Uitgelicht

Lieve medehardlopers

Er moet mij even iets van het hart…..Regelmatig rij of fiets ik in het donker en zie ik hardlopers zonder lampjes en/of reflectiehesjes lopen. Het liefst gehuld in donkere kleding, zodat ze opgaan in de rest van de donkere wereld… Herken jij je in deze omschrijving… lees dan asjeblieft even verder. Herken je je niet in deze omschrijving, je mag doorlezen, maar waarschijnlijk is de volgende tekst al bekend voor je.

Lieve mede hardlopers zonder hesjes en lampjes…. Jullie zijn echt niet te zien! Niet voor fietsers, niet voor scooters en zeker niet voor automobilisten. Vooral bij kruispunten of oversteekplaatsen kan dit voor levensgevaarlijke taferelen zorgen! Een lekkere dooddoener, maar een ongeluk zit in een klein hoekje! En zeg nou zelf ‘ jij wilt toch niet aangereden worden tijdens een lekker hardlooprondje?’

Natuurlijk geven een hesje en een lampje geen garantie dat het niet gebeurt, maar het verkleint de kans dat ze je over het hoofd zien wel aanzienlijk. Je kan tegenwoordig zelfs al voor een paar euro een lampjesarmband bij de action kopen. Wil je iets meer kwaliteit? Dan heb je hele mooie en nog iets zichtbare lampjes bij de hardloopspeciaalzaak. Vaak kan je van deze laatste ook nog de batterij (knoopcel batterij) wisselen. 1x goed afstellen en vaak kan je ze daarna gewoon om je arm schuiven.

Hardloophesjes met reflectie zijn er in meerdere maten en vormen en het is vaak even passen welke jij het lekkerst vindt zitten. Mocht ie gaan verschuiven tijdens het lopen kan je het hesje eventueel vastzetten met startnummermagneetjes (mocht je deze in huis hebben). Bij elke sportwinkel of winkel met sportafdeling zijn ze te koop. En anders natuurlijk bij de hardloop speciaal winkel.

En mocht je dan echt overstag zijn gegaan om als mini kerstboom op pad te gaan. Dan bestaat er zelfs nog een optie in de vorm van een reflectiehesje gecombineerd met lampjes erin.

Dus lieve mede hardlopers….. ook al denk je dat je op een verlicht pad loopt, je bent bijna niet te zien. Dus schaf asjeblieft een hesje en een lampje aan als je in het donker loopt of van plan bent om in het donker te gaan lopen.

Better safe than sorry!

Veel loopplezier

reflectie

5 Comments

 • Ed van Reijswoud schreef:

  Heel goed geschreven Gab.

  Ik zie bij het kralingse bos heel veel mensen die zonder verlichting of reflectie lopen.
  Dit geldt ook voor wielrenners overigens
  Had verleden maand ook bijna iemand op mijn motorkap liggen die zomaar vanuit het donker overstak.
  Ik hou er altijd rekening mee dat er mensen oversteken naar of van uit het bos.

  Mensen laat je zien !!!!!

  Groetjes Ed van Reijswoud

 • Mari Durieux schreef:

  Goed aandachtspunt, het kan niet vaak genoeg gezegd worden!!

 • Berend schreef:

  Inderdaad gistr ook weer 3 zwartgekleedde lopers zonder lampjes op een donker fietspad, maar zoals als geschreven het is geen garantie. Regelmatig als lopende “kerstboom” een (bijna) aanvaring met fietser omdat de telefoon belangrijkerwas dan de tegenliggers 🙂

 • Miranda schreef:

  Zeer goed punt!
  Maar geldt zeker niet voor alleen de hardlopers. Ook voor de personen die in het donker de hond gaan uitlaten, boodschappen gaat doen of een stuk gaan wandelen. Vanavond ook weer een aantal gespot…

 • Jeroen schreef:

  Helemaal eens! Ik verbaas me er soms ook over dat er renners zijn die niks aan zichtbaar doen. En uiteraard geen garantie als je wel met verlichting op aan het hardlopen bent dus wees alert;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *