Als een hinde creatief de week door

Waar de week midden in de herfst begon eindigde we deze week toch wel met een echt zomers gevoel. Verschillende trainingen in verschillende omgevingen, een week waarin ik ontdekte toch meer te kunnen dan dat ik op dit moment soms denk. Ook een week weer van een officieel schema wat mij tot de marathon van Berlijn moet gaan brengen, maar waar ik deze week nog een beetje creatief mee omging. Al met al toch weer een goede en productieve week richting de marathon van Berlijn. Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
Vandaag was vriendlief nog vrij aangezien we eigenlijk een lang weekend weg zouden zijn ivm de marathon van Dusseldorf. Ik ging de nachtdienst in die avond, dus probeerde ik zo lang mogelijk uit te slapen. De gemeentelijke schoonmaakdienst vond het echter niet nodig dus om 7:30 uur werd ik gewekt door een paar schoonmakers in de straat. Fijn…. Gelukkig viel ik nog eventjes in slaap toen de grootste herrie voorbij was. Toen ik mijn bed uitstapte voelde ik eigenlijk amper aan mijn achillespees dat ik de dag ervoor 15 kilometer op een stevig tempo had gelopen, yes! Wel was ik moe en kon ik aan mijn spieren merken dat ik die 15 kilometer had gelopen. De planning was om vandaag naar de sportschool te gaan, maar na een heerlijk ontbijtje besloten mijn vriend en ik eerst allebei eens in de spiegel van de kapper te kijken. Ondanks dat het met bakken uit de hemel kwam wilde ik perse mijn zomerse nieuwe sneakers aan.IMG_9168

Het duurde bij de kapper even voordat er plek was, maar uiteindelijk zijn de dode puntjes er weer afgeknipt en voelt het weer net even wat beter. In de middag merkte ik dat ik een soort van ‘moe’ was en totaal geen fut had om naar de sportschool te gaan en gaf er wederom aan toe. Morgen dan maar?

Ik besloot om mijn sportkleding maar eens uit te gaan zoeken, aangezien mijn kast inmiddels uit zijn voegen begint te barsten. Omdat ik het zonde vind om alles zomaar weg te gooien maakte ik van elk artikel een foto en zette het op de facebookpagina loopmaatjes bieden aan. Prima pagina als je je oude, maar nog goede hardloopspullen/kleding kwijt wilt.

Om 22:10 uur vertrok ik van huis, op naar de 1e nachtdienst.

Dinsdag
Na een lange nacht werken was het tijd om mijn WOD te gaan doen. Een hele fijne vond ik voor vandaag 😉IMG_9230

Ik had bedacht om naar de sportschool te gaan als ik een beetje op tijd wakker zou zijn, maar aangezien ik rond 18:30 uur pas wakker was, nog moest eten enz had ik daar geen zin meer in. Jammer, maar eigenlijk had ik het vooraf ook wel kunnen weten dat het niet ging werken. Dan mijn planning voor deze week maar een beetje aanpassen.

Woensdag
KONINGSDAG. Ik heb daar niet zo heel veel mee, maar een oranje tompouce hoort er wel bij vind ik. Vlak voordat ik na mijn nachtdienst 2/3 naar huis reed checkte ik of de hema al open zou zijn, helaas. De AH bij mij om de hoek was wel al open, dus haalde ik lekkere tompoucen voor ‘s avonds bij de thee. De boodschappen deed ik natuurlijk wel in stijl op deze dag 😉IMG_9241

Daarna kroop ik mijn bed in om al snel in slaap te vallen. Tussendoor werd ik een paar keer wakker en uiteindelijk was om 15:30 uur toch echt gedaan met de slaap. Vriendlief was thuis en zou rond 17 uur bij loopmaatjes Everdien en Mathijs gaan kijken voor een 2e hands racefiets. Uiteindelijk kon hij eerder komen en besloot ik om gezellig even mee te gaan. Na geruime tijd vertrokken we met fiets richting huis en sprinte ik het huis binnen om mij snel om te kleden voor een rondje. Heerlijk door de plassen stampen. Er stond eigenlijk een baantraining voor vandaag op het schema, maar vanwege koningsdag ging deze niet door. Voor de dag erna stond er 6 kilometer ‘nachtdienst shake-out run’ op het schema dus besloot ik om deze 2 trainingen een beetje te combineren. Mede doordat ik nog even niet 2 dagen achter elkaar durf te lopen en ik niet nog een dag wilde wachten met sporten (ik moest en zou die tompouce natuurlijk nog eten bij de thee) vond ik dit wel een goede oplossing. Met een heel miniscuul oranje tintje ging ik op pad en ging het eigenlijk best fijn.IMG_9260

Na het lopen kon ik aanvallen op een heerlijk bordje avondeten om niet veel later af te sluiten met een lekkere tompouce, jammie.

Op naar nachtdienst 3/3!

Donderdag
Na een lekker nachtje gewerkt te hebben zat ik in dubio, eerst gaan sporten en dan de dag doortrekken of toch maar een paar uurtjes gaan slapen. Toen ik mijn bed zag wist ik het antwoordt al, slapen :-). Na ongeveer 3 uurtjes ging mijn wekker en was het tijd om naar de sportschool te gaan. Klein ontbijtje erin en knallen. Het ging ondanks de maar 3 uur slaap verbazingwekkend lekker.IMG_9281

De rest van de avond deed ik niks, ik wilde wel een blog of iets schrijven, maar ik had gewoon geen inspiratie en de ideeen die ik had kreeg ik niet op papier. Hopelijk binnenkort weer een overload aan ideeen enz, maar als jullie nog over bepaalde onderdelen/dingen/onderwerpen willen weten hoe & wat dan hoor ik het graag 😉

Vrijdag
Vandaag eindelijk de fashion Friday kunnen maken die ik eigenlijk voor vorige week al had willen maken. Een review over een aantal kledinsstukken van Nike die ik bij de covershoot van de Runner’s World droeg. De foto’s van deze review vind ik zelf weer erg mooi geworden. Heb je ze gemist? Klik dan hier voor de gehele review. GabyShootPasen_4638_NIKE

Na het schrijven van de review was het tijd om een rondje te gaan hardlopen. Eigenlijk stond er voor vandaag een 14 kilometer duurloop met een fast finish op het programma en op zondag een ‘trail’ van 14 kilometer. Voor een trailrun moet ik een klein stukje rijden en aangezien ik op zondag moest werken kwam dat dus niet helemaal goed uit. Ik besloot om de 2 trainingen om te draaien en zou dus lekker gaan struinen door de Amsterdamse waterleiding duinen. Heuveltje op, heuveltje af, hertjes spotten enz. En hoe gezellig is dit met iemand anders samen te doen. Ik besloot om een appje naar Petra te sturen op donderdagmiddag en zij reageerde meteen enthousiast toen ze hoorde dat er ook hertjes te spotten zijn.

Zo gezegd zo gedaan, pikte ik Petra bij het station van Hillegom op om vervolgens door te rijden naar de duinen. Het werd 1 groot feest kan ik je vertellen. De missie was natuurlijk om een selfie met een hert te maken, dus tja… dan fungeer ik toch even als hert met 2 stokken op mijn hoofd 😉 IMG_9335

We maakte foto’s, maakte veel foto’s, maakte heel heel veeeeel foto’s (waardoor het eerder een soort van interval was, maar goed hihi), vervloekte af en toe een heuveltje, maar bovenal genoten van de prachtige omgeving. Als jonge hindes (en af en toe als hijgende herten) rende we de duinen door. IMG_9769
We waren uiteindelijk iets langer onderweg dan gepland, door de vele stopjes, maar uiteindelijk zaten de 14 kilometers in de benen. We hadden daardoor geen tijd meer voor een lekkere lunch bij het pannenkoekenhuisje, maar Petra en ik hebben al besloten om een keer terug te gaan, dus die pannenkoek komt nog wel een keer 😉 .CC1C1D9B-21F1-4056-A41D-7A298AEFF932
Met een dikke glimlach reed ik, nadat ik Petra weer bij het station had gedropt, terug naar huis. Wat een toffe loop zo weer in een andere omgeving. IMG_9767

De middag vloog verder voorbij en voordat ik wist was vriendlief alweer thuis, aten we een heerlijke woksoep en keken we in de avond een aantal afleveringen van verschillende serie’s.

Zaterdag
Er stond voor vandaag een uurtje fietsen op mijn nieuwe schema van Henny, leuk, maar omdat ik maandag de fitness had geskipt besloot ik om die ook nog vandaag ‘in te halen’. Dus vroeg de wekker om nog voordat de HIIT les om 10:30 uur zou beginnen mijn oefeningen in het bovenste gedeelte van de sportschool te kunnen afwerken. Ik vind dat een hele fijne ruimte, want je kan daar lekker doortrainen zonder dat er veel pottenkijkers staan te loeren naar je billen. Ook staan daar een aantal attributen zoals de battle rope die nergens anders in de sportschool te vinden zijn. Iets na 9 uur stapte ik de sportschool binnen en begon aan mijn workout. Op een gegeven moment kwam instructeur Daniel binnenlopen om alvast spullen voor HIIT klaar te leggen en zag mij springen op het houten blok. Hij zei dat dat makkelijk hoger kon en uiteindelijk overtuigde hij mij van het feit dat ik makkelijk het blok hoger kon zetten om erop te springen. Maar uhhhh Daniel, dan komt ie boven mijn knie uit qua hoogte??? Ja, dus?? Dat kan jij! IMG_9808Uiteindelijk durfde ik het aan en jaaaaaaaaaa het lukte, woehoeeeee. Waar ik een week geleden de laagste ‘stap’ al laag vond, sprong ik nu gewoon op de middelste. Ik werkte vol trots mijn work-out af en was na iets meer dan een uur klaar. Hoppa! Lekker!IMG_9834

Om 12 uur zouden mijn vriend en ik een testrondje fietsen van ongeveer 25 kilometer en uiteindelijk sloot mijn stiefvader ook aan. Dus iets voor 12 uur stapte we op de fiets en nog geen 200 meter verder moest ik alweer afstappen ivm een zachte voorband. Oh oh nu al lek? Gelukkig hielp goed oppompen en bleef die hard waardoor we weer verder konden gaan met fietsen. Het blijft nog steeds wennen en ik kan merken dat de fiets nog beter afgesteld moet gaan worden, maar uiteindelijk trapte we lekker ruim 27 kilometer weg. Gezellig zo op stap met zijn 3en.884864D6-AD58-46A3-B6AF-DBEB693A1E97

Daarna was het tijd voor activiteit 3 van de zaterdag, werken… want er moest ook gewoon gewerkt worden vandaag 😉 , maar voor mijn gevoel had ik er wel al een hele dag opzitten hahaahha.

Zondag
Ik lag pas na 0:00 uur in mijn bed en kon ook niet meteen de slaap vatten. Ik was dus best een beetje brak toen ik mijn bed uit moest. Ik was daarvoor wel al wakker geweest, maar dacht ja daaaaaaggg ik draai mij lekker nog een keer om. Ik had voor vandaag een 14 kilometer duurloop met een ‘fast finish’ op het programma staan en ik keek er toch stiekem wel een beetje tegenop. Eerst maar ontbijten…. (treuzel, treuzel, uitstel…). Ik stelde mijn garmin in en keek naar het weer buiten. Prachtig mooi weer, maar volgens de weerapp nog wel wat frisjes. De kledingkeuze werd gemaakt, 3/4e broek met een t-shirt en losse sleeves.

Uiteindelijk ging ik op pad, voor de zekerheid water mee want ik had nog niet veel gedronken en voelde het begin best zwaar. Ik moest proberen om 11 kilometer op een tempo rond de 5:40 min/km te lopen om tijdens de laatste 3 te versnellen naar 4:50 min/km. Ik ga het wel zien wat er gebeurt en of die laatste 3 kilometer in dat tempo gaat lukken. Ik kon in ieder geval weer een prachtige route gaan lopen die ik al maanden niet meer heb kunnen lopen vanwege mijn blessure. Ik ging toch enigszins onzeker op pad, spannend omdat ik vorige week die 15 kilometer samen met Ron al ver vond. IMG_9896De kilometers gingen toch wel vlot voorbij en voordat ik het wist had ik hem te pakken… de duurloopflow, yes! Heerlijk! Lekker in de zon langs het water en ik begon het zowaar zelfs een beetje warm te krijgen. Blij dat ik mijn sleeves aan had gedaan, dus hoppa naar beneden die dingen. Voordat ik het wist zat de 11e kilometer erop en kon ik aan het versnellen beginnen en met 4:53-4:52-4:51 min/km ben ik dik tevreden voor op dit moment. Een blij ei kwam met gierende loopschoenen met een gemiddeld tempo van 4:45 min/km de straat indenderen. Lekker! IMG_9911

Eenmaal thuis ging het riedeltje, douchen, eten, koken en naar werk weer verder en ben ik nu bezig met mijn laatste avonddienst van deze reeks.

Aankomende week heb ik op vrijdag de Alkmaar city run op het programma, 10 kilometer in het donker door Alkmaar, ben benieuwd wat het gaat worden. Voor de rest staan er weer een aantal leuke trainingen op het programma en ga ik denk weer rustig aan mijn eerste stappen op de baan zetten.

Hoe was het bij jou deze week? En wie ga ik allemaal in Alkmaar zien? Ohwja wist je dat je mij op Facebook kunt volgen? De laatste updates en soms nog leuke nieuwtjes.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *