Vlieg met me mee

Afgelopen maandag liet ik jullie weten dat ik mij heb ingeschreven voor 2 bijzondere run’s. Ik zou jullie daar nog wat meer over laten weten, dus laten we dat maar eens gaan doen.

Ik ben al enige tijd lid van de Facebook groep ‘ik loop hard’ en zie daar van alles voorbij komen. Van vragen mbt hardloophorloges, sportbh’s tot data van Runkeeper en blogs van andere hardloopbloggers. Regelmatig reageer ik wel eens ergens op of plaats mijn eigen blog op de tijdlijn van deze groep. Laatst zat ik even door de tijdlijn van deze groep te scrollen en viel mijn oog op een foto met een shirt van de Hogwarts Running club… Hogwarts?? Maar huh? Dat is Zweinstein (even voor de niet Harry Potter kenners…. Zweinstein is de school waar Harry Potter les krijgt en bijna het gehele jaar woont). Hebben die een Running club?? Als het nou zwerkbal zou zijn oké… maar hardlopen???

Schermafbeelding 2015-08-20 om 17.30.39

Ik klikte op deze afbeelding om het verhaal bij deze foto te lezen en wat bleek… deze man (Rosier) was bezig met een virtuele run, jawel een virtuele run richting Zweinstein. En daarnaast had Rosier zich ook nog ingeschreven voor een andere virtuele run van de Hogwarts Running Club. Wat???? Hoe kan ik dat als groot liefhebber van de boeken en films van Harry Potter dit nou gemist hebben?? Ik was zelfs zo gek op de boeken dat ik ervoor ‘ s nachts in de rij stond bij de boekenwinkel hihi.

Ik opende meteen google en ging op zoek, nou dat was niet heel moeilijk en voor ik het wist zat ik op de pagina van de Hogwarts Running Club. En wat bleek,…. Dit was al het 2e jaar dat ze dit soort ‘ evenementen’ organiseren. Ze organiseren elk jaar 6 runs waarbij vorig jaar al het opgehaalde geld naar 1 goed doel is gegaan en dit jaar naar elke keer een ander goed doel. Voor elke loop geldt een bepaalde periode waarin je de loop ten uitvoer kan brengen. Mochten de kilometers teveel zijn, dan splits je de te lopen aantal kilometers. Je krijgt na het inschrijven ook nog een startnummer (met een zelfgekozen nummer) die je vanaf de site kan downloaden. Je hoeft hier natuurlijk niet mee te lopen, maar het is wel grappig dat ze eraan gedacht hebben.

GabriellaRietmeijerAls je je loop gedaan heb plaats je een foto op Intstagram met de #HogwartsRunningClub je foto verschijnt dan ook op de website van de Hogwarts Running club. En na afloop…Krijg je een bijpassende medaille opgestuurd, gaaf toch?

Je begrijpt het… ik kon de verleiding niet weerstaan en schreef mij in voor het eerst aankomende evenement ‘The Platform 9 3/4k (Year Two)!!’ Deze loop is gebaseerd op het tweede schooljaar waar Harry en Ron op 1 september aan zouden beginnen. Ze zouden die dag met de zweinstein express vanaf perron 9 ¾ vanaf king’s cross station in Londen vertrekken. Ze miste echter de trein en leende uiteindelijk de vliegende ford Anglia om toch op Zweinstein te komen. De te lopen kilometers bij deze loop zijn…..jawel…. hoe origineel… 9, 3/4e kilometer 😉

Schermafbeelding 2015-08-20 om 16.33.45

Je mag nu al beginnen aan de kilometers van deze loop en je kan ze tot 6 september maken (oke je hoeft ze ook niet te maken en alleen de medaille te laten komen, maar ja…. Dat is niet zo leuk toch?) . Ze vragen dit keer wel specifiek of je ze op 1 september wil lopen omdat dat de dag is waarop de trein vanaf het perron vertrok.

10449064_1026537444031311_594069329_n

Ik zag bij het moment van inschrijven dat je ook mee kon doen aan ‘Road to Hogwarts’…. Natuurlijk wilde ik daar ook meer over weten en na even zoeken bleek dat deze loop over 52 Mijl gaat (ongeveer 83 kilometer) van Aberdeen to Dufftown in Schotland (de plek waar Zweinstein waarschijnlijk gestaan zou hebben als het ‘echt’ was geweest). Bij deze loop kan je online je voortgang bijhouden en krijg je ook afbeeldingen via google maps te zien van de omgeving. Ook zie je op een kaartje je progressie en waar je zit. Als je ervoor kiest om aan beide lopen deel te nemen, krijg je naast 2 medaille’s ook nog een speciale beker thuisgestuurd. Je raadt het waarschijnlijk al…. binnenkort rond ik die loop af 😉

Schermafbeelding 2015-08-20 om 17.13.06De Road to Hogwarts run data kan je invoeren op de website MakeYesHappen.Com en op die site kan je aan nog meer verschillende virituele run’s meedoen. Let op… ze zijn niet allemaal met medaille. Mocht je het ook leuk lijken om een keer aan een virtuele run mee te doen, maar het een gedoe vind om alles in het engels te lezen en met een creditcard te moeten betalen ivm de dollars… No problemo… dit concept bestaat namelijk ook alweer enige tijd in Nederland. Bij Hardloopevent.nl zijn inmiddels al 4 succesvolle editie’s geweest en is de 5e opkomst. Bij deze site kan je je looptijden uploaden en wordt er zelfs een officiele uitslag na afloop bekend gemaakt. En ook hier gaat het geld naar een goed doel en krijg je na afloop een medaille thuisgestuurd.

‘Alles leuk en aardig, maar wat kost dan zo’n virtuele run?’ Hoor ik een aantal van jullie denken/zeggen…. Over het algemeen zijn de evenementen bij de Hogwarts Running Club $25. De evenementen van MakeYesHappen (die van de Road to Hogwarts) $35 en die van Hardloopevent €12,50. Niet heel goedkoop, maar ik vond het voor een keertje wel waard (als stiekem misschien toch wel grote Harry Potter fan).

Zo beste Dreuzels…..ik stap morgen weer op mijn bezemsteel om weer een aantal mijlen dichterbij Zweinstein te komen en op 1 september zal ik de 9,3/4e km’s maken om de Zweinstein express te halen. Loop/vlieg je met mij mee?

garment-design-image-view-a52e54d953ee0aaa84f7382a385505a3

 

p.s. helaas krijg je geen ‘magische krachten’ bij het inschrijven… dus ik kan helaas niet de stemming van de Runnersworld voor ‘ hardloopblog van het jaar’ beïnvloeden met een toverspreuk. Ik heb dus nog steeds keihard jou hulp nodig…. help je mee? Stemmen kan hier

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *