Deze zomer smoorverliefd de wijde wereld in

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik al langere tijd op zoek ben naar een leuke en niet schurende hardloopshort. Ik schreef zelfs vorig jaar een blog in de vorm van een brief naar de diverse hardloopmerken om hopelijk enige vorm van aandacht te krijgen voor dit probleem. Ik kreeg enorm veel reacties op deze blog van met name medestanders die het probleem herkende. Ik hoopte dat het op de 1 of andere manier terecht zou komen bij de de diverse hardloopmerken en wachtte met spanning af… zou mijn smeekbede omgezet worden in een product of zou ik wederom gedoemd zijn tot het strakke zwarte saaie korte broekje?9150576.jpg.ashx

Sinds eind Februari mag ik mij ASICS Frontrunner noemen en kreeg ik een kledingpakket met daarin ook 2 korte broekjes. Vooraf kregen we in de mail een indicatie van de kleding die er besteld was en tot mijn grote schrik zag ik er 2 van die ‘flubberbroekjes’ in zitten… ‘OJEE dat worden vast een heleboel schuurplekken’. Ik hield mijn hart vast voor de kennismakingsdag, want hoe kon ik het brengen dat ik zulke broekjes onmogelijk kon dragen? Een paar dagen later kregen wij de kleding uitgereikt en tot mijn verbazing was 1 van de 2 broekjes een dubbellaags broekje met relatief lange pijpjes, hmmm dat zou misschien toch nog wel eens wat kunnen zijn voor mij. Toch bleef ik sceptisch, want ik had eerder van die 2 in 1 broekjes gehad, waarbij de onderste laag mooi naar boven opstroopte tijdens het lopen, met als gevolg enorme schuurplekken. Het andere broekje ging meteen weer retour in mijn tas, dat was niks voor mij.

Het 2 in 1 broekje kwam een paar dagen later, toen de zon scheen, tevoorschijn en mocht aan voor een testrondje van ruim 15 kilometer. En vanaf dat moment was het liefde op het eerste gezicht… Wat zit dit broekje fijn!! Hij blijft gewoon zitten, de broekspijpen zijn iets langer en daardoor geen schuurplekken. Ik testte hem daarna nog een aantal keer en toen besloot ik hem om hem 2 weken later aan te trekken met de marathon. Een grotere test dan dit kan er bijna niet zijn (voor mij dan) en ook hier slaagde hij glansrijk. Ik heb geen moment aan mijn broekspijpen moeten trekken en ik had GEEN schuurplekken. YES!! Dit is een ware match!! orig-RMAD1655

Het broekje blijft niet alleen goed zitten, maar is ook nog eens handig. Er zitten namelijk 2 zakjes (aan elke kant 1) voor gelletjes in verwerkt. Daarnaast zit er aan de achterzijde nog een inkeping in de band (die dus iets breder is) waar je bijvoorbeeld je telefoon of nog een gelletje in kwijt zou kunnen. Let wel op met wat je erin stopt, er zit geen rits in. In de inkeping zit ook nog een elastisch lusje waar je eventueel een sleutel aan vast kan maken. Aan de voorzijde zit tevens nog een touwtje waardoor je het broekje goed kan aansnoeren. IMG_2274

Het broekje is in 3 kleuren verkrijgbaar, namelijk blauw, zwart en roze. Hopelijk blijft dit model nog lang in de collectie en wordt het nog verder uitgebreid qua kleur en prints. Ik ben in ieder geval een mega fan en wil echt niet meer zonder deze korte broek! En ik weet zeker dat meer dames met ditzelfde probleem dit een heel fijn broekje zullen vinden.

IMG_0226

De prijs van de 2 in1 5.5 inch short is €45,- en hij is verkrijgbaar van maat XS t/m XL. Wil je het broekje bestellen of wil je meer erover te weten komen? Klik dan hier of laat even een reactie achter onder dit bericht.

Ik ga in ieder geval deze zomer smoorverliefd de wijde wereld in…

IMG_2426

12 Comments

 • Suzan Haring schreef:

  Ik heb er gelijk één besteld.
  Zou zo’n feest zijn als ik eindelijk in short mijn lange afstanden kan doen.

 • Fiona schreef:

  Wat een mooie blog over een broekje, ben eigenlijk wel een beetje enthousiast geworden.

 • Kirsten schreef:

  Kijk, dat is nu eens een superfijn bericht! Voor de echt lange afstanden doe ik ookarujd zo’n saaie lange ‘wielrenbroek’ aan. Ik ga deze zeker proberen, Thanks!!

 • Denise schreef:

  Ik had het broekje ook besteld (toen je me in je marathon blog had verteld waar hij van was). Helaas geen perfecte match bij mij. Mijn probleem met de 2 in 1 broekjes is dat ik voor de binnenbroek en mijn heupen een kleinere maat nodig heb, maar voor het buitenste ‘losse’ broekje een grotere. Bij bijvoorbeeld maat M zit het strakke binnenbroekje goed (en zit bovenin precies goed), maar zit het losse broekje bijna net zo strak als het binnenbroekje. En bij maat L gaat het binnenbroekje weer opkruipen en is hij bovenin weer veel te wijd.

  Helaas!

 • Daniëlle van den Brink schreef:

  Hoi Gaby,

  Wat een leuke review! Fijn dat het broekje voor jou zo goed werkt! Vraagje over de kleur van het broekje, is het roze broekje op de Asics site (de link in het artikel) ook het roze broekje wat jij draagt op de een na laatste foto?
  De kleur lijkt namelijk wel heel heftig roze op de foto van de Asics site!

  Bedankt alvast!:)
  Groetjes, Daniëlle

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Danielle

   Dankjewel 🙂 . Die roze is in het echt wel iets meer roze dan op die foto. Deze foto is een beetje in de schemer genomen, maar die op de ASICS site is wel weer heeeeeeeeel erg knallend. Maar het is wel dezelfde. Zit er dus een beetje tussenin, maar wel een erg leuke kleur vind ikzelf.

   Succes met kiezen 😉

   Groetjes Gaby

 • Yvonne schreef:

  Jammer dat in maat M de broekjes al even niet te bestellen zijn?! Ik wil erg graag zwart!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *