2 weken terug uit Boston en nu?

Het is inmiddels precies 2 weken geleden dat ik terug kwam uit Boston. In die 2 weken heb ik wel 3 verslagen over wat ik in Boston heb gedaan geplaatst, maar verder geen weekoverzichten van wat ik terug in Nederland allemaal heb gedaan. Tijd voor een korte terugblik op de afgelopen 2 weken en ook kijk ik even vooruit… wat ga ik nu doen nu project unicorn voltooid is. Veel leesplezier.

De afgelopen 2 weken stonden eigenlijk in het teken van herstel. De Boston marathon had er fysiek toch best aardig ingehakt en omdat ik op dit moment even schemaloos ben deed ik alles op gevoel. Had ik zin om te lopen, dan trok ik mijn schoenen aan. Had ik er geen zin in, dan deed ik het gewoon lekker niet. En zo geschiedde dat ik eigenlijk nog maar 4 keer heb hardgelopen sinds ik terug ben. Weinig, maar ik denk voor nu wel goed.

De eerste keer was op de vrijdag na de marathon en waar ik dacht dat mijn benen wel hersteld waren, al voelde ik tijdens het hardlopen dat dit echt niet het geval was. Toch ging ik eigenwijs door totdat ik 5 kilometer op mijn Garmin zag staan. Het was te lekker weer om niet te gaan hahahahha. Ik deed wel een aantal korte stops bij de schattige lammetjes, maar was ook wel weer blij toen ik thuis was.

33B77ECA-DAF6-48E8-8360-6A0A65F2287F

Omdat ik tijdens die 5 kilometer dus merkte dat mijn benen nog echt niet herstel waren, besloot ik om ze echt wat langer rust te geven. Daarom trok ik pas de woensdag erop weer mijn hardloopschoenen aan. Wederom deed ik een 5 kilometer en dit keer voelde het echt weer een beetje als vanouds.

D20F04DB-5760-47FC-8760-5F2ED200B35F

Met koningsdag was pas weer het volgende rondje en ik had echt even zin in een wat langere afstand. Spontaan liep ik 12 kilometer inclusief wat bruggetjes op en af. Dit rondje liep ik tijdens mijn training voor Boston best wel vaak, zelfs toen ik de laatste keer voordat ik naar Boston vertrok. Dit keer liep ik hem kneitertrots in mijn Boston jasje en broek. Helaas was het te slecht weer om in een t-shirt te lopen, want daaronder zat een mooi oranje shirt vanwege koningsdag.

326A0CF8-FB51-47A6-90CA-C5CBCB3B5030

En nu afgelopen maandag liep ik ruim 10 kilometer, even een rondje door de polder. Het lopen ging echt goed en het was lekker weer buiten. Even nog genieten van het zonnetje voordat ik 3 nachten moet werken (als je dit leest moet ik nog 1 van die 3 werken en ben ik er weer bijna uit).

A0BCF1C7-E7B4-46F7-9EC2-6925608F901E

Ik had natuurlijk ook de racefiets kunnen pakken voor een hersteltraining, maar die stond nog op de Tacx en ik was te lui om de achterband te wisselen. Inmiddels heb ik dat wel gedaan en staat de fiets startklaar om te gaan. Dus als het binnenkort weer lekker fietsweer is ga ik zeker weer een rondje toeren.

0D1BE3C0-A3F2-4CD3-A7ED-780346C66004
De rest van de tijd weer terug in Nederland genoot ik t/m Pasen van het mooie weer. Ik had lekker nog wat dagen vrij dus dat was dubbel genieten. Op de zaterdag had Nicky een bootje gehuurd en zijn we heel de dag op het water geweest.

IMG_1078
Heerlijk varen door de omgeving, lekkere hapjes en drinken mee. Terwijl Nicky aan het genieten was van het varen zelf las ik het boek van Abdi Nagyee uit. Prachtig boek en echt een aanrader.

E5432160-9661-476C-8598-4A454A29D1F1

Ohw de tas op de foto is trouwens van Gaston Luga. Een hele fijne tas waar echt meer in kan dan je denkt. Er zit zelfs een vak voor je laptop in. Wil je ook zo’n leuke tas? Gebruik dan de code GABYRUNSTHEWORLD voor 15% korting. En t/m 2 juni krijg je zelfs nog een extra tas cadeau.

De paasdagen waren we vooral druk bezig met de tuin. Vorig jaar hebben we de vijver eruit gehaald en eigenlijk niet veel meer daarna gedaan. Nu hebben we in ieder geval weer wat borders gemaakt en wat plantjes erin.

IMG_1138
We hebben een tijdelijk terrasje aangelegd om de grond te laten zakken en de rest van de tuin lekker opgeruimd en schoongemaakt. Het was een behoorlijke klus en niet echt mijn ding, maar uiteindelijk knapt het wel lekker op. We zijn nog lang niet klaar, maar ooit komt het af 😉 .

f9681eb0-1f51-4b72-9bd8-1410093ee35a

Na de pasen moest ik weer aan het werk en begon het echte gewone leven weer. Ik merk dat ik inmiddels ook wel weer toe ben aan een nieuw schema voor het hardlopen. Ik heb zin om weer met een doel te gaan trainen in plaats van maar een beetje aan te klooien. Hoe fijn het ook is om lekker te doen waar je zin in hebt, ik merk dat ik daar ook wel een beetje lui van word. En nu ik merk dat ik echt wel sneller ben geworden, zou het zonde zijn om er niks mee te doen 😉 . Maar ja… waar ga ik nu voor trainen? Wat wordt mijn nieuwe doel? Wordt het weer een marathon? Of ga ik voor een dik P.R. op de halve? Of ga ik mij even meer richten op de kortere afstanden? Zoveel keuzes en mogelijkheden. Wat het definitief gaat worden maak ik binnenkort bekend nu eerst nog even herstellen van Boston en niet te snel teveel weer willen. Dat lijkt mij voor nu het belangrijkste, toch?

IMG_0958

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *