Wat is nou ‘8 seconden’?

Gistermiddag keek ik de uitzending ‘De mooiste marathon’ terug. De inmiddels al veel besproken documentaire waarin Michel Butter tijdens zijn laatste voorbereidingen voor de marathon van Amsterdam 2015 wordt gevolgd. DE marathon waarin hij op jacht ging naar het felbegeerde ticket naar Rio. DE marathon waar hij net 8 seconden te lang erover deed, om dat ticket te krijgen. Maar wat is wat is nou 8 seconden? Wat is 8 seconden op 42195 meter? MichelButter_Amsterdam_770_LV

Sommige mensen zijn genadeloos en zeggen, tja… een limiet is er niet voor niks en die heeft hij niet gehaald, dus helaas pindakaas. Aan de ene kant ben ik het daar wel mee eens, maar aan de andere kant ook totaal niet. Zeker niet toen ik hoorde dat er in andere landen een minder streng limiet wordt gehandhaaft. Daarnaast heeft hij in 2012 ook al bewezen dat hij zelfs ruim onder de limiet kan lopen. Hij liep toen zelfs 2:09:58. Dit was wel voordat hij meerdere vervelende blessures kreeg, maar hij is op de weg terug en sterker dan ooit!

En wat is nou 8 seconden op een marathon afstand? Een scheet die onderweg dwars zit?

Loopmaatje Hedwig heeft een petitie gestart om Michel Butter toch naar de olympische spelen te krijgen…

Wij

Nederlanders met een sporthart

constateren

Dat Nederlands beste marathoner van dit moment (en 3e aller tijden) door een uitermate strenge olympische limiet -die hij op 8 seconden na niet heeft gehaald- niet deel mag nemen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Jeneiro. Hij is onze snelste marathoner en heeft al eerder onder de 2.10 gelopen. 

en verzoeken

Het NOC*NSF Michel Butter toch naar de spelen te sturen omdat het meer dan aannemelijk is dat deze atleet in de top 10 zal eindigen. En dit is nou juist het doel van de door jullie gestelde limiet. Laat de limiet geen doel op zich worden.

Of het zal helpen weet ik natuurlijk niet, maar ik heb deze petitie in ieder geval ondertekent, want ik vind dat Michel het gewoon verdient om daar te staan. Vind jij ook dat Michel naar de spelen moet, teken dan hier de petitie.

De petitie is zo ingevuld, maar geloof mij… je doet er langer over dan 8 seconden…

Wat is nou 8 seconden? ‘zucht’

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *