Beat it

Hardlopen met muziek….. you love it or you hate it. Ik val duidelijk in de categorie love it… want ik vertrek eigenlijk bijna nooit de deur uit zonder mijn oordopjes en iets van een apparaat volgeladen met muziek. Sterker nog… ik word zelfs een beetje panisch als ik mijn oordopjes niet kan vinden als ik ze weer eens niet op de vaste plaats heb teruggelegd (yes… ik ben af en toe een behoorlijke chaoot). Het enige moment dat je mij niet met muziek zal zien lopen is tijdens de groepstrainingen. Maar heel eerlijk……ik mis het dan wel.

Al van kinds af aan heb ik iets met muziek. Als baby van een half jaar oud zat ik op mijn knietjes op de bank om mee te ‘dansen’ op de muziek die mijn vader draaide op vakantie. Op het moment dat de muziek uit ging stopte ik met ‘ dansen’ en keek ik heel verbaasd om mij heen, maar toen de muziek weer aan ging begon ik weer te ‘ dansen’.

Thuis stond eigenlijk ook altijd wel iets van muziek aan en eigenlijk het enige moment wanneer ik complete stilte om mij heen wilde was tijdens het leren van toetsen. Als klein meisje begon ik met jazz-dans, daarna als puber zat ik op streetdance en later nog een blauwe maandag op moderne dans… Je kan dus wel zeggen dat ik altijd wel ben bezig geweest met muziek. Tijdens het hardlopen is het er eigenlijk in geslopen omdat ik mijn eerste hardlooplessen met de podcast van Evy heb gedaan. En tja… daar zat naast de stem van Evy ook bijpassende muziek.

Maar ja… toen waren alle lessen met Evy doorlopen en moest ik zelf iets bedenken voor de muziek. Al vrij snel kwam ik erachter dat het maken van een afspeellijst op Spotify een fluitje van een cent was en dat ik hem kon afspelen zonder dat het mij data kostte. Dus zo begon ik aan mijn hardloopplaylist…. Eerst met een nummertje of 20 en inmiddels staan er bijna 200 nummers in en vul ik hem regelmatig aan. Van hele oude tot aan nieuwe muziek… van popmuziek tot happy hardcore… eigenlijk alles waar een lekkere beat onder zit. Als ik een keer een lekker muziekje op de radio hoor dan zoek ik hem op en met 1 klik is die toegevoegd aan mijn lijst.

Nu ben je misschien nieuwsgierig geworden naar mijn lijst? Of ben je misschien nog op zoek naar lekkere muziekjes… tadaaa. Mocht je het een leuke lijst vinden, dan kan je je ook abonneren op deze lijst en hem zelf gebruiken tijdens het hardlopen.

Mijn absolute nummer 1 voor tijdens het hardlopen is eigenlijk alweer een redelijk oud nummer, namelijk Liberte van Parla & Pardoux (nummer 13 in het lijstje). Als ik in een dipje zit tijdens het lopen en ik zet dit nummer op dan krijg ik weer volop energie! Heerlijk!

Ik heb mijn muziek bijna nooit keihard staan, want ik hoor graag nog wel wat er om mij heen gebeurt. Deels omdat ik gewoon nieuwsgierig van aard ben, maar natuurlijk ook vanwege de veiligheid. Maar soms… bij bepaalde nummertjes… tja.. dan trillen mijn trommelvliezen wel een beetje 😉

Bij grote evenementen heb ik mijn muziek bewust iets zachter staan. Ik vind het namelijk een ook apart en gaaf geluid om al die ‘stampende’ voeten en dan met name in tunnels en bij viaducten te horen. En bij de waterposten het krakende geluid van de vertrapte bekertjes. En last but not least…. de aanmoedingen van het publiek. Want van dat laatste krijg ik altijd megaveel energie!

Loop jij graag met muziek? En zo ja… heb je een nummer dat met stipt op nummer 1 staat? Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe nummers voor in mijn lijst… dus ik lees graag je reactie met eventuele leuke nummers onder deze blog.

Thnx

muziek-hardlopen

9 Comments

 • Maaike schreef:

  Dol op muziek en kan er enorm van genieten, maar met het hardlopen blijft de muziek de meeste keren thuis! Ik loop ontspannender zonder muziek 🙂

 • Hanny schreef:

  Hi ik heb ook een hardlooplijst op spotify. Maar hoe kan ik die van jou vinden dan kunnen we nummers uitwisselen. Maar ik weet niet waar ik moet zoeken naar jouw lijst 🙁

 • Manon schreef:

  Fijn lijst zeg! Ik ben ook steeds op zoek naar nieuwe nummers.

  Uptown funk and Shut up and dance van Walk the moon zijn nu mijn favo’s!

 • Manon schreef:

  Hoi Gabriella,

  Zonder muziek kan ik ook echt NIET lekker hardlopen, alleen bij evenementen gaat er 1 oortje uit en als ik met iemand loop helemaal niet.

  Ik merk dat ik op allerlei soorten muziek kan hardlopen.

  – Uptown funk is momenteel mijn favoriet
  – Maar ook als ik Let it go aanzet kan ik ineens versnellen, of juist in een heel relaxed tempo lopen.
  – Shut up and dance van Walk the moon is ook heel fijn!

  Bij het bekijken van jou lijstje zag ik al gelijk dat ik wat nummers aan mijn lijst zal toevoegen 🙂

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Manon,

   oeeeehhhhh lekkere nummers!! vooral ook die van Walk the moon, heerlijk! Let it go heb ik een up tempo versie ervan instaan, maar het origineel is idd ook een goed idee. Intense van Armin van Buuren is ook een nummer dat megagoed wordt opgebouwd, ook heerlijk! Ik loop soms met de vriend van mijn moeder of met mijn vriend samen en dan heb ik gewoon 1 oortje in 🙂

   Ik ga nog wat nummers toevoegen, thnx voor je tips!

 • Mari Durieux schreef:

  Alles van Kraak en Smaak loopt heerlijk. Al heb ik het hardlopen op muziek wel moeten leren, als drummer is het lastig om de maat los te laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *