Ben ik er klaar voor??

Over minder dan 24 uur sta ik aan de start van mijn 2e marathon. Deze laatste week stond in het teken van het afbouwen van de kilometers en het pakken van extra rust. Ook mocht ik gister mijn startnummer halen en zijn de marathonkriebels verdubbeld. Ben je benieuwd hoe deze laatste week verliep op hardloopgebied?.. lees dan snel verder ;-).

IMG_2125Dinsdag stond er een loop van ongeveer een uur op het programma. Beginnend in (hartslag) zone 1, daarna naar zone 2 en als toetje zone 3. Het was in ieder geval heerlijk weer, maar toch was ik niet helemaal tevreden na de loop. Zone 1 was wel ongeveer het tempo wat ik verwachte, maar in zone 2 en 3 lag mijn tempo toch wat lager dan ik had gehoopt. Maar goed, in deze week met extra rust was het misschien wel zo bedoeld en je kan niet altijd knallen dus niet mokken en lekker doorgaan. Volgens de trainer mocht ik ook niet klagen dus, vooruit… IMG_2156

Donderdag was het een drukke dag op werk geweest en mocht ik daarna heerlijk een rondje van 30 minuten loslopen in zone 2 en max 3. Snel na het werk omkleden, schoenen aan en gaan. Heerlijk in de volle zon met t-shirt en korte broek! Sjeempie wat was het ineens warm!!! Echt een heel verschil met 2 dagen daarvoor. Het rondje ging, vol genietend van de kleine eendjes en lammetjes, heerlijk! Als het zondag zo mag gaan… dan teken ik ervoor! En dan ineens het besef… dit was het dan.. dit was de laatste training voor zondag! ‘S avonds bij de masseur op tafel om de benen even lekker los te kneden.

Gister mocht ik eindelijk mijn startnummer ophalen! Een klein feestje als je het mij vraagt. Gezellig samen met mijn loopmaatje van het eerste uur, Hans, met mijn moeder en haar vriend (Ruben) richting de marathon expo op de prachtige Coolsingel. Daar eenmaal aangekomen kwam ik Maaike tegen en niet veel later Menno. Gezellig even met hun bijgekletst en toen was het moment daar…. ik kon mijn startnummer halen! AAAAAHHH kriebeldebiebel….. niet veel later stond ik met mijn mooie nummer in handen. Daarna het tasje met het shirt en de bidon halen (er was nog even verwarring, want ik kreeg eerst een tasje wat het shirt miste en later 1 die de bidon miste..) en toen kon het rondje over de beurs beginnen.

Even een AD met de marathon bijlage gescoord en niet veel later stond ik bij de stand van Spibelt. Ik heb er al 2 waar ik superblij mee ben, maar ik wilde toch nog even kijken voor een nieuwe en het liefst 1 met lusjes voor mijn gels. Natuurlijk hadden ze die met de lusjes mee (Spibelt Endurance), maar nu was het de vraag of mijn, relatief grote gels, erin zouden passen. Ik was natuurlijk zelf vergeten om een gel in mijn tas te stoppen, maar precies tegenover de stand van Spibelt stond de stand van Powerbar. Daar even lief gevraagd of ik er 1 mocht lenen om te passen en dat mocht. En wat een geluk… het leek wel het muiltje van Assepoester…. want het paste precies. En je raadt het al….niet veel later liep ik verder naar de volgende stand met een mooie nieuwe Spibelt 😉

Bij de tent van Herzog heb ik even staan kwijlen bij de nieuwste kleur compressiekousen, knalgeel! Het liefst had ik ze meteen van die pop afgehaald, want ze zijn helaas nog niet te koop, maar wel heel gaaf! Maar goed, ik heb mijzelf maar even ingehouden en bestel ze na 1 mei online. Ook heb ik er even op aangedrongen dat ze maar eens na moeten denken over de kleur paars… dus dames… wie weet ;-).

Zo ging ik rustig van standje naar standje en kwam ik ineens tweevoudig NYC marathon winnaar, German Silva tegen. Ik had hem al een keer eerder mogen ontmoeten en nu stond hij hier samen met zijn vrouw op de beurs. Dus even gezellig met Miranda en German bijgekletst. Hij is morgen de pacer van de 3 uur en we hadden het nog even over mijn plan voor morgen. Na wat succes wensen was het tijd om door te gaan.

Bij de stand van New Balance kon ik niet vertrekken zonder de Fresh Foam Zante te hebben gepast. Ik wist dat ik ze niet als hardloopschoenen kon gaan dragen, aangezien ik geen neutrale loopschoenen aankan. Maar als sneakers zouden ze prima kunnen. En tja… toen ik ze eenmaal had gepast wilde ik ze eigenlijk niet meer uit doen. Ohhh wat zijn ze gaaf en wat lopen ze heerlijk! Je begrijpt het.. ik liep met een nieuw paar schoenen weg vanaf de Expo.

Daarna was het tijd om afscheid te nemen en succes te wensen aan loopmaatje Hans. Hij loopt zondag net als ik, de marathon en heeft er ook veel zin in! Na het afscheid moest ik rennen naar het toilet… want al dat extra drinken en eten… uhm tja je snapt het ;-).

IMG_2213

Toen ik de expo uitliep kwam ik mijn marathonvader Ton nog tegen! Even mijn plannen met hem doorgesproken en hij had er de volste vertrouwen in. Hijzelf zou nu de 4:30 uur pacen en had een nieuwe marathondochter mee om haar debuut te maken. Na wat aanmoedigende teksten over en weer liep ik de trap af en kwam ik alweer de volgende bekende tegen. Dit keer Jos een rasechte Rotterdammert die dit jaar toch echt de 4 uurs grens hoopt te doorbreken. Succes Jos! Ik weet dat je het kan!

Daarna heb ik nog even gezellig geluncht met mijn moeder en Ruben en hebben we een rondje door de markthal gedaan. Wat een mooi gebouw zeg en wat een hoop lekkere spullen! Daarna was het tijd om heerlijk terug naar huis te gaan om nog even van het zonnetje te genieten en de beentjes rust te geven. En na een flink bord pasta had ik traditiegetrouw de film ‘ de Marathon’ opgezet, wat blijft dat toch een heerlijke film! Na de film op tijd mijn bed in om wat extra uurtjes slaap te pakken.

IMG_2222

Na een goede nachtrust is het vandaag een echte -ik-doe-niks-dag. Heerlijk lang in bad gelegen, films gekeken enz, maar de kriebels lijken met het uur erger te worden. Zeker ook door de vraag die ik van veel mensen gesteld krijg… ben je er klaar voor? Ik ga het morgen na de 42,2km zien of ik er klaar voor was! Ik heb de trainingen gevolgd, ze gingen niet allemaal van een leien dakje, maar meer kan ik er niet meer aan doen. Ik ga mijn best doen… en we zien wel wat er uit voort komt. De trainer heeft er vertrouwen in… en ik? Ik heb er ook vertrouwen in! Het heeft even geduurd, maar ook ik durf nu te zeggen… Marathon Rotterdam 2015… Kom maar op! Ik ben er klaar voor!

Iedereen bedankt voor de support die ik al heb mogen ontvangen en ook alvast bedankt voor de support morgen! Jullie zijn top! En iedereen die morgen waar dan ook loopt… heel veel succes en zet hem op!!

IMG_2220

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *