Wat nu?? Tijd voor nieuwe doelen!

Waar ik in mijn vorige blog nog zei dat ik eerst goed ging herstellen van de marathon, moest ik 2 dagen later tijdens het hardlopen wandelend naar huis. Potjandorie… was ik net weer lekker bezig, zit ik weer op de ‘bank’. Maar hoe zit dat nou met mijn doelen? En wat zijn eigenlijk mijn doelen? Tijd voor de beloofde ‘en wat nu’ blog.

565C2D26-03DF-45DF-B90F-8EEB04C9BA80

Allereerst… ik had het nog niet koud online gezet dat ik weer lekker aan het hardlopen was en shit… pijn aan mijn knie. Jep, hetzelfde probleem waardoor ik eerder dit jaar genoodzaakt was om een flinke stap terug te doen. Gelukkig ben ik er wederom snel bij en kan ik dit keer volgens de fysio sneller opbouwen, dus fingers crossed. Maar hoe het dit keer er weer ingeslopen is? Dat is nog de vraag. Toch te snel weer teveel willen na de marathon? Te weinig core oefeningen de laatste tijd? Wel heb ik toevallig vorige week vrijdag een loopanalyse laten doen waar een mogelijke verklaring uitkwam (over de loopanalyse in een andere blog meer) en ik heb wat punten wat hopelijk het in de toekomst zal voorkomen.

37EEE325-D830-4ABC-B8B4-A8B5BC0AB69E

Maar goed… nu het doel. Natuurlijk wil ik heeeeeeeel graag een 6 star finisher worden en dus nog 3 marathon majors lopen. Dit zijn Chicago, Tokio en Londen, maar voorlopig zullen deze 3 nog niet gelopen gaan worden. Buiten dat het best prijzige marathontripjes zijn en ik helaas geen sponsor hiervoor heb, durf ik even geen plannen te maken voor buitenlandse marathons. Zoals eerder vermeld is er een kinderwens voor mij en Nicky en weten we natuurlijk niet A of we ooit kinderen mogen/kunnen krijgen en B hoe snel dit zal gaan. Natuurlijk heb ik zat van voorbeelden gezien van dames die zwanger een marathon hebben gelopen, maar ik kan niet in de toekomst kijken weet dus niet hoe mijn lijf er op zou reageren mocht ik ooit zwanger worden. Ik durf het dus nog even niet aan om mee te doen met lotingen voor bijvoorbeeld een Londen marathon. Maar ja… ga ik nu mijzelf alle marathons ontzeggen?

22CA7EB1-BE2E-4413-831C-09665F25C155

Natuurlijk niet! Alleen hou ik het voorlopig alleen even bij de marathons in Nederland. Ik heb nog een lijst die lang genoeg is met marathons die ik in Nederland graag nog zou willen lopen, dus voorlopig kan ik nog vooruit 😉 . Daarnaast heb ik ook nog wat andere afstanden waar ik graag nog wat van mijn tijd af zou willen halen, dus genoeg moois nog om voor te trainen.

Maar ik hoor je nu denken ‘Gaby, wat is je plan? Vertel het nou’. Vorig jaar was ik in de zomer doelloos en belandde ik in een enorme hardloopdip. Die dip heeft mij best goede dingen gebracht, maar voor dit jaar ga ik het anders doen! Ik wil geen dip en door de  marathon van Boston, waar ik boven verwachting gemakkelijk een P.R. liep ben ik ervan overtuigd dat er nog meer in zit op deze afstand. Natuurlijk moet alles kloppen op zo’n dag, om een P.R. te lopen maar toch wil ik er vol voor gaan. Dus tralalalala het doel wordt –> Een P.R. tijdens de marathon van Amsterdam op zondag 20 Oktober. Een tijd durf ik nog niet te noemen, dat komt gaandeweg het trainen wel.

IMG_3203

Op de weg naar Amsterdam naar toe wil ik graag mijn tijd op de 10EM verbeteren en dit ga ik doen bij de Tilburg ten miles op 1 September. Mijn huidige P.R. op deze afstand heb ik gelopen tijdens de dam tot damloop in 2014. Dat is 5 jaar geleden, tijd voor een hap eruit! Waarom dan niet tijdens de damloop zelf?? Omdat ik dan net een paar dagen terug ben van vakantie en ik van mijzelf weet dat ik dan altijd weer even op gang moet komen, ook al loop ik tijdens de vakantie gewoon door. Natuurlijk staat dit wel als back-up als het in Tilburg op de een of andere manier niet lukt.

Genoeg mooie plannen en doelen dus lijkt mij zo. Natuurlijk is het altijd onder voorbehoud van blessures of andere dingen, maar goed… ik heb in ieder geval weer iets om naar toe te trainen. Maar eerst… herstellen van mijn kleine knieblessure. En de weekoverzichten? Die komen wel weer, maar nu eerst nog even wat meer losse blogs. Als ik weer echt echt ga trainen, komen de weekoverzichten ook weer :-), Deal?

51ED5F2D-BB19-443B-BE88-C89835DE2C3F

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *