Nog 55 dagen

En ik ben weer ruim 60km (61,47km om precies te zijn) dichterbij de marathon van New York…. Ik ben de maand September alweer goed begonnen. Deze week liep ik 2 evenementen… ohwneee correctie eigenlijk 3…of uhhh toch 4? Nou ja ik liep hard en dat ging best aardig volgens planning… hierbij een ‘korte’ samenvatting van de afgelopen trainingsweek.

Op maandag had ik een rustdag en schreef ik het overzicht van de maand augustus… niet gelopen, maar toch wel met hardlopen bezig geweest 😉

Dinsdag 1 september stond er 12 kilometer op de planning van het schema van Henny. Maar dit liep even anders… Met de Runner’s world hardloopblog van het jaar verkiezing zouden we een stukje gaan hardlopen, maar ik wist niet hoeveel kilometer dit zou zijn. Uiteindelijk werden dit er maar 2. Maar wel 2 megagave kilometers onder leiding van Susan Kuijken! Ja DE Susan Kuijken (zij werd 8e op de 5km tijdens het WK atletiek 1,5e week geleden). Andrea en ik zouden ook tijdens deze avond onze geheime missie gaan uitvoeren, maar doordat de avond iets langer was dan dat ik dacht konden wij de helft maar uitvoeren. De rest van onze geheime missie heb ik de dag erna tijdens de baantraining een dag later uitgevoerd.

IMG_6851

Woensdag had ik dus baantraining op het programma staan. Normaal volg ik de training van trainer Ruud, maar dit keer had ik het verzoek van Henny gekregen om even een andere training te volgen. Dit had met de rest van de week te maken, dus oké… Het inlopen en de ‘huppeloefeningen’ met de door mij o zo geliefde speedladder (AHUM) deed ik gezellig met de groep mee, maar de kern van de training verruilde ik voor 10x 400 meters in een rap tempo. De relatief korte rustperiodes van 200m er tussen, maakte het iets zwaarder, maar eigenlijk voelde de training verder best goed. Wel heel gek om ineens dan je eigen programma te lopen ipv met de groep. Ik kwam uiteindelijk op 10 kilometer uit en dat was eigenlijk zelfs net iets teveel voor de geheime missie van mij en Andrea.

Ik hoor je nu denken, ‘jaaaaa maaaaaarrr wat is die geheime missie dan???’. Met 9,75km zou ik eigenlijk al genoeg gelopen hebben… 9,3/4e km… gaat er bij mijn vaste blog lezers nu misschien een lampje branden??? Oké nog een kleine hint… Harry Potter. Misschien dat je het nu weet…, zo niet… maakt niet… Andrea en ik deden allebei mee aan de virtuele ‘ Perron 9 3/4e run jaar 2’ run. (Mocht je de eerdere blog hierover gemist hebben…. Klik dan ‘hier’ om deze terug te lezen.)

Andrea en ik moesten dus 9,75km hardlopen om deze te behalen. Het originele plan was om deze afstand op 1 september te gaan lopen (de dag dat de trein naar Zweinstein vertrekt), maar uiteindelijk kwamen we die dag maar tot 2km. We hadden wel onze startnummers en attributen mee, dus knotsgekke foto’s konden er iig wel gemaakt worden.

IMG_6846IMG_6849

 

Met de grootste lol besproken we plan B en dat was dus de afstand de dag erna lopen (voor mij dan, Andrea had op voorhand al een keer plan B gelopen 😉 ). De missie was helemaal geslaagd toen we 2 dagen later op het instagram account van de Hogwarts Running Club zagen dat mijn post van de baantraining (die met de foto van Andrea en mij) gerepost was… Hoppa… Die run was ook compleet. Nu wachten op de prachtige medaille.

IMG_6872

Donderdag stond er een loslooprondje van 5km op duurlooptempo met een paar strides (korte soepele versnellingen over 100m) op het programma. Ik kon merken dat ik de avond ervoor toch wel wat rappe tijden had gelopen en dat mijn benen een beetje moe en stram waren. Maar gaandeweg de loop werden de benen wel soepeler en ‘s avonds kon ik de benen verder loswandelen tijdens de avonddienst.

IMG_6898

Vrijdag… RACEDAY! Deze dag stond de Leiden Ladiesrun op het programma, ik was de dag verder vrij en kon dus heerlijk uitslapen en rustig opstarten… om 19:30 uur zou de start zijn dus in de middag at ik gezellig verse pannenkoeken samen met mijn moeder. Zij ging de 5km lopen en had er net zoveel zin in als ik. De gehele dag apjes over en meer met mijn collega’s die hem ook gingen lopen en om 19:30 uur klonk het startschot van deze loop. 10km knallen was het doel. Vooraf door Henny al gewaarschuwd dat ik niet moest rekenen op een P.R., want door de marathon trainingen was ik wel iets van mijn snelheid verloren. Korte samenvatting van de loop… Nat, veel wind en inderdaad geen P.R. maar wel naar huis met een enorm goed gevulde goodybag. Het uitgebreide verslag over deze loop moet ik nog schrijven en probeer ik aankomende week te plaatsten.

IMG_6929

Zaterdag moest ik alweer vroeg op om te werken en was het eigenlijk nog best druk. Door de korte onrustige nacht was ik ook best wel moe en keek ik uit naar mijn vrije middag en avond. Lekker douchen pyjama aan bankhangen, tv kijken en op tijd mijn bedje in. een Rustdag…. Totdat ik mij ineens bedacht dat ik even naar het schema voor de zondag wilde kijken….huh wat staat daar op zaterdag… 4 kilometer hersteltraining…. Ohwja… oeps bijna vergeten… hmmmm eigenlijk geen zin om naar buiten te gaan voor 4 kilometer, maar goed… het zal wel ergens goed voor zijn, dus ik kleedde mij om en stapte naar buiten. Brrrrrr frisjes… snel weer terug naar binnen om mijn jasje te pakken. De eerste 3 kilometer moest ik op gang komen en toen ik lekker op gang was en warm begon te worden moest ik alweer stoppen. Jammer, maar goed… de rest van de planning ging gewoon door… Heerlijk even languit op de bank naar het nieuwe programma Dance Dance Dance gekeken. En wat een tof programma is dat zeg! En wat krijg ik zin om weer op dansles te gaan als ik dat zie, maar goed… voorlopig hou ik het maar even bij het hardlopen want daar heb ik het al druk genoeg mee ;-).

IMG_6987

Vandaag stond er de 30 van Amsterdam Noord op het programma. Een gezellige en goed georganiseerde loop door schatige dorpjes aan de noordkant van Amsterdam. Het werd een mooie progressieve duurloop met wederom veel wind wat resulteerde in een prima eindtijd van 2:41:57 uur. En je raadt het al… het uitgebreide verslag van deze loop komt ergens aankomende week online 😉

IMG_7029

Als toetje van deze week kreeg ik mooie woorden over afgelopen week van trainer Henny over de app. Helemaal blij en vol goede moed op naar de nieuwe trainingsweek! Nog maar 55 dagen te gaan om keihard te trainen en mijn ‘huiswerk’ te doen….. Whaaaaa nog maar 55 dagen…

11990399_10206493216441630_689863753413816758_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *