In een nieuw jasje

DSCN1899Een maand geleden zag ik op de website van Suzy Does It diverse aanbiedingen van het merk Under Armour. Ik had hier zelf nog geen kledingstuk van, maar ik had er wel heel veel goede verhalen over gehoord. Na enige twijfel,  want uhm ik had toch al meerdere hardloopjasjes en het was toch weer een x bedrag, ben ik toch overstag gegaan. Ik was namelijk op slag verliefd toen ik deze mooie kleuren zag en tja… een paars/blauw jasje had ik toch nog niet in mijn collectie. En ik was nu ondertussen ook wel benieuwd naar dit merk dus voordat ik het wist had ik op bestellen gedrukt. Het jasje werd al snel afgeleverd en er zat zelfs nog een kleinigheidje bij….. een ‘labello’ met het logo van Suzy Does It erop. Nu ik dit mooie jasje in handen had kon ik het niet laten om er diezelfde dag nog mee op pad te gaan.

Ik heb dit jasje nu inmiddels bij meerdere trainingen aangehad en ik kan je vertellen… ik ben enthousiast! Hij valt precies zoals die zou moeten vallen en er zit aan de onderzijde een elastisch koord die je kunt ‘aantrekken’ zodat die eventueel meer aansluit (mocht je dat prettig vinden).
Naast dat ik hem er heel erg gaaf uit vindt zien is die ook nog eens lekker warm. Hij is winddicht en kan ook tegen een behoorlijke regenbui (yep… ook dat heb ik persoonlijk getest). Zelfs tijdens deze koude dagen is die, natuurlijk met wat lagen eronder, heerlijk warm. De zakken die erin zitten zijn groot genoeg om bijvoorbeeld je handschoenen of gelletjes in te stoppen. En het zakje op de borst zou eventueel een mobiele telefoon in kunnen. Het jasje weegt ondanks de 3 ritsen niet veel en je merkt dan qua gewicht ook bijna niet dat je hem aanhebt. Ook zit er her en der een beetje reflectie op, maar ga je echt in het schemer of donker op pad draag er dan natuurlijk wel een reflecterend hesje overheen in combinatie met een lampje om je arm. DSCN1914

Zijn er dan ook mindere kanten aan dit jasje?
Het enige wat ik een klein beetje vervelend vond tijdens het lopen op een dag met hele harde wind was de capuchon. Deze kan je namelijk niet eraf halen of oprollen en dan vastzetten. Het gevolg was dat deze alle kanten op vloog tijdens de loop (afhankelijk natuurlijk vanaf welke kant de wind kwam) en dat vond ik persoonlijk een beetje irritant. Als er weinig wind is heb je hier overigens geen last van en blijft deze prima zitten. Een voordeel van deze capuchon is dat je deze bijvoorbeeld wel op zou kunnen doen als je ergens moet wachten en het is wat frisjes. Want je verliest namelijk een deel van je warmte via je je hoofd.

Is dit jasje dan alleen in het blauw met oranje te bestellen?
Nope, hij is er ook in zwart met grijs. Maar zoals deze meesten inmiddels wel weten ben ik redelijk van de kleuren dus paste de blauwe uitvoering beter bij mij.

Al met al ben ik dus erg blij met dit jasje en kan ik hem iedereen aanbevelen. Ook niet hardlopers kunnen hem als een mooi windjack gebruiken. Mocht je nu meteen enthousiast geworden zijn na mijn verhaal… klik dan hier voor de link van de het blauwe jasje en hier voor het zwarte jasje.

Fijn weekend allemaal! Gaan jullie er nog op uit dit weekend? Geniet er in ieder geval van en kijk uit met de gladheid.

DSCN1907

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *