Athletics like never Before

EK_Amsterdam2016_Logo_MediumHet EK atletiek, zal zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dit jaar plaatsvinden in onze hoofdstad, Amsterdam. Van 6 tot en met 10 juli zal Amsterdam bol staan van de atletiek en alles wat erbij komt kijken. Omdat het mij tof leek om een keer een evenement vanaf de andere kant te bekijken en ze 1750 vrijwilligers zochten, was 1+1 2 😉 .

Gisteravond was de informatiebijeenkomst waarvoor ik was uitgenodigd. En het toeval wilde, Jelle, Sergio en Eva waren ook voor deze avond uitgenodigd. Er waren namelijk 6 opties om voor uitgenodigd te worden, dus kans van 1 op 6 dat we alle 4 bijdezelfde bijeenkomst welkom waren.

Iets na 18:30 uur wandelde ik richting het gebouw van de VU en stond Jelle al op mij te wachten. Hij was al even binnen geweest en vertelde waar ik mij moest aanmelden en vertelde hij in welke ‘groep’ hij was ingedeeld. We moesten namelijk bij het opgeven als vrijwilliger voorkeuren aangeven van functies die jij graag zou willen doen. Helaas waren de functies van medailledragers al vol, maar er waren nog genoeg leuke andere functies over. En nu was het dan zover… ik zou horen welke functie ik zou krijgen. Jelle had een stickertje met een gele stip gekregen en was ‘verwijzer’. Ik liep netjes naar de balie en wiehoeee ik kreeg ook een gele stip. Maar uhhh wat was verwijzer ook alweer?? Dat hoor ik straks dan wel, hoop ik 😉

Boven stond al netjes de koffie en thee klaar en steeds meer mensen druppelde binnen. En bij bijna iedereen kon je 1 ding in de ogen zien.. ‘de glans van een sportliefhebber’. Niet veel later kwam Sergio binnen en was het wachten op Eva. Die kwam uiteindelijk iets later, waardoor Jelle en ik besloten om zonder Eva met mascotte ‘ADAM’ op de foto te gaan.

photo-2
Nadat de foto was gemaakt werden we gevraagd om naar 1 zaal te gaan, daar werd een algemeen praatje gehouden en werd er verteld welke bijzondere dingen ze willen gaan doen tijdens dit EK ‘Athletics like never Before’. Maar voordat ze daarmee verder gingen werd er aan ons gevraagd om 3 woorden via een speciale website te versturen als jij dacht aan je vrijwlligersschap tijdens het E.K. Uiteindelijk werden al deze woorden op het grote scherm weergegeven en hoe ‘groter’ het woord, hoe vaker deze was opgegeven door iedereenIMG_3893

De slogan ‘Athletics like never Before’ komt voort uit het feit dat ze onder andere een paralympische wedstrijd toevoegen aan het programma en de onderdelen speerwerpen & discuswerpen op het museumplein geplaatst hebben in plaats van in het stadion. En bij deze laatste onderdelen kan je , doordat het op het museumplein plaatsvind, gewoon komen kijken zonder dat je daar een kaartje hoeft te kopen. Sowieso zullen er gedurende de dagen op en rondom het museumplein leuke activiteiten gaan plaats vinden, waaronder de start en de finish van de Brooks 10K, waaraan jij kan deelnemen.

Na het algemene praatje, werd atlete (en tevens mijn dorpsgenoot) Femke Pluim naar voren geroepen. Er werd een kort interview gedaan en samen met haar werd er een ‘petje op- petje af’ sportquiz gedaan. De winnaar kreeg een mooie pet met de mascotte Adam erop.ADAM_rennenDaarna was het tijd om naar je ‘eigen’ groep te gaan. Sergio en Eva waren ingedeeld bij blauw (side events) en moesten dus ergens anders naar toe. Jelle en ik voegde ons toe bij de rest van de verwijzers. Gezamenlijk liepen we door het doolhof van de VU naar een lokaal waar we kennis met elkaar maakten. Na een voorstelrondje werd er verteld wat onze taken gaan worden en wat er van ons verwacht wordt. Om het kort te houden, eigenlijk ben ik gedurende het E.K. een steward/wandelende informatiezuil. Ik kan op diverse plekken ingezet worden voor informatievoorziening, kaartjes controleren en om plaatsen toe te wijzen. Aangezien dit natuurlijk op verschillende locaties plaats moet vinden zullen we ook op verschillende locaties ingezet gaan worden en zal daarin ook gerouleerd gaan worden. Prima functie lijkt mij zo. In April horen we of dit onze definitieve functie gaat worden, dus ben benieuwd.

Na afloop kwamen de 4 musketiers nog even bij elkaar en was het tijd voor een laatste gezamelijke foto! Kom maar op met dat E.K.! Wij hebben er in ieder geval al veel zin in!

photo

Het E.K. vind plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 Juli. Wil jij bij dit E.K. aanwezig zijn? Dat kan. Er zijn nog voor diverse dagen en dagdelen kaartjes beschikbaar, klik hier voor meer info en om eventueel kaartjes te boeken.

EK_Amsterdam2016_poster

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *