Bang dat het (weer) mis gaat

Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat ik voor het laatst een update plaatste met over hoe het nu eigenlijk ging. Voordat het grote terugblikken op het gehele afgelopen jaar weer komt wil ik eerst nog even een update plaatsen over hoe het nu gaat en waar mijn gedachtes mee spelen. Dus here we go!


Ik durf het bijna niet op te schrijven, bang dat het mis gaat, maar het gaat nog steeds goed. Sterker nog… het gaat steeds beter. Ik ben echt weer lekker op dreef en kom stapje voor stapje weer terug in de vorm van vlak voor Boston. De snelheid zit weer aardig in de benen, de duur ook redelijk, alleen die 2 gecombineerd is nog niet wat het voorheen was. Maar zoals het nu gaat met trainen ben ik er zeker van dat dat ook wel weer goed gaat komen. Toch ben ik erg op mijn hoede en durf ik nog steeds niet te juichen… bang dat het ergens weer mis zal gaan. Blessure of weer rare gezondheidsklachten.

Maar goed, de laatste weken lijkt het met sprongen vooruit te gaan en train ik weer lekker met schema’s van trainer Henny en lijkt het dus weer zijn vruchten af te werpen. De afstanden worden ook steeds makkelijker en verder gelopen. Zelfs zo makkelijk dat ik het weer aandurf om een officiële halve marathon te gaan lopen deze maand. Bij de vorige update had ik daar mijn twijfels over, maar inmiddels heb ik een aantal keer een 20+ kilometerloopje gedaan. Deze gingen goed en gaven geen klachten, dus Linschoten here i come. En nee een PR zal het niet gaan worden, maar gewoon lekker lopen en dan zie ik vanzelf wel wat erin zit en waar ik sta.

En op deze manier wil ik morgen ook de Bruggenloop in Rotterdam gaan lopen. Lekker genieten, maar wel kijken wat er mogelijk is. Dus niet helemaal op standje fun, maar ook niet helemaal leeg de finish over. Gewoon lekker rennen en beetje mijzelf pushen. En weet je… ik heb er echt megaveel zin in! De bruggenloop vind ik echt elk jaar weer een feestje, mede door de fijne sfeer en een hoop bekenden.

Maar goed, nu weten jullie dus mijn plannen voor de komende 2 weken, maar nog even kort een terugblik op de afgelopen 2 maanden.

Hardlopen

Ik bouwde lekker op, ben zelfs weer begonnen met intervallen en dat vond ik eerlijk is eerlijk behoorlijk spannend de eerste keren. Ik wil en moet mijzelf daarbij toch wel pushen en was bang voor een reactie, maar die bleef (gelukkig) uit. Inmiddels loop ik het met steeds meer vertrouwen en dat is zo fijn! Ik liep in de afgelopen 2 maanden onverwachts 2 evenementen.

Allereerst 15 kilometer bij de Zegerplasloop. Deze liep ik nog met een restantje van een kater, maar ik kwam uiteindelijk met een tijd van 1:11:48 minuten de finish over en mocht als 2e dame het podium op. Het is maar een klein loopje, maar toch leuk en over de tijd mag ik echt niet klagen.

Daarbij liep ik redelijk onverwachts de Zevenheuvelennacht. Ik won namelijk een startnummer via een actie van Intersport en mocht dus op zaterdag 16 november even voor 7 kilometer hardlopen naar Nijmegen. Eigenlijk belachelijk als ik het zo opschrijf, zoveel kilometers rijden voor een avondloopje van 7 kilometer hahahaha. Maar goed, als je hardloopt ben je sowieso al een beetje gek toch? Gelukkig was ik niet de enige gek en reed ik eerst naar Anniek, Wouter en baby Jip om samen met hen verder naar Nijmegen af te reizen. Daar waren ook Erik en Chrissy naar toe gekomen en met zijn zessen hadden we een gezellige middag/avond.


We kregen allereerst van New Balance een shirt die we mochten pimpen met reflectiespray 

Daarna even omkleden bij de intersport om daarna een gezamenlijke warming-up te doen. Daarna gezamenlijk richting de start om daar nog best wel een tijdje te wachten. Ondertussen een hoop bekenden en gezelligheid, maar die kou… brrr


Omdat we in het allerlaatste startvak stonden duurde het ook nog eens behoorlijk lang voordat we mochten starten en tegen de tijd dat we net gestart waren kwam alweer de 1e loper binnen.

Onder luide aanmoedigingen van Wouter en Erik (zij passte op baby Jip) ging ik van start. Ik had ook met Anniek en Chrissy mee kunnen lopen, maar wilde even lekker in mijn eigen bubbel lopen en ook hier even kijken wat er in zou zitten. Door de drukte moest ik behoorlijk slalommen en regelmatig vol in de rem. Desondanks genoot ik van de loop, de route en de mooie aankleding die de organisatie had verzorgd. Met 32:38 minuten kwam ik na 7 kilometers en een paar heuvels de finish over. BAM! Lekker!

Nadat iedereen gefinisht was en we herenigd waren met elkaar doken we een Italiaans restaurant in voor een heerlijke pizza. Daarna begon de tocht richting huis weer.

En daar was gelijk een klein raceverslag, maar goed.. de rest van de weken bouwde ik dus lekker op. Ik liep 2x een van A naar B loopje waarbij ik de ene keer werd afgezet in Mijdrecht door Nicky en naar huis liep met ruim 22km op de teller. En de andere keer van huis naar Lisse liep en door een collega weer thuis werd afgezet.


Onwijs leuk om dit vaker te gaan doen, aangezien je zo nog eens op wegen komt waar ik nog nooit was geweest. Kortom het gaat lekker! Maar ik deed meer dan alleen hardlopen.

Personal training/Fitness

Zoals ik al eerder een beetje voorspelde redde ik het vaker niet dan wel om dit nog 2x in de week naast de hardlooptrainingen te doen. Toch probeer ik het minstens 1x in de week te doen en merk ik ook hierbij nog steeds progressie. Zo lekker! En de afwisseling qua trainingen (ene keer total body, andere keer specifiek benen/core enz) maakt het zo leuk. Daarbij is het ook heerlijk om soms even wat opgekropte emoties eruit te gooien in dit uurtje. Dat gaat ook vaak al heel goed tijdens het hardlopen, maar met een slam ball smijten werkt nog net even beter op zo’n moment.

Fietsen

En dan het fietsen… ook dat doe ik er nog steeds naast en zal ik de winter ook gewoon door blijven doen, want AAAHHH Ik ben ingeloot om de tourversie van de Amstel Gold Race te gaan fietsen. 125 kilometer met behoorlijk wat hoogtemeters, dus dat worden behoorlijk wat uurtjes op het zadel de komende tijd. Zoveel mogelijk gewoon lekker buiten en dat gaat tot nu toe best goed. Ik heb nog maar 1x binnen op de tacx gezeten, voor de rest lekker buiten. En zo leuk ook hier merk ik echt progressie… en niet alleen van toen ik weer begon met fietsen op 1 augustus, maar ook progressie ten opzichte van vorig jaar. Ik fiets nu gemiddeld veel sneller dan vorig jaar. En natuurlijk gaat het daar niet om, maar toch vind ik het wel leuk om het te merken hahaha. Ik hoop de komende winter nog heel veel fijne buitenritjes te kunnen maken en anders worden het gewoon heel veel uurtjes met een serie of film op 😉


Al met al gaat het dus echt heel goed. Maar ergens zijn er dus ook de gedachten ‘het gaat nu zo lekker, wanneer gaat het weer mis’. Ik probeer deze negatieve gedachten natuurlijk zo snel mogelijk weer uit mijn hoofd te zetten, maar ergens in een kleine hoekje zitten ze er wel. En kon ik dat maar zo makkelijk als een stapel herfstblaadjes gewoon weggooien 😉

Aan de andere kant heb ik ook wel weer enorme kriebels… marathonkriebels. Zeker nu de afstanden met gemak weer boven de 20 kilometer zitten durf ik misschien wel weer te gaan denken aan toch een marathon en dan misschien zelfs al in het voorjaar. En nee dan niet voor een P.R., maar gewoon omdat ik het lekkere afstand vind. Maar voor nu zijn het alleen nog maar gedachtes en nog geen concrete plannen. En bang dat het mis gaat als ik er concrete plannen van ga maken, dus voor nu trainen we gewoon lekker door. Eerst maar eens afwachten hoe de Bruggenloop en de halve van Linschoten gaan en dan zien we daarna wel weer verder. Ik heb in ieder geval heel veel zin in de aankomende evenementen en ben benieuwd hoe ze gaan. Ik hou jullie op de hoogte en wie weet tot in Rotterdam en/of Linschoten.

De reflectiespray en diverse verlichtingshesjes/bandjes zijn van Beesports. Mocht je daar wat willen bestellen, met de code gaby-10%@bee-sports.nl krijg je 10% korting. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *