De grote test als onervaren sneeuwloopster

Afgelopen week kwamen de geruchten vanuit het KNMI dat er voor zaterdag sneeuw voorspeld zou zijn. Aangezien ik voor zaterdag een duurloop gepland had staan, hield ik deze berichtgeving na het horen van deze geruchten nauwlettend in de gaten. Ik vind dat witte koude spul hartstikke leuk, maar niet om in te lopen. Ik heb dit namelijk aan het begin van mijn hardloop carrière gedaan en zat daarna 2 weken met een zere knie thuis. Je snapt het al… ik werd een beetje zenuwachtig toen de geruchten gedurende de week steeds sterker werden.

Op 2e kerstdag zat ik vanuit België in de auto naar huis en was het toch wel echt duidelijk…. Er zou sneeuw gaan vallen. Sh*t .. hoe moest dit nu? Tuurlijk had ik voor mezelf al bedacht… eerst zien en dan pas in de stress schieten… maar goed.. ik wilde toch een beetje voorbereid op pad gaan. Dus ik stelde de volgende vraag op twitter ‘Morgen een duurloop van 1:40 uur op het programma staan… tot nu toe amper in de sneeuw gelopen… iemand tips? Het duurde niet lang of ik kreeg een heleboel bruikbare tips en natuurlijk ook een paar onzinnige tips. Van gewoon de linkervoet voor de rechter en dat voor 1:40 uur lang, tot tempo aanpassen, warm aankleden en lekker genieten. Genieten… dat zou het sowieso gaan worden… en ik had met mijzelf afgesproken, mocht het niet gaan dan zou ik gewoon stoppen en deze training overslaan. Maar het liefst wilde ik dat natuurlijk niet… ik had al 2 dagen niet gelopen dus mijn benen stonden aardig op ‘ontploffen’. Daarnaast was ik mij behoorlijk te buiten gegaan aan al het lekkers tijdens de kerst dus er moesten wat calorietjes verbrand gaan worden. Maar dankzij de nuttige tips kon ik met een gerust hart gaan slapen en was het wachten op wat ik een paar uurtjes later zou gaan aantreffen.

Na een heerlijke nacht slaap ging mijn wekkertje om 9:00 uur af en was het eerste wat ik deed…naar buiten kijken hoeveel sneeuw er lag…. Ik schoof mijn gordijnen opzij en wat ik zag was alles behalve wit. Hahahahaha had ik mij daar zo druk over lopen maken… er lag alleen een klein laagje sneeuw op de auto’s en verder niks. Mooi! Tuurlijk had ik stiekem een witte wereld leuk gevonden, maar ik vond het ook niet erg dat het er niet lag. Ontbijten en gaan met die banaan! Aangezien de thermometer op mijn balkon -1 graden aangaf was het gelijk een mooie kans om de wintercollectie van ASICS eens grondig uit te testen. De uitkomst van deze test is later deze week op mijn blog te lezen. Dik ingepakt ging ik vol goede moed de kou in.

Gedurende de 1 uur en 40 minuten training heb ik de wind inclusief sneeuw (ja het sneeuwde wel degelijk, maar het bleef niet liggen) vanuit alle richtingen gehad. Wind tegen, wind mee, geen wind, geen sneeuw. Heerlijk onstuimig! En na 1 uur en ruim 40 minuten kwam ik, met dik 18km op de teller erbij, weer heerlijk in een warm huis thuis. BAM! Was dat even lekker gegaan!

Mijn duurloop is achteraf anders gelopen dan vooraf gedacht. Geen grote sneeuwproef voor mij, maar hoe zat dit bij jou? Heb jij nog getraind dit weekend? En was dit wel dwars door de sneeuw?

foto 5

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *