Throwback thursday ‘Bruggenloop Rotterdam 2013’

Het is alweer donderdag dus dat betekent terugblikken….  Aangezien we over 1,5e week de decembermaand alweer ingaan, leek het mij een leuk idee om een verslag van een mooie loop van vorig jaar december te plaatsen. Ik liep vorig jaar de bruggenloop in Rotterdam voor het eerst en schreef er een mooi verslag over voor de website van loopmaatjes. Dit jaar staat deze loop ook weer op het programma, maar dit keer loop ik hem samen met 5 andere dames als het mooie vrouwen team van Losse Veter. Veel leesplezier!

Together we beat the Bridges

Een aantal maanden geleden had ik mij, samen met Sigita (een goeie vriendin), ingeschreven om de bruggenloop in Rotterdam te gaan doen. Voor ons beiden de eerste keer dat we deze ‘befaamde’ loop zouden gaan doen en we hadden er beiden al veel zin in.

De laatste 3 weken waren nog spannend omdat ik een vervelende overbelasting had van mijn kuitspier en het nog maar de vraag was of ik mee kon doen. Met man en macht is er aan gewerkt om mij klaar te stomen en uiteindelijk kreeg ik groen licht van mijn fysiotherapeut. Ook Sigita had wat blessureproblemen dus voor beiden was de voorbereiding niet helemaal top. Maar we mochten in ieder geval allebei van start, dus alleen dat, was al een groot feest.

En gister was het dan eindelijk zover! De dag van de bruggenloop was aangebroken!
Na enigszins een rare route van de navigatie kwamen we aan bij het feyenoordstadion ‘de Kuip’. Daar zou de start en finish zijn. Wij waren er redelijk vroeg en konden nog mooi even overal rondkijken. Nadat we met de kerstman op de foto waren geweest, het zilveren kruis lampje en mijn loopshirt opgehaald hadden konden we lekker de kuip in. In het stadion zelf stond gezellige kerstmuziek aan en heb ik even mijn ogen uitgekeken. Ik was hier nog nooit geweest, dus altijd leuk om zoiets even van binnen te kunnen zien. Hierna de lekkere warme bar in, waar we samen met Sigita haar man hebben gewacht op vrienden van Sigita. Ondertussen werd het steeds drukker en begon de sfeer steeds gezelliger te worden.

Gaby runs the worldOm 15.00 uur begon de warming-up, deze werd gedaan door 3 meiden in kerstvrouwenpakjes en was stiekem best pittig. Mijn benen waren na deze warming-up al moe en ik moest toen nog aan de 15km beginnen. Na deze warming-up gingen Sigita en ik op naar startvak C. In het startvak wilde natuurlijk iedereen zoveel mogelijk vooraan staan, maar dat maakte voor Sigita en mij niet uit. Wij gingen dit keer niet voor een snelle tijd, maar voor ons beiden was het doel om deze 15km uit te lopen.

Na een tijdje klonk het startschot en ongeveer 6 minuten later gingen wij hand in hand de startstreep over. Hierna hebben we allebei ons eigen tempo opgepakt en snelde ik iets vooruit. Ik vond het in het begin lastig om een lekker tempo te pakken te krijgen, want ik moest toch nog wel vaak op mijn rem staan, ondanks dat ik niet te snel mocht starten van mijn fysiotherapeut. Het plan was namelijk om de eerste paar km’s rustig aan te starten en daarna langzaam aan te gaan versnellen. Al vrij snel na de start kwam de eerste brug, het Varkenoordse Viaduct, deze stelde weinig voor. Maar goed one down, four to go. Mijn kuit voelde de eerste 2km’s wat stijf, maar toen die eenmaal goed warm was had ik er geen last meer van. Hierna op naar Erasmusbrug, bridge number two! Deze was ook goed te doen, stiekem wist ik dit al, want ik had op deze al eerder gelopen tijdens sightjogging Rotterdam. Na de brug, rechtsaf, langs het gekleurde marathonbeeld de nieuw Leuvenbrug over. Hoppa dat was brug nummer 3 al. Langzaamaan mijn tempo wat opgevoerd en samen met heel veel lopers op naar brug nummer 4, de Boerengatbrug. Langs de route was nog best veel publiek en het weer was heerlijk! Weinig wind, lekkere temperatuur en bij de start zelfs een zonnetje. De boerengatbrug was de start van de welbekende maasboulevard, deze hierna helemaal uitgelopen en op naar de ‘beruchte’ van Brienenoordbrug. In de verte doemde deze al op en vlak ervoor nog even een heerlijk fris watertje gepakt bij de drukke drankpost. Here we go brug nummer 5! Ik kon de brug op nog steeds het tempo vasthouden en ik kon daardoor menig ander loper inhalen. En zeg nou zelf, dat geeft stiekem toch best een kick. De brug op viel mij alles mee en ik kon zelfs genieten van het prachtige uitzicht en de supermooie zonsondergang. De brug af ging in volle vaart en zelfs mijn kuit protesteerde hierbij niet, en ohhh wat voelde dat goed! Hierna een viaduct onderdoor waar een sambaband heerlijke swingende muziek aan het maken was. Lekker hoor die energie! Op naar de laatste 4km. Nog steeds genietend van het prachtige kleurenspel in de lucht riep ik hardop ‘wat een mooie lucht zeg’, waarop ik meteen naast mij hoorde ‘als je daar nog van kan genieten kan je best wel een stapje harder lopen’. Maar even uitgelegd aan deze meneer dat dit niet mocht vanwege een blessure, maar dat het inderdaad klopte dat ik nog ‘genoeg energie’ over had. Hierna werd het opletten geblazen want bij het 14km punt zou een bekende van mij staan en ja hoor, daar stond Ton. Deze even toegeschreeuwd en hij mij, best leuk als je een bekende ziet staan. Na dat punt dacht ik, ik ben er nu bijna en mijn kuit voelt goed ‘ik gooi er nog een versnelling bovenop’ en yes daar ging ik! Op naar de finish! 300m voor de finish kwam ik nog een bekende tegen en heb ik nog iets verder het gas ingetrapt en hoppa uiteindelijk finishte ik in 1:22:57! Hierna een dikke vette glimlach op mijn gezicht die er nog heel de avond op gezeten heeft.

Na de finish mocht ik mijn mooie kerstboom-medaille laten graveren (dit had ik met een quiz gewonnen) en kwam ik nog menig bekende tegen. Hierna weer heerlijk het warme stadion in, op naar de plek waar we hadden afgesproken, op naar de man en vrienden van Sigita en kijken of Sigita al binnen was. En ja hoor daar zat ze, met een glimlach van oor tot oor! Zij was gefinisht in 1:30:12. Beiden dik tevreden met onze prestatie!

Het was een mooie dag, heerlijk loopweer, mooie loop, leuk publiek en goeie organisatie! Ik zet deze loop voor volgend jaar zeker weten op de agenda! Bruggenloop Rotterdam, tot volgend jaar!

Wie van jullie ga ik op zondag 7 december zien bij de bruggenloop?

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *