Throwback Thursday ‘met MR. @loopmaatjes himself’

Ja hoor… daar is die weer… de throwback thursday! Dit keer een verslag over een estafetteloop. En nee niet zo maar 1, maar de estafette van @loopmaatjes die werd gehouden tijdens de loop van Leidsche Rijn. @Loopmaatje, is de grootste online hardloop-community van Nederland en België. Het doel van hun is prestatie/loopjes delen, elkaar motiveren, steunen, samen beleven en vooral genieten van de hardloop passie. Dit kan op Twitter en Facebook of via de website van hun www.loopmaatjes.nl. Veel leesplezier!

Gaby goes Estafette

Een aantal maanden geleden begon eigenlijk de voorpret van deze loop al met het zoeken naar een loopmaatje en het verzinnen van een teamnaam. Het loopmaatje was zo gevonden, namelijk MR. @loopmaatjes himself Marteijn. De naam was een ander verhaal… slapeloze nachten… nee hoor grapje, maar dat duurde wel even een paar dagen.  Uiteindelijk kwam Marteijn met  onze briljante teamnaam.. de ‘RunningRebels’ waren geboren.

En donderdag 29 mei was het dan eindelijk zover… de RunningRebels zouden elkaar  in reallife gaan ontmoeten, want tja.. we kenden elkaar eigenlijk alleen van social media. Eenmaal op het maximapark duurde het niet lang voordat ik MR. @loopmaatjes had gevonden. Hij was namelijk van verre al te spotten met zijn fluorgele jasje en blonde haren. Marteijn had netjes al vooraf ons hesje met startnummer in elkaar geklust en we hadden ook al afgesproken dat hij zou starten en ik zou finishen. Even een teamfoto gemaakt en toen was het wachten op de start. Dit was gelijk een mooie gelegenheid om een hoop andere bekende loopmaatjes te spotten en te spreken. Met het merendeel van de lopers die net als mij 2e loper waren hadden we besloten om onze partners in crime toe te juichen bij de start. Dus even voor 13 uur liepen wij met een grote groep naar de start en daar stonden onze teammaatjes netjes te wachten vlak achter de Toplopers. En “PANG’ dat was het startschot en daar gingen ze. Nu was het zaak om bij het wisselpunt te komen. De enige die wist hoe we daar konden komen was Hugo… dus het was ‘Volg Hugo’. Er was op de site geschreven dat is 1,3km wandelen zou zijn, maar het leken er wel veel meer. Was wel even een mooie gelegenheid om in te lopen. Aangekomen bij het wisselpunt kon ik nog mooi even gebruik maken van de dixi en genieten van de beats van DJ Kes.

Gaby goes EstafetteAl vrij snel kwamen de TOPlopers voorbij en kwam ook de eerste estafetteloper in het zicht. Met hoge snelheid werd het hesje gewisseld en ging zijn teammaatje verder. Daarna volgde er nog een aantal en ja hoor… daar kwam Marteijn aan. Jeetje wat was hij snel!!!!  Plastic tas aan de kant en meehobbelen maar, Marteijn trok al lopend zijn hesje uit, samen de wisselstreep over en hoppa ik moest nu mijn kunsten vertonen. Het hesje aandoen bleek nog een hele kunst, aangezien bij mijn eerste poging mijn hoofd en arm in hetzelfde gat had gestoken. Maar ja wat wil je als je al rennend een hesje probeert aan te doen, gelukkig zat die vrij snel daarna wel goed en kon ik op volle snelheid door. De eerste km was veels te snel gegaan merkte ik bij km 2 dus toen heb ik het tempo er iets afgegooid (mijn benen wilde ook niet sneller, waren nog moe van de avond ervoor van mijn PR op de 10km bij de Alkmaar city run). Oké dit tempo ging aardig, nu dit proberen vast te houden. Dat tempo vasthouden ging aardig, hoewel  er toch ook wel iets verval in zat. Her en der langs de kant stonden buurtbewoners ons aan te moedigen en dat gaf elke keer wel weer een beetje energie. Snel ergens een bekertje water erin gegooid en shit… daar was de eerste estafetteloper die mijn inhaalde…. Nu proberen om de andere estafettelopers voor te blijven. Dat was mijn missie, estafettelopers voorblijven en zo snel mogelijk finishen. De km’s leken ondanks het hoge tempo voorbij te kruipen, jeetje wat had ik het zwaar, maar ik gaf niet op. En toen zag ik ineens de auto van Dj Kes en wist ik… het is niet ver meer. Het stuk wat ik eerder die dag had gewandeld moest ik nog rennen en dan zou ik er zijn. Ondertussen werd ik nog aangemoedigd door 2 andere lopers die blijkbaar zagen dat ik het zwaar had en jaaaa daar was de finish. Ik kon het in de verte al zien en ik zag Marteijn al het parcours op sprinten om zich bij mij te voegen. En daar gingen we… in 1:06:37 uur gezamenlijk over finish. De finishfoto zal dit keer geen plaatje zijn want ik was KAPOT! En ik dacht yes.. ik ben binnen… waar is de prullenbak… ik moet kotsen. Gelukkig zakte dit gevoel snel en kreeg ik 2 medailles uitgereikt, 1 voor mij en 1 voor mijn partner in crime! Mijn deel ging in 35:21 en Marteijn zijn deel in 31:16. Mijn gemiddelde snelheid was nog sneller dan de avond ervoor dus daar was ik best wel trots op (het parcours was 2,5km korter, maar toch).

Gaby goes Estafette

Het was vrij koud dus nadat de groepsfoto was gemaakt, de diverse huldigingen waren geweest was het tijd om het terrein te verlaten. Nadat ik afscheid had genomen van Marteijn en mijn inmiddels goede loopvrienden gingen Nicky en ik met de verwarming op 10 richting huis. Eenmaal thuis de gegevens geüpload naar Garmin… en wat bleek… Ik had vandaag ook nog eens een PR gelopen op de km (mijn eerste 5km van de gelopen 7,85km) . Echt supergaaf dat ik dus gewoon in 2 dagen tijd mijn 5km en 10km tijd heb aangescherpt, dubbelfeest! En team RunningRebels is wat mij betreft volgend jaar weer van de partij! Tot volgend jaar!!

Helaas is het estafette onderdeel bij de loop van Leidsche Rijn van 2o15 geschrapt, maar ik weet zeker dat team RunningRebels nog een keer ergens anders aan de start zal staan. Heb jij ook wel eens meegedaan aan een estafetteloop?

Gaby goes Estafette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *