De Spibelt Endurance

Tijdens de expo voor de marathon van Rotterdam heb ik een nieuwe spibelt gekocht, de spibelt endurance. Een groot voordeel van deze spibelt ten opzichte van de originele spibelt (die ik al ruim een jaar in mijn bezit heb en inmiddels niet meer weg te denken is als ik de deur uit ga voor een loopje) is dat je er lusjes in de band zitten om je gels in te stoppen. De vorige editie van de endurance spibelt had kleinere lusjes en mijn redelijke grote gels van Powerbar (de Powerbar hydro) konden daar helaas niet in.

Tijdens de expo sprak ik Susanne van Spibelt Nederland en zij vertelde mij dat de lusjes ruimer waren geworden. De proef werd direct op de som genomen door het type gel van Powerbar erin te schuiven… en hatsiekideee ze pasten gewoon. Gelijk nam ik de spibelt mee en propte ik thuis al mijn gels erin voor de marathon (8 stuks, elke 5km 1). Zo hoefde ik niemand aan de kant te hebben staan met een nieuwe spibelt/vooraad gels (zoals ik vorig jaar had) en had ik dus alles bij mij. En dat was eigenlijk wel een fijn idee.

Ik weet dat de regel bestaat dat het niet zo handig is om tijdens een marathon je nieuwe spullen uit te testen, maar die lapte ik bij dit item volledig aan mijn laars. En heel eerlijk… de eerste 5km had ik hier behoorlijke spijt van.

Spibelt

De eerste 5km hobbelde de spibelt op en neer, ondanks dat ik hem voor mijn idee al aardig strak had gedaan, rondom mijn heupen. Ik begon hem al aardig te vervloeken, maar bij 5km kreeg ik ineens de ingeving om hem toch nog een beetje strakker te doen…. Dat was de oplossing, het hobbelen hield op en ik hem de overige 37km niet meer gevoeld. Als ik hem natuurlijk eerder had getest had ik dit al eerder opgemerkt, maar goed…. Uiteindelijk is het goed gekomen en kan ik maar 1 dingen zeggen…. wat een TOP ding!

Ik draag het zakje van de spibelt altijd op mijn rug, dat vind ik gewoon fijner zitten, maar officieel gezien hoort ie op je buik. Aan de endurance belt zitten ook 2 bevestigingspunten om je startnummer aan op te hangen. Het zakje van de spibelt zelf is dikker dan die van de original en kan daardoor ook iets meer hebben qua regenbuien. En je hoeft hem natuurlijk niet altijd met gels erin te gebruiken, je kan hem ook gewoon alleen vullen met bijvoorbeeld je telefoon.

Ik vind het echt een geweldig ding en kan hem iedereen aanbevelen! Vooral diegene met plannen om een halve marathon of een hele marathon te gaan lopen, maar ook de hardlopers die gewoon graag veel spullen meenemen tijdens het hardlopen. Zeker nu er al heel wat plannen worden gesmeed om toch nog een najaarsmarathon te gaan lopen of volgend jaar een marathon te gaan lopen is het fijn als je er alvast mee kan trainen.

En nu ‘ tromgeroffel’………..mag ik er 1 in samenwerking met Spibelt Nederland weggeven :-). Hoe tof! Hij is in 3 kleuren verkrijgbaar, namelijk zwart, rood en blauw. Wiehoeeeee de 2e winactie op deze blog is een feit!

Dus wil jij een spibelt endurance winnen?? Het enige wat je hiervoor moet doen is een motivatie geven waarom jij er 1 verdiend. Deze motivatie mag je in de reactie onder dit bericht geven (en geen nood, je emailadres blijft afgeschermd).

Over een week maak ik de winnaar bekend 🙂

IMG_7673

33 Comments

 • Jelle Bot schreef:

  Tsja, waarom ik? Omdat het altijd lastig vind om zonder een telefoon op pad te gaan en omdat de telefoons steeds veranderen blijf ik hoesjes kopen dus dit zou ideaaaal zijn. En mocht ik me dan niet goed voelen dat ik dan iemand kan bellen. En hoe beter het gaat met trainen hoe meer ik dan ook mee moet gaan nemen dus twee vliegen in een klap.

 • rianne schreef:

  Hi gaby!

  Super leuke verslag! Daardoor wil ik zeker een kansje wagen voor de winactie! Zoals je weet loop ik in juni me eerste halve marathon.. hiervoor ben ik opzoek naar een goeie spibelt.. ik heb er nu 1 maar daar kan ik mijn gelletjes niet in kwijt heel vervelend.. en aangezien mijn voorbereidingen al niet zo geweldig lopen hoop ik dat dit een lichtpuntje is in mijn training naar de eerste halve.. niets is prettiger dan kleding en accessoires die goed zitten 🙂

  Meid keep up the good work!
  Xx

 • Renske schreef:

  In juni ga ik mijn eerste halve marathon lopen Het lijkt me super handig om hierbij deze spibelt te dragen. Na deze halve marathon hoop ik door te trainen voor de hele marathon. Zou daarom fantastisch zijn om deze te winnen!

 • Linda schreef:

  Omdat ik de halve marathon ga lopen, ik nog niet zo getraind ben dat ik er zonder gelletjes over doe 🙂 en ik altijd met muziek loop, oftewel mijn telefoon. En ik heb hem altijd in mijn hand dat is niet handig (haha). Tijd om echt aan de bak te gaan met de SPIbelt playtime is over!

 • Hanny schreef:

  ik wil hem niet voor mezelf maar voor mijn dochter die 3 marathons gelopen heeft maar nog steeds niet de goede oplossing heeft voor de gelletjes. Heeft al met een Camelbak gelopen maar met mooi weer had ze allemaal schuurplekken op haar schouders. Dus wellicht is dit een oplossing. Het is in ieder geval een mooie manier om het uit te proberen. Dus ik ga duimen 🙂

 • Marjan Kakiay schreef:

  Mijn eerste halve marathon op 7 juni. Zo spannend. Vanaf 1 januari aan het trainen. Uitlopen is m’n doel. En t enige waar ik bang voor ben is de evt. warmte op 7 juni. Dan komt Spibelt goed van pas.

 • Lisanne schreef:

  Als beginnend loopster ben ik altijd aan het stoeien waar ik mijn telefoon en sleutels laat. Nu stop ik ze vaak in een broekzak, maar dit loopt toch niet echt lekker (lees zwaar irritant!). Een spibelt zou daar de ideale oplossing voor zijn en hoop daardoor ook steeds een stukje verder te gaan lopen!

 • Ellen schreef:

  Handig! Ik heb zelf een normale (geen idee hoe dat model heet, maar eentje zonder lussen). Ik draag het zakje ook altijd op mijn rug, dat zit mij ook fijner. En goed om te weten dat hij minder gaat hobbelen als je hem wat strakker doet. De mijne zit vaak ineens om mijn middel, ik wil hem om mijn heupen hebben maar hij kruipt toch wel wat omhoog soms.
  Ik heb er niet perse een nodig met zakjes, want ik heb nog nooit langer dan een halve marathon gelopen en dan heb ik eigenlijk geen drinken nodig. De gels heb ik nog nooit geprobeerd, hoe merk je verschil als je deze gebruikt? En zijn gels voor een halve marathon ook te gebruiken, of is dat overdreven?

 • Angela schreef:

  Ik wil graag winnen zodat ik dan mijn telefoon ook mee kan nemen om van de halve marathon in Luxemburg in iedergeval een paar startvak en net-over-de-finish foto’s kan maken!

 • Rob v stek schreef:

  Het is een mooi verhaal,en ik heb eigenlijk ook zo’n mooie spibelt nodig.
  Mijn plan is om dit jaar mijn eerste halve marthon te gaan lopen.
  Nu nog maar wat 10 km’s gedaan maar wil meer.
  Ook in Rotterdam mee gedaan en toe zag ik iemand voor mee lopen met die mooie spibelt ik dacht dit gaat goed dat wil ik ook.
  Dus ik wil hem wel winnen!!

 • Herma Hoskens schreef:

  Waarom ik graag een spibelt zou willen? Ik loop nu met een armband met daarin mijn telefoon. Niet echt een succes. Halverwege knelt het mijn arm af. Hierdoor rode pijnlijke striemen. Andere belts heb ik ook al geprobeerd maar dat hobbelt, zoals jij het zo mooi omschrijft, de hele weg. Dus zou graag dit eens proberen kijken of dit de meest comfortabele oplossing is.

 • Manon Bouman schreef:

  Waarom niet een gokje wagen voor een superleuke actie! Je weet inmiddels dat ik een halve marathon wil gaan lopen in oktober en wie weet de marathon in april. Het lijkt me de perfecte manier om alles bij elkaar te hebben. Nu los ik het vaak creatief op: sleutels tussen mn veters, pasjes onder mn BH etc. Daarnaast is het onoverkoombaar om gelletjes te gaan proberen en die moet ik dan ook ergens kwijt!

 • jaap schreef:

  De spibelt zou handig zijn omdat ik dan niet alles in de zakken van mijn jasje hoef te doen. Dat lijkt me een stuk fijner lopen dan met een jasje op je middel geknoopt.

 • Nienke schreef:

  Ja, ik! Waarom? Omdat ik zo lang mogelijk wil blijven lopen tijdens mijn zwangerschap en dan wel altijd mijn telefoon mee wil nemen (nu in een aftand heup-ding met uitgelubberd elastiek…). En omdat ik over een week of zeven wellicht nog een halve loop en dan kan ik die spibelt heeeeeeeeeeeeel goed gebruiken. Tijdens de halve en tijdens de duurloopjes in de voorbereiding.

 • Jacqueline schreef:

  Afgelopen vrijdag mijn 2e halve marathon gelopen en deze 5 min sneller als de vorige! Een gelletje onderweg voorkomt het inzakken van tempo. Zo’n belt met lusjes, ook voor het startnummer lijkt me dan reuze handig!
  Ook geef ik zelf looptraining en krijg vooral van beginnende lopers wel eens vragen hoe ze hun spullen mee kunnen nemen. Ik zou het fijn vinden om iets aan te raden wat ik zelf uitgeprobeerd heb.

 • Nynke schreef:

  Ik ben aan het trainen voor mijn eerste halve marathon en ik merk dat ik toch echt meer mee moet nemen dan mijn huissleutels en telefoon. Deze spibelt helpt mij vast heel wat kilometers door.

 • Diny schreef:

  Omdat ik zo heel graag ook eens wat wil winnen, dit mij de oplossing lijkt voor mijn 2e marathon in het najaar. Mijn eerste marathon had ik 2 belts om en een bandje voor mijn nummer. Dit lijkt mij een veel betere oplossing, zou het graag uitproberen!

 • Marisa schreef:

  Leuk om te lezen.. En herkenbaar

 • Ans schreef:

  omdat.. Ik de gelzakjes altijd in mijn BH prop en last heb van de scherpe randjes. Een Speedbelt zou wel veel handiger zijn en minder ongemak geven 🙂

 • Ans schreef:

  Sorry, klein schrijffoutje: het is een SPIbelt

 • Wim schreef:

  ..omdat ik train voor de marathon van Amsterdam. Ga ik hem natuurlijk wel vooraf even proberen…

 • Loes schreef:

  Ha Gaby,

  thanks voor de goede review! Ik wil graag kans maken op deze spibelt. Ik ben al geruime tijd aan het trainen voor de halve marathon van Leiden, die volgende week zondag al gaat plaatsvinden! Super spannend. Ik liep al een hele tijd afwisselend hard, maar had geen echt doel voor ogen. Toen ik in november ben gaan trainen voor de halve marathon, heb ik het schema nauwkeurig opgevolgd en het hardlopen echt te pakken gekregen! Ik ben van plan na de halve door te gaan trainen voor de hele. Daarbij hoort ook het verdiepen in alle gatgets die erbij horen, en na het lezen van je review weet ik dat ik de spibelt erg goed kan gebruiken bij de doelen die ik wil bereiken! Jouw bericht heeft me ook aangezet om me te verdiepen in de PowerGel, die ik zeker aan ga schaffen!! Ideaal dus in combinatie met de spibelt die klinkt als een topding!
  Ga zo door!

  Groetjes Loes

 • Mari Durieux schreef:

  Superding is het inderdaad!!

 • Anthe schreef:

  Ook ik maak graag kans! Waarom? Omdat ik ontzettend benieuwd ben naar de spibelt. Ik hoor en lees zo veel goede dingen erover dat ik het zelf ook graag wil proberen. Lijkt me heerlijk, een ‘tasje’ waar ik spulletjes in kan opbergen om mee te nemen tijdens het hardlopen zonder dat ik het voel zitten of zonder dat heen en weer gaat op de rug of buik. Ik ben benieuwd!

 • margo schreef:

  Leuke actie! Ik heb sinds kort eindelijk de stap durven zetten om richting de halve marathon te gaan trainen. Nu lijkt deze SPIbelt mij ideaal om daar mijn eerste gelletjes in te stoppen en stiekem denk ik dat mijn mama ook wel blij zal zijn als ik eindelijk eens een mobiel mee kan nemen onderweg!

 • Dorothé schreef:

  Nee ik hoef hem niet. De oude Spijbelt bevalt uitstekend. Ik cmbineer hem met een drinkbelt met kleine flesjes. Met een veter maak ik ze op elkaar vast en er hobbelt niets en er zakt niets af en het verschuift ook niet meer. Deze tip wilde ik even doorgeven.

  Groetjes, Dorothé

 • jose schreef:

  Hoi!! Ik zou de spibelt niet voor mijzelf willen winnen,maar voor mn broertje. Hij is 2 weken geleden begonnen met hardlopen met als doel de marathon van rotterdam volgend jaar. Hij gaat lopen met als doel meer dan E10.000,- ophalen voor de Make a Wish foundation. Goede schoenen zijn vorige week aamgeschaft, nu nog de rest van de spullen 🙂 Een spibelt zou een mooi begin zijn.

 • Peep Oude Vrielink schreef:

  Beste Gaby, met veel plezier lees ik altijd jou blogs en ja een nieuwe spibelt zou ik graag willen winnen.
  Ik loop nu altijd met de SPIbelt junior van mijn zoon. Hij draagt daar zijn epipen in als hij op pad gaat ivm. zijn boekweit en noten allergie.
  De SPIbelt is geweldig, helaas past hij maar net (tja een junior versie, wat wil je) en omdat ik alleen loop wil ik wel heel graag telefoon en sleutels meenemen.
  Veel loopgroeten, Peep

 • Manon Bouman schreef:

  Nu ik mijn afstanden zoals je weet aan het uitbouwen ben, wordt het tijd om na te gaan denken over gelletjes etc. Nu ik een nieuw horloge krijg, moet de telefoon ook ergens passen. Dit lijkt me dan een mooi cadeautje, zeker aangezien ik volgende week jarig ben!

 • Thomas schreef:

  Na mijn 1e marathon in Rotterdam kriebelt het absoluut voor een een 2e. Let’s crush that 3:33 time! En de SPIbelt kan mij daarbij uitstekend helpen. =)
  Dus, jaaaaaa mister SPIbelt, kom maar op. Je bent van harte welkom om de volgende problemen op te lossen:
  – De telefoon: zoeken, zoeken en .. verdwalen. Waar moest ik ook alweer heen? Dan een telefoon mee in een schurende bovenarmband? Nou nee. Dan in de hand? Geen denken aan. Stop maar in die SPIbelt! [Perfect voor de (zelfstandige gps-tocht) Utrechtse Heuvelrug Trail die inmiddels erg hoog op mijn trail-lijstje staat.]
  – Het startnummer: speltjes ruineren je mooie, dure kleding en magneten winnen niet de snelheidsprijs als het om bevestigen gaat. Hang ze maar aan de SPIbelt!
  – Gels: zakken soms niet groot genoeg voor (veel) gels. Stop maar in die SPIbelt!
  – Sleutels: gaan lekker tegen je aan steken in je zak. Stop ze maar die SPIbelt!
  – Buik/rug: andere belts die ik heb gaan na een tijd irritere (buik/blaas/maag). Draai die SPIbelt maar op je rug!
  “I regret that run” ~ No one.

 • Harm schreef:

  Leuke actie 🙂
  moet inderdaad maar eens mijn hardloop gear uit te breiden gezien ik in Oktober de marathong van Eindhoven wil gaan lopen. Gezien ik er alleen heen ga en m’n voeding voor onderweg zelf bij me moet dragen zou zo’n spibelt wel handig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *