes met trainen lig

 • Krista schreef:

  Helaas geen najaarsmarathon voor mij, blessure heeft me teveel tijd gekost dus ik zit nu pas weer op duurloopjes van 20-30 minuten.. Maar er komt vast binnenkort een mooi doel in mijn hoofd, als ik weer 100% op mijn lichaam kan vertrouwen!

 • Kees van Lieshout schreef:

  Alleen de halve van Amsterdam in oktober. Maar ik hoop op heel misschien de roparun 2017

 • Amanda schreef:

  Ik ben aan het trainen voor de Damloop by night. Maar aangezien ik redelijk blessuregevoelig blijk te zijn, gaat dat niet zo hard. Als ik m maar uitloop 🙂
  Succes met de laatste 11 weken, je gaat m vast rocken!

 • Jessica schreef:

  Heel veel succes met je training! Ben in voorbereiding voor de halve van Amsterdam, met als doel om mijn tijd van vorig jaar te verbeteren. Inmiddels 11 kilo lichter en het looptempo gaat omhoog!

 • Irene schreef:

  Gaaf hoor! En zeker spannend dat het over 11 weken al zover is! Lijkt me heel leuk om in Berlijn de hele marathon te lopen. Ik heb dit jaar zelf de halve daar gelopen en dat was in ieder geval een feestje. In oktober loop ik als het allemaal goed gaat de marathon van Amsterdam. Over een week begint officieel m’n schema, dus dan moet ik er ook aan geloven 😉 Wel veel zin in! Heel veel succes met jouw voorbereiding.

 • Kitty schreef:

  Heel veel succes de komende weken naar Berlijn.
  Zelf ben ik na mijn blessure mijn horizon gaan verbreden..de thiatlon. Met succes..dit jaar 1/8. Volg jaar door naar een kwart. Niet alleen hardlopen meer dus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *