Run Baby Run

De afgelopen weken zagen jullie hem al een paar keer voorbij komen op een aantal foto’s van mij, het boek ‘Run Baby Run’ van Nydia van Voorthuizen Hans Nijenhuis. Ik was bij de boekpresentatie aanwezig, kreeg lieve berichtjes van Nydia en Hans in het boek geschreven en inmiddels heb ik hem uit. Het duurde even, want ik lees niet zo heel snel, maar inmiddels dus uit en wil ik er toch mijn mening over geven. 1 ding kan ik je vast verklappen……. i loved it! Het hoe en waarom, lees je hieronder. Veel leesplezier 😉

IMG_9955

Oké even voor diegene die niet weten waar ik het over heb en voor wie ik dus een beetje abracadabra praat op dit moment…een kleine samenvatting. Run baby run gaat over Hans en Nydia, allebei zijn ze op hun eigen manier ‘fanatieke’ hardlopers, maar staan allebei totaal anders in het leven. Toch hebben ze een aantal overeenkomsten en 1 daarvan is dat ze allebei gaan mee doen aan de marathon van Berlijn. Ze sluiten een weddenschap af voor deze marathon en nemen je gedurende de gehele reis (de hele trainingsperiode naar Berlijn toe, maar natuurlijk ook de marathon zelf) mee met al hun belevenissen. En nee het gaat niet alleen over het hardlopen. Maar ook over alles wat eromheen gebeurde. Want wat voor impact heeft het trainen voor en marathon op jezelf, maar ook op je omgeving.

Het boek leest heel fijn weg, staat vol met grappige tekeningetjes en leuke tips. Van muziekjes voor de ideale pasfrequentie tot aan receptjes. Daarnaast gaat het dus niet alleen over het hardlopen zelf, maar gunnen Nydia en Hans jou een kijkje in hun leven. En ik kan je vast verklappen… ze hebben het allebei niet makkelijk gehad op de weg naar Berlijn en ik kan mij voorstellen dat het hardlopen een hele fijne uitlaatklep voor ze was.

Ik heb meerdere malen keihard zitten lachen terwijl ik het boek zat te lezen en collega’s stukjes voorgelezen. Vooral omdat ik er heel veel herkenning in kon vinden. Wat ik vooral ook heel erg tof vind aan het boek is dat ze de route vorig jaar hebben bewandeld die ik dit jaar ga bewandelen. Nou ja natuurlijk niet alles, maar in ieder geval ook de route van de Berlijn marathon. Maar ook als je niet de marathon van Berlijn gaat lopen, of überhaupt een marathon van plan bent om te gaan lopen, of überhaupt niet loopt (maar wel een hardloper beter wilt begrijpen)… doe jezelf een plezier, koop het boek en ga het lezen! Het is het echt waard! En nee dit zeg ik niet omdat ik aandelen in dit boek heb (want die heb ik niet), maar puur omdat het echt een geweldig leuk boek is! En dus ook leuk te lezen voor niet-hardlopers 😉

Lieve Hans en Nydia, jullie boek is voor mij een soort van hardloopbijbel geworden. Ik vond het heerlijk om te lezen en wow wat hebben jullie beide veel meegemaakt het afgelopen jaar! En wat hebben jullie het beiden prachtig afgesloten in Berlijn. Hans bedankt voor jou blik op mijn professie (IC verpleegkundige) en Nydia, wat ben jij een supertof wijf! Bedankt voor het delen van jullie belevenissen en uhhhh … wanneer komt deel 2?

Run Baby Run is te koop voor €19,95 bij onder andere Bol.com en bij de diverse boekenwinkels. IMG_7882

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *