Een wisselvallige maand Juli

En nee dan heb ik het dit keer even niet over het hardlopen, maar over het weer. Of misschien indirect dan toch over het hardlopen? Want waar we in juli met een hittegolf begonnen eindigde we met herstachtige taferelen inclusief een echte zomerstorm. En al deze weerbeelden hadden bij mij wel enigzins invloed op het hardlopen. Met de hitte liep ik heel vroeg in de ochtend en stond soms zelfs al om 5 uur op om een rondje te gaan hardlopen. Om vervolgens heerlijk bij te slapen op het strand ;-). Want deze lucky basterd had de eerste 2 weken van juli namelijk vakantie! En dit jaar niet naar het buitenland, maar gewoon in Nederland, gewoon thuis. En ik kan je vertellen met het prachtige weer was dat helemaal zo erg nog niet. En normaal ben ik niet zo van het vroege opstaan, maar als je met een prachtige zonsopkomst op een warme dag je training mag doen is het ineens niet zo heel erg meer.

zonsopkomst-3-juli-2015

Na de hittegolf was het nog steeds heerlijk weer, heerlijke temperaturen om leuke dingen te gaan doen (dagje naar de efteling bijvoorbeeld), maar nog steeds een tikkie te warm om midden op de dag te gaan hardlopen (voor mij dan). Maar klagen, echt niet! Heerlijk in hempje en korte broek de polder in en maximaal genieten en zweten tijdens mijn lange duurloop van 28 kilometer ;-). In de 2e week stonden ook 2 leuke evenementen gepland, namelijk de zomerduikrun van de girls love2run Rotterdam running crew en de allereerste Instarun in Utrecht. 2 evenementen waarbij gewoon lekker lopen, genieten en het gezellig hebben de boventoon voerde.

11703391_607301679413088_3186109253388158429_o

In week 3 veranderde het weerbeeld, het regende meer en begon ook meer te waaien. Deze week ging het hardlopen een tikkie anders dan gepland… ik was best moe na de eerste werkdag, deed voor het eerst mee aan bootcamp en had daardoor zoveel spierpijn dat ik noodgedwongen een training moest skippen en een andere training moest omgooien. Maar ohhh wat was het leuk!

IMG_5240

 

Aan het einde van de week had het weer een kleine opleving en was het prachtig mooi weer, maar op zondag was dit helaas al weer over…. En die zondag stond juist de 10 van Noordwijk op het programma. Hardlopen in de regen vind ik stiekem heel lekker, maar dan graag pas een buitje als ik aan het lopen ben en niet al tot op mijn ondergoed doorweekt moeten beginnen ;-). Je begrijpt het… het regende keihard voordat we mochten starten en er waren niet veel schuilmogelijkheden. Maar ondanks het starten als een verzopen katje en de spierpijn van die week liep ik een mooie 45:46 minuten op de 10km.

IMG_5218

Week 4 was het erg wisselvallig qua weer, zon, regen, wind alles kwam voorbij. De trainingen gingen heerlijk en yep…zelfs de bootcamp bracht ik er dit keer bijna zonder spierpijn vanaf. En woehoeeeee de klok naar NYC tikt nu echt met rasse streden af… want op 24 juli zag ik deze mededeling op mijn telefoon… TIK-TAK

IMG_5354

IMG_5412En toen kwam die lange duurloop… 26 kilometer stond er op de planning…. , maar uhhh gaby 26 kilometer is toch normaal geen probleem voor jou zou je zeggen? Nee dat klopt, alleen als er een heuse zomerstorm voorspeld is zie ik daar toch wel een tikkie tegenop. Er was echter vanwege mijn werk echt geen mogelijkheid om hem te verplaatsen…. En skippen? Geen denken aan! Ik had nauwlettend het weerbericht in de gaten gehouden en het zou pas eind van de ochtend bij ons los barsten. Ik had mijn wekker vroeg gezet (ondanks mijn avonddienst de avond ervoor) en stond iets na 8 uur buiten. Blauwe lucht, klein zonnetje, maar in de verte een dik pak wolken. Gedurdende de loop werd het steeds benauwder en begon het harder te waaien… er zat een bui in de lucht. Niet veel later viel er een kleine miezerbui. De wind was op dat moment nog goed te doen, want ik had hem heerlijk in de rug. Maar ja, ik moest ook nog terug en vanaf 14 kilometer had ik de wind behoorlijk tegen. Je kon merken dat de wind steeds wat sterker begon te worden en toen ik een weeralarm op mijn telefoon kreeg dat het tussen 10 en 11 uur ‘los’ zou gaan wist ik dat ik haast moest maken. Uiteindelijk stapte ik net op tijd binnen, want daarna ging het echt ‘los’. Sommige zullen misschien denken, wat onverantwoordelijk, maar ik heb alles in de gaten gehouden en had mijn moeder als escape om mij eventueel op te halen als het echt niet meer zou gaan. 26km in 2:31 uur, dik tevreden!

IMG_5443

Week 5 begon voor mij met mijn laatste nachtdienst van een reeks van 3 en om een beetje het brake gevoel eruit te halen liep ik op maandag een ‘nachtdienst-shake-out-run’. Ik liep mijn vaste 6 kilometerrondje en keek mijn ogen uit… Niet omdat ik zoveel nieuws zag, maar meer omdat ik verbaasd was hoeveel schade de storm had aangericht. Zoveel afgewaaide taken, omgewaaide bomen enz. De loop ging verder heerlijk op gevoel en ik was klaar voor mijn laatste nachtdienst van die reeks.IMG_5529

De bootcamp sloeg ik die week over omdat ik maar 3,5 uur had geslapen en geen zin had om in de zeikende regen te gaan sporten buiten. Ik voelde hier mij echter wel schuldig over dus besloot ik om op donderdag wat oefeningen in de sportschool te gaan doen. Niet dus… de trainer van daar zag mij en stelde meteen een circuit met mij op, het werd dus iets pittiger dan verwacht ;-). De baantraining op woensdag ging heerlijk, lekkere tempo’s gedraaid en kan merken dat ik heel langzaamaan toch een beetje sneller begin te worden.

Als toetje van de maand liep ik gisteravond 1 van de Starbalm strandlopen in Noordwijk. Vorig jaar had ik al gezien dat Marleen (van de halfcrazyrunnerscrew) deze bijna elke donderdagavond liep en ik had haar toen al beloofd een keer mee te gaan. Toen kwam het er niet van en gister kon ik eindelijk een keer mee. Er stond 8 kilometer op het programma… 4 kilometer heen en dan 4 kilometer terug. Om 19:30 uur klonk het startschot en Marleen en ik liepen in heerlijk tempo met een windje vanuit zee in de rug riching het keerpunt. Daar even een slokje gedronken en toen was het 4 kilometer lang terug met de wind vanuit de zee vol in het gezicht…. Jeetje wat duurde die laatste 4 kilometer lang. Uiteindleijk liep we het in iets meer dan 40 minuten en vond ik het eigenlijk toch wel heel lekker. Was een mooie training om mijn benen sterker te maken voor de marathon van New York.

IMG_5666

En toen was Juli alweer voorbij… een maand waarin ik 220 kilometer liep en ben begonnen bij de sportschool. Een maand waarin ik 2 winacties mocht doen en 4 mensen blij mocht maken met startbewijzen. En ook de maand waarin ik een review plaatste over een paar compressiekousen van Zero Point Compressie.

aDSCN4817-bewerkt

Juli was ook de maand waarin ik te horen kreeg dat ik genomineerd ben door de Runnersworld om hardloopblog van het jaar te worden. Echt supertof! Ik sta tussen alle grote blogs en vind het een enorme eer dat ik daar als ‘klein en nog redelijk beginnende blogger’ tussen mag staan. En dat komt ook mede door jullie… dus DANKJEWEL xx! Mocht je mij willen helpen om kans te maken op deze titel en zelf kans te maken op een gaaf pakket met hardloopboeken hoef je alleen maar even te stemmen op mijn blog. Dat kan je via deze link doen… Super bedankt!Schermafbeelding 2015-07-31 om 13.56.41

En nu staat augustus voor de deur… Een maand waarin mijn kilometers opgevoerd gaan worden, een maand waarin ik een paar keer een rondje door de duinen zal gaan doen. Een maand die volop in het teken van trainen staat en even geen wedstrijdjes/loopevenementen bevat. Augustus…. Bring it on!!

Hoe was jou juli? En heb je nog leuke plannen voor augustus???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *