Hardlopen…, maar nu even niet

Potverdrie… het ging net zo lekker en nu dit weer.CC0784

Na de training van afgelopen vrijdag kreeg ik een beetje pijn aan mijn knie, maar zakte weer weg. Iedereen heeft wel eens last van een pijntje her en der (of ben ik de enige die dat wel eens heeft 😉 ), maar vaak is dat dan van korte duur. Zondag ging ik vol goede moed op pad en merkte ik gaandeweg dat ik toch weer mijn knie begon te voelen, hmmm dat is gek dacht ik terwijl ik aan het lopen was. Het voelde namelijk of ik keihard mijn knie de dag ervoor had gestoten en nu met een ‘beurse’ knie aan het lopen was. Met elke buiging een herinnering eraan. Ik maakte mijn loop af, die overigens verder echt heerlijk ging, maar nam mij voor om op maandag maar even mijn training te skippen. Het was toch een korte, maar snelle training en ik had 3,5 uur geslapen door de nachtdienst, dus ik dacht … nu even niet. Dan liever morgen gewoon mijn duurloop kunnen doen ivm de kilometers richting Dusseldorf.

VMO

Gister stond ik op en voelde ik nog heel in de verte mijn knie, ik stelde mijn doel van 28 kilometer al een beetje bij en zorgde dat ik een route liep waar ik ik A opgehaald kon worden door mijn moeder en B makkelijk een korter rondje ervan kon maken. De eerste kilometer had ik nergens last, maar daarna begon het toenemend wat gevoeliger te worden. Hmmm ik heb van het verleden inmiddels wel geleerd en besloot daarom bij 3,3 km (na een enorm gevecht in mijn hoofd) toch om te draaien en terug te hobbelen naar huis. Potverdorie!
IMG_3135
Mijn knie was verder niet warm/rood of gezwollen, maar ik legde er voor de zekerheid toch maar een plak ijs op. Ik twijfelde toen al een beetje met de gedachte of ik wel/niet de fysio zou bellen, maar dacht ik wacht nog even af hoe het verder loopt. In de avond bleef ik het voelen en het eerste wat ik dacht toen ik wakker werd… toch maar de fysio bellen…

Een paar uur later zat ik te wachten in de gang, want gelukkig kon ik vandaag al terecht. IMG_3183

Na een uitgebreid onderzoek, waarbij ook naar een (al paar weken, oeps) gevoelige plek onder mijn voet gekeken werd (zit aan hetzelfde been, dus dat heeft mogelijk ook invloed) zit ik nu thuis met een getapte onderkant van mijn voet, opgelegde hardlooprust en een afspraak voor een echo van mijn knie en voet maandag. Even kijken wat een paar dagen rust doet. Wel mag ik alternatief bewegen en moet ik squats en lunges doen, mits het geen stekende pijn veroorzaakt. En mocht ik het echt niet meer uithouden qua hardlopen mag ik blokjes van 2 minuten doen, maar ik ken mijzelf een beetje… dan kan ik het beter geloof ik maar niet doen.IMG_3185

Mogelijk dat ik door de plek onder mijn voet iets anders ben gaan lopen waardoor nu de banden van mijn knie net iets meer/anders belast worden en daardoor klachten geven. Of ik ben onderbewust vrijdag met de training toch ergens een beetje uitgegleden waardoor mijn knie een kleine klap heeft gehad. Ik kan het mij iig niet herinneren en ook niet dat ik hem eventueel ergens keihard aan de binnenzijde tegenaan heb gestoten.

Het wordt dus vervolgd…, maar de aankomende dagen dus even geen gezellige hardloopfoto’s van mij, maar iig wat andere sportieve foto’s ;-). En hoe lang het gaat duren, geen idee…. we gaan het zien. De fysio zei in ieder geval, het komt goed… dus daar vertrouwen we op!

To be continued

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *