Throwback Thursday ‘ De N201 Run 14-12-2013’

Gistermiddag tijdens mijn hardlooptraining moest ik ineens terugdenken aan de N201 run afgelopen jaar in december. Ik liep daar net als gister ook in de ijzige kou en omdat het donker was ook met lichtjes. Gister werd ik zelfs nog tijdens het lopen ‘ de lichtjesmevrouw’ genoemd door een mevrouw die samen met haar dochtertje de hond aan het uitlaten was. De N201 run was echter een eenmalige run en mijn trainingen zijn hopelijk nog voor heel lang! Ben je benieuwd naar het verslag over deze eenmalige run… lees dan snel verder. Veel leesplezier!

Enige tijd geleden heb ik mij samen met mijn vaste loopmaatje Hans ingeschreven voor de N201 Run. Hierbij waren meerdere loopmogelijkheden, overdag (10 km &15km) en ’s avonds (5km & 10km). Wij hadden besloten om de 10km night edition te doen. Gedurende het wachten op 14 december schreven nog 2 vrienden (Richard en Sigita) van ons zich in, voor de 10km avondeditie dus het zou weer een mooi feestje worden.

En toen was het zover, 14 december! Overdag waren ook al 2 ‘wedstrijden’ en kreeg ik via twitter al diverse positieve berichten te lezen over een goede organisatie, mooie tent en een lekker parcours. Ik kon daardoor haast niet wachten om te gaan, maar ja.. wij zouden pas om 20.30 uur starten dus ik moest nog even een paar uurtjes wachten. Om 18:00 uur stond Hans voor de deur om samen met mij naar Aalsmeer te vertrekken. Daar eenmaal aangekomen mochten we parkeren bij Flora Holland (de veiling) en werden we per grote touringcars naar het terrein gebracht. Prima service! Bij het terrein eerst de startnummers opgehaald en even rondgekeken in de mooie grote tent. Daar stond al gezellig een live-bandje te spelen en kwamen ondertussen de lopers van de 5km nightrun over de finish. Dat zag er toch best gaaf uit!

Na Sigita (en supporter Martin) en Richard (en supporter Jacqueline) te hebben gevonden, was het tijd om even om te kleden en richting de warming-up te gaan. Door de drukte bij de pendelbussen was de start en dus ook de warming-up met een kwartier uitgesteld. De warming-up werd verzorgd door rapper Brainpower en DJ TLM. Laten we hier maar niet teveel woorden over zeggen, maar mijn armen waren in ieder geval warm 😉 en ach…ze deden hun best.  Daarna mochten we richting de startvakken. Ja je leest het goed, startvakken… Er zouden 3 startvakken zijn en wij zouden met zijn vieren starten in startvak 3. Iedereen ging al wandelend en later licht dribbelend de tent uit, op naar de start. Maar wat duurde het lang voordat ik een startvak zag. Op een gegeven moment begon iedereen ‘gas’ te geven en wat bleek… we waren dus al gestart. Ik heb dus nooit een startvak gezien. Dat is toch anders aan een loop beginnen als dat je vooraf had bedacht. Dus hop de Garmin aan en samen met Hans in een lekker tempo de route gaan volgen. We hadden vooraf al afgesproken rustig aan te doen, ik zoiezo vanwege mijn herstel van mijn kuitblessure en omdat we de 21e HM van Linschoten op het programma hebben staan.

Wat een heerlijk glad asfalt!! Weer eens wat anders dan de stoeptegels of het fietspad met bulten en kuilen. Al genietend van het heerlijke asfalt doken we al vrij snel de waterwolftunnel in. Hier was helaas niet zo’n mooi tunnelsfeertje als bij de Dam tot dam, maar ze hadden wel hun best gedaan met laserlicht en een rookmachine. De tunnel uit en ‘vroem’ daar ging een vliegtuig vlak over ons heen. Want ja, je zit daar natuurlijk vlakbij Schiphol en wat is dat toch een mooi gezicht , al die lampjes. En hop daar gingen we door in rustig tempo, met een fikse koude tegenwind langs een waterpost met hele gave afvalbakken (soort van voetbal doeltjes op de bak om te kunnen scoren) op naar het keerpunt. Na het keerpunt weer terug naar de waterwolf tunnel. In de tunnel nog meerdere keren door een fotograaf gefotografeerd, maar deze foto’s heb ik helaas nooit ergens gezien. De tunnel weer uit vanaf deze kant, viel erg tegen. Ik dacht nu toch wel wat gewend te zijn na de heuvels in Zwitserland en de bruggenloop, maar ik had hier toch best moeite mee. Maar ja eenmaal de tunnel uit was het alleen nog maar een vlakke weg richting de finish. Nog steeds genietend van de medelopers (vaak volgehangen met kerstverlichting) waren we op weg naar het laatste keerpunt. Na het keerpunt weer die koude tegenwind, brrr, maar goed… het was nu echt nog maar een klein stukje tot aan de finish. En ach, de finish was in een tent, dus nog even doorbikkelen. Hans en ik hebben nog een heel klein beetje gas gegeven richting de finish en gingen hand in hand met de armen omhoog de finish over! Hoppa deze hadden we ook weer in the pocket!

Na de finish kregen we een gave medaille, beker water en een mooie handdoek en was het wachten op de andere. Eerst even onze supporters opgezocht en vrij snel daarna voegden Sigita en Richard zich weer bij ons. Ter afsluiting allemaal een lekker mini-marsje en een drankje en toen weer met de pendelbussen terug naar Flora Holland. Ondertussen kwam de officiële tijd binnen, 54:01… mijn langzaamste 10km ooit, maar ik ben niet ontevreden! Ben juist blij dat ik hem lekker heb uit kunnen lopen en dat ik heb kunnen genieten van deze eenmalige race. Op naar de volgende loop! De Q-Santarun in de winterefteling a.s. donderdag!

Heb jij ook wel eens een eenmalige loop gedaan? Zo ja, welke was dat? En wat vond je ervan? Ben benieuwd naar jou verhaal!

N201 run

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *