Enjoy the distance

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag ‘Gaby, hoe is het nu met je?’ De laatste blog is ook alweer van een paar weken geleden en in de tussentijd is er toch best wel wat gebeurd… of toch niet? Tijd voor een update!

IMG_4806

Laat ik maar eerst met de deur in huis vallen, er is eigenlijk nog steeds niet bekend wat het is en wat het is geweest. En ik heb ook zo’n vermoeden dat dat ook nooit meer bekend gaat worden. Er zijn meerdere opties wat het geweest zou kunnen zijn variërend van een virus tot aan overtraind. Maar goed… we gaan het waarschijnlijk nooit weten, maar wat ik wel weet is dat het steeds een beetje beter gaat. En daar ben ik heeeeeeeel blij mee! Er zit een stijgende lijn, heel af en toe een klein dipje, maar goed dat hoort er helaas bij. Zijn er dan helemaal geen onderzoeken meer geweest?? Jawel!

Ik heb nog een inspanningstest bij de sportarts gehad om uit te sluiten dat er iets met mijn hart en longen aan de hand is. Gelukkig kwam hier niet veel bijzonders uit. Het enige is dat mijn hartslag op dit moment bij geringe inspanning erg snel stijgt en maar langzaam daalt als de inspanning klaar is. En het duizelige en wit wegtrekken kan komen doordat mogelijk mijn bloeddruk te snel zakt na inspanning. Dit kan ik proberen te voorkomen door een cooling down te doen. Zoals ik al schreef, niet heel veel bijzonders dus en ik mag lekker door met het opbouwen van het sporten. Wel onder 1 voorwaarde, dat ik heeeeeeeeeel goed naar mijn lijf luister en niet te veel eisen aan mijzelf stel op dit moment. En dat is natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd ;-).

IMG_4785

Omdat het nu beter gaat en de meest erge dingen wel zijn uitgesloten heb ik besloten om het dan ook voorlopig maar zo te laten. Mocht er ergens weer een enorme kink in de kabel komen zal ik zeker weer aan de bel trekken bij de huisarts (maar ja, of dat bij mijn nog huidige huisarts echt zin heeft vraag ik mij af) en om verder onderzoek eisen.

En nu?

Stapje voor stapje gaat het dus een beetje beter en krijg ik steeds meer energie. Maar daar zit ook een valkuil, want  meer energie = meer doen. En tja, die balans… dat vind ik soms nog lastig. Doe ik teveel moet ik daar gelijk voor boeten en lig ik daarna plat. Het is dus nog een beetje aftastten wat wel gaat en wat nog niet gaat. Ook op werk probeer ik langzaam de uren weer uit te breiden en dat voelt goed. Ik probeer op steeds meer fronten alles op te pakken, maar bouw dus ook nog steeds heel veel rust in. Zo sport ik eigenlijk niet op de dagen dat ik werk en als ik sport is het (voor mijn doen) nog heel minimaal.

IMG_4811
Het sporten breid ik wel langzaam steeds meer uit. Het hardlopen gaat steeds beter en inmiddels loop ik alweer rondjes van ongeveer 5-6 kilometer. Nog steeds netjes via het schema van de sportarts en dus nog steeds met wandelen vooraf, tussendoor en na afloop. En dat is eigenlijk prima, wie weet ga ik dat nog missen straks 😉

Naast het hardlopen heb ik inmiddels ook weer een paar keer gezwommen en heb ik weer een beetje aan mijn ‘puppypower’ gewerkt. Een fijne core workout thuis, maar ook inmiddels weer in de sportschool. Sinds vandaag heb ik ook het fietsen weer opgepakt en heb ik voor het eerst weer een rondje durven maken. Lekker op het gemak en gezellig kletsend met een collega van de ambu. Zo hoefde ik niet alleen en had ik goede hulp mocht het niet goed zijn gegaan. Gelukkig was dat niet aan de orde, maar dat vertrouwen in mijn lijf moet ik gewoon weer terugkrijgen. En whoop whoop eindelijk kon ik mijn nieuwe fietsbroekje en handschoentjes uitproberen die al weken in de kast lagen (heeeeeeeel belangrijk hahahaha).

IMG_4710

Kortom het gaat dus gelukkig een stuk beter, maar ik ben nog niet de oude stuiterbal van voorheen. In mijn hoofd echter soms wel al, maar lichamelijk dus helaas nog niet. Het is nu een kwestie van rustig uitbouwen en het vertrouwen in mijn lijf terugvinden. Ik kom uit een diep dal, maar weet zeker dat ik de top van de berg weer zal gaan halen! En tot die tijd geniet ik van alles wat WEL weer gaat en probeer ik zoveel mogelijk te gedachten te negeren van datgene wat nog even niet gaat. Mijn tijd komt wel weer en tot die tijd…

Enjoy the distance

IMG_4653

De kleding die ik aan heb op de foto’s is van Rogelli en heb ik besteld bij de grootste online sportwinkel van Nederland Plutosport.nl. Rogelli is het merk met de mooie missie ‘sporters inspireren en motiveren om plezier te hebben tijdens het sporten. ‘Enjoy the distance.’ Een missie die mij enorm aanspreekt en waar ik volkomen achtersta! Daarnaast zit het lekker en blijft het mooi in de was. Bij Plutosport.nl hebben ze een enorm uitgebreide collectie van Rogelli en nog voor leuke prijsjes ook. En ja, ik heb de kleding gekregen in ruil voor dit zegje, maar dat veranderd niks aan mijn mening dat Plutosport.nl een hele fijne webshop is en Rogelli fijne loop en fietskleding verkoopt.

IMG_4690

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *