De slechte generale

Morgen is het dan zover… de wereldwijd bekende ‘Zevenheuvelenloop’! Ik had er al zoveel goede verhalen over gehoord dat het eens tijd werd dat ik deze loop zelf zou gaan meemaken. Toen de inschrijving open ging heb ik mij dan ook gelijk ingeschreven en nu maanden later is het dus nog 1 nachtje slapen. Of ik echt specifiek op heuvels getraind heb?? Nee niet echt. Of dit verstandig is geweest?? Uhm, dat gaan we wel zien. Ik heb in ieder geval van mijn trainer de opdracht gekregen om de 1e 8km met de rem erop te lopen en daarna pas ‘gas’ te gaan geven. Tevens heb ik de tip gekregen van ervaren zevenheuvelenlopers dat bij ongeveer km 11 er nog een fikse klim zit, dus dat ik daar nog wel wat energie voor moet sparen.  CHECK! Energie sparen… en de laatste km’s in volle vaart naar beneden.

Veel van mijn loopmaatjes kwamen meteen met de vraag…. En? Wat is je doel? Tijdsdoel? Uhm.. Geen idee…. Genieten staat voorop en ach de tijd, we zien het wel wat er gaat gebeuren.

Mijn loopje van gister was hopelijk de welbekende ‘slechte generale’ want het ging voor geen meter. Op de één of andere manier kon ik niet heerlijk ontspannen lopen zoals normaal, lag mijn hartslag snel hoog en daardoor mijn tempo laag. Oké nou hoeft een loslooprondje ook niet snel te gaan, maar hij was een stuk trager dan mijn loslooprondje van vorige week. De 2 korte sprintjes die ik mocht doen, die gingen dan wel weer heel soepel en lekker.  Ik voelde enige pijntjes  bij mijn knie (die heb ik wel vaker vlak vóór een evenement), maar ik ga ervanuit dat deze zondag verdwenen zijn.

De organisatie van de zevenheuvelenloop heeft voor dit jaar een App ontwikkeld waar je mij (en nog andere lopers)live kunt volgen. Je kan mij volgen door te zoeken op mijn naam of mijn startnummer.  Daarnaast zullen er ook live updates op facebook en twitter geplaatst gaan worden.

Ik heb er in ieder geval superveel zin in en ga genieten met de hoofdletter G. Wie van jullie ga ik daar ook zien? In ieder geval heel veel succes en plezier allemaal!

gaby runs the world

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *