De knoop is doorgehakt

Wiehoeeee na de 5 km bij de 20 van Alphen had ik geen reactie met betrekking tot mijn achillespees. Ook mijn peesplaat heeft zich goed gehouden, maar helemaal over is het nog niet. Mijn blessure gaat gelukkig de goede kant op en hopelijk mag ik snel de kilometers weer langzaam uit gaan breiden. Maar of het snel genoeg kan om over 46 dagen een marathon te lopen?

de-knoop-doorhakken-2418

Het heeft even geduurd, maar ik heb nu definitief de knoop doorgehakt… de knoop die ‘de marathon van Dusseldorf’ heet. Oké in mijn hoofd wist ik het al langer, maar ja als ik het op papier zou zetten zou het zo definitief zijn. Iets met ‘lekker nog even je kop in het zand steken en hopen op een wonder’. Maar de dagen tikken verder en het herstel gaat langzaam…. En je voelt het vast al een beetje aankomen, maar ik ga de marathon van Dusseldorf dus NIET lopen! Met nog maar 46 dagen is het gewoon niet verstandig. Zeker niet als je een ‘overbelastings blessure’ hebt om dan nu in nog 46 dagen ‘even’ te gaan trainen voor een marathon, is gewoon niet slim!

IMG_0362niet

Ik vind het echt zwaar k*t en ik heb er echt enorm van gebaald, zelfs een paar traantjes erom gelaten, maar ik heb maar 1 lijf en daar moet ik gewoon zuinig op zijn. Hoe graag ik het ook had willen doen (en natuurlijk ook heeeeel graag die grote medaille had binnen willen halen) en hoe leuk ik het ook had gevonden om andere met een hele groep van de Halfcrazyrunner’s en een heleboel andere leuke mensen er te zijn, het gaat gewoon even niet.

Ik ga nu eerst goed herstellen en dan rustig verder met het opbouwen van de kilometers, want over precies 200 dagen staat de Marathon van Berlijn op het programma en daar wil ik knallen….ohwnee daar GA ik knallen!! Dat wordt MIJN marathon dit jaar!image1
En die grote schijf (formaat bierviltje) uit Dusseldorf….die gaat echt nog wel een keer komen, maar dan gewoon met een ander jaartal erop. Dusseldorf loopt niet weg toch?

Maar goed… nu heb ik dus het weekend van 23/24 April een plekje vrij in mijn agenda, dusssss weet iemand nog een leuke 10 kilometer loop ofzo voor dat weekend? 😉 #theroadtoBerlinhasstarted 😀 #stepbystep

berlijn-marathon-2016

15 Comments

 • Mari Durieux schreef:

  Slimme beslissing lieve gaby! xx

  • Martz schreef:

   Heel herkenbaar Gabrielle. Maar het blijft altijd moeijlijk om zoiets te accepteren. Ik zou op 21 februari een marathon lopen. Twee dagen ervoor door gladheid keihard onderuit met de fiets. Resultaat: setje gekenuesde ribben, een kin die weer dichtgelijmd moest worden en de grote teleurstelling dat ik “de marathon” waar ik zolang naar had uitgekeken niet kon lopen.
   Toch maakt dat dan toch weer snel plaats voor nieuwe plannen. En dat zie ik bij jou ook terug. Goed zo…. Want lopen zullen we!!! 😉 Sterkte!

 • Jessica schreef:

  Wat balen dat je de marathon niet kunt lopen, maar een heel wijs besluit. Een marathon is en blijft een aanslag op je lichaam (om die reden zal ik hem nooit lopen), maar als je dan ook nog eens niet topfit bent, schiet het helemaal niet op. Jouw marathon komt wel!

 • Rene schreef:

  23 april heb je de halve van nijkerk langs mooi gebied hier heb je ook verschillende afstanden dus ook de 10

 • Fiona schreef:

  Het is een verstandige beslissing, maar helaas zijn de meeste verstandige dingen niet de leukste.
  Nu goed herstellen en dan op weg naar Berlijn.

 • Erik de Jongh schreef:

  Pfff balen zeg. Knap dat je de knoop doorgehakt hebt. Ik zit er zelf ook hard over na te denken om Rotterdam af te zeggen, mijn herstel gaat ook niet snel genoeg en nu ene maand van te voren lijkt het toch opeens erg dichtbij.

  Je kunt altijd via https://hardloopkalender.nl/ wat zoeken, of natuurlijk zelf wat organiseren 😉

 • Tamara Borsboom schreef:

  Verstandige beslissing, wel erg jammer! Maar zoals je zelf als zegt Düsseldorf loopt niet weg en ga ervoor!!!!!! 🙂

 • Esther schreef:

  Jee ,wat baal jij !! En wat ik helemaal snap,maar wat zo knap is,is dat je goed naar je lichaam luistert en vooral als je zo graag iets wilt, maar toch verstandig kiest om naar je lichaam te luisteren.
  Respect, top!!! En beter nu 1 loop niet , dan meerdere dit jaar niet!!
  Kom op!!!

 • Irene schreef:

  Het hadden een berichtje van mij kunnen zijn . Zelfde pak nat. Ook peesplaatblessure en duurt nu al een jaar. !!! Mag nog steeds niet hardlopen. En ook mijn voornemen was een 2e marathon nl Van New York. Kan wel huilen _ ik zal helemaal bij begin moeten opstarten. Deze gedeelde smart is een schrale troost. Succes.

 • Berthe schreef:

  Goeie beslissing! En meteen weer je volgende doel gesteld! Kei knap.

 • Leen schreef:

  Heel herkenbaar en heel verstandig. Is altijd vervelend om een gepland evenement af te moeten zeggen. Gelukkig heb je de volgende al in je agenda staan!

 • Sonja Diane schreef:

  Geen makkelijke, maar wel een verstandige keuze. Düsseldorf loop je echt nog wel een keer, heel veel succes met voorbereidingen voor Berlijn!

 • Jeee, dat is k*t Gaby! Ik leef nog bij de dag voor 10 april, omdat ik er gewoonweg niet aan wil denken dat ik moet afzeggen. Dus enorm dapper en knap dat je die beslissing genomen hebt. Ik had al moeite met vandaag even een rustdag nemen omdat mijn been toch weer een beetje opspeelt na de CPC.

  Maar goed, eenmaal besloten in elk geval weer iets om naar uit te kijken. Going strong naar Berlijn!

 • Jolanda schreef:

  Wat een verstandige maar ****beslissing. Ik weet er alles van, leve blessureleed, al zo vaak iets moeten afzeggen omdat mijn lijf niet meewerkt. Respect voor je keuze en een goed herstel gewenst! En dan lekker knallen en genieten in Berlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *