De kilometers van juni en juli

De maand juli is alweer 5 dagen oud en wow wat is deze maand zomers begonnen! Voor het hardlopen misschien niet heel handig, vooral niet als je niet zo’n earlybird of latebird loper bent, maar voor dit soort dagen maken we gewoon een uitzondering. Ik wil in deze blog even een kleine terugblik doen op de geweldige maand juni en een kleine vooruitblik op juli geven.

Als ik terugdenk aan de maand juni denk ik komen er 2 woorden in mijn hoofd…. ladiesrun en podium. En ja dat kan ook eigenlijk niet anders als je bedenkt dat ik 3 verschillende ladiesrun’s heb gelopen en ook 2 x op een podium mocht gaan staan. De maand met in totaal 5 officiële lopen en 16 trainingslopen sloot ik af met 222,88km. Echt een bizar hoog aantal kilometers, maar ohhh wat waren ze fijn. Ik kan inmiddels wel zeggen dat ik aardig gewend ben aan het nieuwe trainingsschema van Henny en merk dat het snelheid maken eindelijk weer iets makkelijker begint te gaan. YEAH!

Bij de marathon van Hoorn liep ik weer eens gezellig samen met mijn loopmaatje van het eerste uur Hans en ontdekte ik hoe schitterend Hoorn wel niet is.

De ladiesrun van Rotterdam liep ik samen, nou ja probeerde ik, met mijn haas Iris Meerts een P.R. op de 10km. Nou dat viel niet mee en viel eerder tegen…. Maar hey, ik liep er toch 3 seconden van af ondanks het vieze benauwde weer die dag.

De 2 onverwachtste podiumplaatsen zal ik mij nog lang blijven herinneren. Want hihi wat is het stiekem toch gaaf om op zo’n podium te mogen staan. Beide keren kwam ik niet als dame 1, 2 of 3 over de streep, maar als 4e (run4ladies boskoop) en als 5e (stoomtramloop Hoorn) dame. Maar doordat ze bij beide lopen ook prijzen verdeelde per leeftijdscategorie bleek ik als 2e in Boskoop en 1e in Hoorn. Zo leuk om zo onverwachts dan te horen dat je het podium op mag. Als prijs kreeg ik in Boskoop een mooie medaille en een hangplant en in bij de stoomtramloop mijn allereerste geldprijs.

De ladiesrun in Katwijk was een mooie trainingsloop door de duinen. En ja het viel tegen, maar oohhhhh wat was het genieten! En ja dat ga en wil ik vaker doen, dus als er mensen zijn die mee willen…. Graag 😉

De maand juni sloot ik mooi af met het begin van mijn vakantie, 2 weken lang even heerlijk genieten en niet naar het werk hoeven 😉 . En nee dit jaar niet naar het buitenland, maar gewoon vakantie in het eigen land. En met het geweldige weer van deze week was dat helemaal niet erg ;-).

En nu zijn we alweer in de maand juli. De eerste km’s van deze maand zijn alweer gelopen en deze werden vanwege het warme weer allemaal redelijk vroeg in de ochtend gelopen. En zeker de loopjes waarbij de zon net opkwam gaven hele mooie plaatjes.

En vandaag liep ik een heerlijke lange duurloop met tempowisselingen. Helaas had ik mij vergist in de temperatuur in de ochtend, want oeeiii wat was het warm en benauwd. Ik was daardoor eigenlijk te laat gaan lopen met als gevolg dat je mij en mijn kleding kon uitwringen toen ik klaar was hahahahaha.

De rest van de maand juli staat vooralsnog in het teken van trainen, trainen en trainen. De road to NYC is nu echt begonnen! Er zijn deze maand vanwege de vakantie weinig officiële loopjes, maar ik zal in ieder geval aan de start staan van de 10 van Noordwijk. Niet om keihard te knallen, maar meer als heerlijke duintraining. Misschien dat ik nog aan de start sta van de polderloop in de Kwakel, maar daar ga ik nog even over nadenken ;-). Dan staan er nog 2 funruns op het programma, met als eerste morgen de zomerduik-run van de ‘ Girls love 2 Run Rotterdam’ . En zondag de instarun met een aantal bekenden van instagram. Yeahhh zin in! !

Verder kan ik je alvast verklappen dat ik deze maand een leuke actie op mijn blog mag plaatsen, dus hou hem in de gaten 😉

Zoals ik al schreef is de Road to NYC qua trainen nu echt begonnen…., maar ook de inzameling voor de WE foundation is nog in volle gang. Ik heb nu ruim €800 binnengehaald, maar hoe tof zou het zijn om de grens van €1000 te passeren. Dus mocht je nog een kleine donatie willen doen?? Graag, en echt hoor… ik ben blij met elke euro! (speciaal geopend rekeningnummer hiervoor is: NL05ABNA0474523209 G. Rietmeijer t.a.v. We foundation).

Ook heb ik nog een aantal tubes FIT balsem a 13,95 die ik mag verkopen voor het goede doel. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Zo! Nu zijn jullie weer op de hoogte hoe het bij mijn ging en wat mijn plannen zijn op hardloopgebied, maar hoe zit het bij jullie???

Carpe Diem! Seize the day! Make your lives extraordinary! Go For a Run!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *